δίκτυο

εξεγερμένων

συνειδήσεων

Μαθήματα επανάστασης από τον φιλελέ πρόεδρο της Γαλλίας, Μακρόν!


Ο Εμμανουέλ Μακρόν, βρέθηκε την Κυριακή, σε περιοχή έξω από το Παρίσι, στα πλαίσια εορταστικών εκδηλώσεων για την εθνική εορτή της Μασσαλιώτιδας.

Ένας από τους μαθητές που βρίσκονταν στο χώρο, ο οποίος πιθανότατα θέτει υποψηφιότητα για thug lifer της χρονιάς, μόλις αντίκρισε τον Γάλλο πρόεδρο άρχισε να τραγουδά τη «Διεθνή», ενώ στη συνέχεια του απηύθυνε το λόγο στον ενικό, λέγοντας του: «Πώς πάει Μανού;»

Όπως ήταν αναμενόμενο, ο Μακρόν βγήκε από τα ρούχα του και έξαλλος απάντησε στον μαθητή:

«Οχι, αυτό δεν γίνεται, όχι, όχι, όχι, όχι.

Είσαι εδώ σε έναν επίσημο εορτασμό, πρέπει να συμπεριφέρεσαι όπως πρέπει. Επομένως μπορεί γενικά να φέρεσαι σαν ανόητος, αλλά σήμερα είναι η μέρα της Μασσαλιώτιδας, και επομένως πρέπει να με αποκαλείς «Κύριε Πρόεδρε της Δημοκρατίας» ή «Κύριε». Εντάξει; Άντε».

Φυσικά δεν του έφτανε η παρατήρηση, αλλά προχώρησε και σε μαθήματα «επανάστασης»...

«Και πρέπει να μάθεις να κάνεις τα πράγματα με τη σωστή σειρά. Τη μέρα που θα θέλεις να κάνεις επανάσταση θα πρέπει πρώτα να έχεις πτυχίο και δουλειά, να τρέφεσαι μόνος σου, εντάξει; Τότε να πας να δώσεις μαθήματα και σε άλλους».

Ο Εμμανουέλ Μακρόν, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter, σχολίασε το γεγονός, λέγοντας ότι:

«Ο σεβασμός είναι το ελάχιστο σε μια Δημοκρατία. Ειδικά την 18η Ιουνίου. Αυτό όμως δεν μας εμποδίζει να κάνουμε μια χαλαρή συζήτηση».

Το πρόβλημα εδώ δεν είναι απλώς η πολιτική ορθότητα, που θέλει τους καταπιεσμένους να απευθύνονται με το σεις και με το σας και στον πληθυντικό σε αυτούς που τους καταπιέζουν.

Το πρόβλημα είναι ότι οι υποκριτές - αστοί πολιτικοί που ζουν μέσα στην χλιδή, με τα λεφτά των φορολογουμένων, που καταδικάζουν στη φτώχεια εκατομμύρια πολιτών, που ελέγχουν τα ΜΜΕ, που πολεμούν καθετί στρέφεται ενάντια στην εξουσία τους, κουνούν το δάχτυλο και επιχειρούν να βρωμίσουν και τα τελευταία καθαρά, αγνά μυαλά.

Τέτοιους μαθητές θέλουμε.

Μόλις βλέπουν τους προέδρους, να τραγουδάνε τη «Διεθνή» και να τους απευθύνονται ειρωνικά στον ενικό!

#ΜΑΚΡΟΝ #ΓΑΛΛΙΑ