δίκτυο

εξεγερμένων

συνειδήσεων

Όλα για τα φράγκα ρε Βασιλόπουλε;


Την περασμένη Πέμπτη εργατικό ατύχημα σημειώθηκε σε υποκατάστημα του Βασιλόπουλου στην Εθνική Οδό Πατρών– Αθηνών.

Κατά το ατύχημα, ένας άτυχος 56χρονος και πατέρας δύο παιδιών, έχασε τη ζωή του από πτώση.

Ο εργαζόμενος υπέκυψε πέφτοντας από ύψος 3,5 μέτρων, όταν ενώ εκτελούσε εργασίες καθαρισμού σε οροφή δωματίων συντήρησης εμπορευμάτων, υποχώρησε η οροφή.

Σαν να μην έφτανε το τραγικό γεγονός του θανάτου ενός ακόμα εργαζόμενου, στον οποίον δεν παρεχόταν ασφάλεια, ενώ εκτελούσε επικίνδυνη εργασία, η απανθρωπιά των στελεχών του υποκαταστήματος του Βασιλόπουλου, προχώρησε και παραπέρα.

Κι όμως γίνεται.

Όπως καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο Πάτρας, η επιχείρηση δεν σταμάτησε να δουλεύει κατά το διάστημα των δύο ωρών που το πτώμα του νεκρού εργάτη βρισκόταν εντός των χώρων του σούπερ μάρκετ.

Η βαρβαρότητα του Βασιλόπουλου θύμισε μία ακόμα φορά στην εργατική τάξη, ότι ακόμα και το πτώμα σου που κείτεται στο χώρο της δουλειάς σου εξαιτίας τους, δεν είναι αρκετό για να χαθεί ούτε ένα ευρώ.

Κατόπιν εορτής θυμήθηκε η αλυσίδα σούπερ μάρκετ να κλείσει το κατάστημα, για την κηδεία του εργαζόμενου της.

Αλλά και πάλι όχι όλη την ημέρα, για να χαθούν όσο το δυνατόν λιγότερα ευρώ...

«Η οικογένεια της ΑΒ Βασιλόπουλος δηλώνει συγκλονισμένη και στέκεται δίπλα στην οικογένεια και τους οικείους του εκλιπόντος. Το κατάστημα θα παραμείνει κλειστό σήμερα από τις 16.00 το απόγευμα, καθώς θα απευθύνουμε το τελευταίο αντίο στον αγαπημένο μας συνάδελφο».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου:

«Άλλος ένας εργάτης νεκρός στο βωμό του κέρδους.

Σήμερα το απόγευμα (14/6) σε γνωστή αλυσίδα Σούπερ Μάρκετ της πόλης μας, έχασε την ζωή του συνάδελφος γιατί δεν υπήρχαν τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας στο χώρο εργασίας του. Το Εργατικό Κέντρο Πάτρας καταγγέλλει την επιχείρηση, γιατί ενώ ο συνάδελφος ήταν νεκρός μέσα στο χώρο εργασίας του, για δύο περίπου ώρες η επιχείρηση δεν σταμάτησε την λειτουργία της στο όνομα του κέρδους.

Το Εργατικό Κέντρο Πάτρας καλεί τώρα το υπουργείο εργασίας, να επανδρώσει με μόνιμο εξειδικευμένο προσωπικό την επιθεώρηση εργασίας έτσι ώστε να ενταθούν οι έλεγχοι και να αποφευχθούν όσο το δυνατόν τέτοια θλιβερά περιστατικά στους χώρους δουλειάς.

Ζητούμε να διερευνηθούν τα αίτια και να αποδοθούν οι ευθύνες για το θάνατο του συναδέλφου. Εκφράζουμε την βαθιά μας θλίψη και τα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια του συναδέλφου που έχασε την ζωή του για το μεροκάματο».

Για το εργατικό ατύχημα σχηματίστηκε δικογραφία και συνελήφθη ο υπεύθυνος βάρδιας της επιχείρησης.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας:

«Σχηματίστηκε δικογραφία για εργατικό ατύχημα, το οποίο συνέβη την Πέμπτη το απόγευμα σε κατάστημα υπεραγοράς τροφίμων στην Πάτρα. Ειδικότερα, 56χρονος ενώ εκτελούσε εργασίες καθαρισμού σε οροφή δωματίων συντήρησης εμπορευμάτων από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία υποχώρησε η οροφή, με αποτέλεσμα να καταπέσει από ύψος 3,5 μέτρων στο έδαφος και να τραυματισθεί θανάσιμα. Επιπλέον, από αστυνομικούς του Α΄ Αστυνομικού Τμήματος Πατρών συνελήφθη ο υπεύθυνος βάρδιας της επιχείρησης».

#ΘΑΝΑΤΟΣΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ #ΑΣΦΑΛΕΙΑΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ #ΕΡΓΑΤΙΚΑΑΤΥΧΗΜΑΤΑ