δίκτυο

εξεγερμένων

συνειδήσεων

O Τραμπ «καλωσορίζει» στην Αμερική προσφυγόπουλο που κλαίει, επειδή το χώρισε από την μητέρα του...


Συγκλονιστικό εξώφυλλο με τον Τραμπ να καλωσορίζει στην Αμερική προσφυγόπουλο που κλαίει...

Μέχρι χθες, με απόφαση του Αμερικανού προέδρου, τα παιδιά των μεταναστών, που περνούσαν «παράνομα» τα σύνορα, χωρίζονταν από τους γονείς τους και κλείνονταν σε κλουβιά, ακυρώνοντας κάθε έννοια ανθρωπισμού και σεβασμού στα ανθρώπινα δικαιώματα.

Το περιοδικό ΤΙΜΕ, στην προσπάθειά του να αποτυπώσει αυτή την σκληρή πραγματικότητα, τοποθέτησε στο εξώφυλλό του τον Τραμπ να κοιτάζει ένα μικρό κοριτσάκι προσφύγων και να το καλωσορίζει στην Αμερική, ενώ εκείνο κλαίει.

Το περιοδικό με το συγκεκριμένο εξώφυλλο θα κυκλοφορήσει στις 2 Ιουλίου και εντάσσεται σε μια προσπάθεια να διαδοθεί το μήνυμα της εναντίωσης των πρακτικών του Τραμπ κατά των μεταναστών.

Το κοριτσάκι της φωτογραφίας είναι δύο ετών από την Ονδούρα και απαθανατίστηκε να ξεσπάει σε κλάματα όταν αποχωρίστηκε από την μητέρα του, η οποία συνελήφθη από μπάτσους στο Τέξας.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, 2.342 παιδιά χωρίστηκαν από 2.206 γονείς, από τις 5 Μαΐου έως τις 9 Ιουνίου.

Μετά την δημοσίευση φωτογραφιών των παιδιών μέσα σε κλουβιά, φούντωσε η οργή ολόκληρου του πλανήτη για τον φασίστα Τραμπ που ονειρεύεται τείχους και κλουβιά για να απομονώσει ανθρώπους.

Φρικιαστικές εικόνες, είδαν το φως της δημοσιότητας, με χαρακτηριστική την παρακάτω φωτογραφία, όπου παιδί κλαίγοντας κρατιέται από το κλουβί που είναι κλεισμένο, αναζητώντας τους γονείς του.

Επιπλέον, κυκλοφόρησε ηχητικό ντοκουμέντο, της περασμένης εβδομάδας, από κέντρο κράτησης, στο οποίο ακούγονται μικρά παιδιά να ψάχνουν απεγνωσμένα τους γονείς τους, καλώντας τους και κλαίγοντας σπαρακτικά.

Ο Ντόναλντ Τραμπ υπερασπιζόμενος το σκληρό μέτρο της κυβέρνησής του τόνισε:

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα γίνουν στρατόπεδο συγκέντρωσης ούτε εγκαταστάσεις φιλοξενίας προσφύγων. Δείτε τι γίνεται στην Ευρώπη. Δείτε τι γίνεται σε άλλα μέρη. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να συμβεί αυτό εδώ».

Μετά την διεθνή κατακραυγή, ο Τραμπ αναγκάστηκε να υποχωρήσει!

Έτσι μπήκε ένα τέλος σε αυτή την φρικαλεότητα, με τον πρόεδρο της Αμερικής να υπογράφει εκτελεστικό διάταγμα, ώστε να σταματήσει ο χωρισμός οικογενειών των μεταναστών.

Μάλιστα, ο Τραμπ μετά την αναγκαστική υπογραφή κατάργησης του μέτρου, σε μία προσπάθεια του να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, δήλωσε:

«Δεν μου αρέσει να βλέπω οικογένειες να χωρίζονται. Κάθε άνθρωπος που έχει καρδιά θα αντιδρούσε με τον ίδιο τρόπο».

Φυσικά, το γεγονός ότι έχει καρδιά προέκυψε μετά την κατακραυγή του πλανήτη, εναντίον του.

Εφόσον, πριν τον αποδοκιμάσει όλος ο κόσμος, δεν φάνηκε να ενοχλείται και πολύ που χωρίζει παιδιά από τους γονείς τους.

#ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ #ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ #ΗΠΑ #ΤΡΑΜΠ