δίκτυο

εξεγερμένων

συνειδήσεων

Στον Εισαγγελέα ο Σώρρας - Συγκέντρωση από ψεκασμένους οπαδούς του!


Στα δικαστήρια οδηγήθηκε ο πρόεδρος της οργάνωσης «Ελλήνων Συνέλευσης» Αρτέμης Σώρρας, ο οποίος συνελήφθη χθες στον Άλιμο.

Ο Αρτέμης Σώρρας είχε εμφανιστεί ως σωτήρας, λέγοντας σε συγκεντρώσεις και στα ΜΜΕ ότι έχει στα χέρια του ομόλογα αξίας 600 δις και με αυτά θα ξεπληρώσει το χρέος της χώρας.

Η εισαγγελέας Πρωτοδικών, Ευγενία Αυλίδου, αξιολογώντας στοιχεία που συντελούσαν σε κακουργήματα, καθώς και μηνυτήρια αναφορά σε βάρος του, για την κατ' εξακολούθηση εξαπάτηση χιλιάδων πολιτών, του απήγγηλε τις εξής κατηγορίες:

- Απόπειρα απάτης και απάτη τετελεσμένη κατά Δημοσίου, τραπεζών και ασφαλιστικών ταμείων, με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608/50 Περί καταχραστών του ελληνικού Δημοσίου.

- Συγκρότηση, διεύθυνση και ένταξης εγκληματική οργάνωση

- Διασπορά ψευδών ειδήσεων

- Πρόκληση για διέγερση σε διάπραξη κακουργήματος ή πλημμελήματος

- Νομιμοποίηση Εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα

- Ψεύδη καταμήνυση και ψευδορκία μάρτυρα

Επιπλέον, σύμφωνα με το εισαγγελικό πόρισμα που αποτυπώνει την εγκληματική δράση Σώρρα προέκυψε ότι:

- Ούτε ένα ευρώ δεν διαθέτει ο ίδιος ως περιουσιακό στοιχείο. Τα τελευταία χρόνια υπέβαλε μηδενικές φορολογικές δηλώσεις.

- Η ανεξέλεγκτη δράση του είχε προκαλέσει αδιανόητη ζημιά στο δημόσιο και σε ασφαλιστικά ταμεία, καθώς χιλιάδες ήταν οι πολίτες που προσκόμιζαν τις "εξουσιοδοτήσεις" της απάτης και αρνούνταν να πληρώσουν χρέη και εισφορές.

- Περί τις 12 χιλιάδες ανέρχονται οι πολίτες που επικαλέσθηκαν τις δηλώσεις Σώρρα και δεν πλήρωσαν σε εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία.

Υπενθυμίζεται ότι ήταν καταζητούμενος, ο ίδιος και η σύζυγός του και κρίθηκαν ένοχοι και για υπεξαίρεση κατ΄ εξακολούθηση σε βαθμό κακουργήματος από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Πάτρας από το 2017.

Συγκεκριμένα, καταδικάστηκαν για την υπόθεση που αφορούσε, ένα αυτοκίνητο πολυτελείας, το οποίο πούλησαν τρεις φορές!

Η ποινή που τους επιβλήθηκε από το δικαστήριο, είναι 8 χρόνια φυλάκισης και δεν έχει ανασταλτικό χαρακτήρα και ως εκ τούτου κινήθηκαν οι διαδικασίες για την σύλληψή τους.

Επισημαίνεται ότι για τη σύλληψή του είχε εκδοθεί και διεθνές ένταλμα σύλληψης μέσω της Interpol.

Ως γνήσιος Έλληνας πατριώτης, για να αποφύγει τη σύλληψη, ο ίδιος εδώ και ένα χρόνο κρυβόταν σε διαμέρισμα στον Αλιμο, το οποίο νοίκιαζε συγγενικό του πρόσωπο.

Στον συγκεκριμένο ασκήθηκε ποινική δίωξη για υπόθαλψη εγκληματία και παραπέμφθηκε να δικαστεί στο αυτόφωρο μονομελές.

Όλο αυτό το διάστημα ο Αρτέμης Σώρρας είχε αλλάξει την εμφάνισή του και παρίστανε τον ιερέα, έχοντας αφήσει μακριά μαλλιά και γένια!

Έξω από Ευελπίδων, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στήριξης από δεκάδες οπαδούς του Σώρρα.

Οι ψεκασμένοι οπαδοί κρατούσαν ελληνικές σημαίες και φορούσαν μπλουζάκια με μηνύματα για τους Έλληνες θεούς (!), φωνάζοντας συνθήματα υπέρ του και τραγουδώντας ύμνους της "Ελλήνων Συνέλευσις".

Μάλιστα, έπεσαν στην κυριολεξία επάνω στο αυτοκίνητο που μετέφερε τον Αρτέμη Σώρρα στα δικαστήρια.

#ΣΩΡΡΑΣ #ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ