δίκτυο

εξεγερμένων

συνειδήσεων

Άνοιξε το ναζιστικό οχετό και κάλεσε σε πραξικόπημα ο Μπαρμπαρούσης


Στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, προκάλεσαν ξανά οι Χρυσαυγίτες, καλώντας ούτε λίγο ούτε πολύ το στρατό να προβεί σε πραξικόπημα.

Συγκεκριμένα, μετά την πρόταση μομφής που κατέθεσε η Ν.Δ, τον λόγο πήρε ο νεοναζί Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης,

Ανεβαίνοντας στο βήμα κάλεσε τη στρατιωτική ηγεσία της χώρας να συλλάβει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο.

Μάλιστα, στο φασιστικό παραλήρημα ο Μπαρμπαρούσης υποστήριξε ότι η στρατιωτική ηγεσία της χώρας πρέπει «να σεβαστεί τον όρκο της» και ολοκλήρωσε με την φράση: «Τα κεφάλια σας στις Πρέσπες...»

Οι χρυσαυγίτες θυμίζοντας με αυτό τον τρόπο, και στον τελευταίο που ενδεχομένως το είχε ξεχάσει, ότι είναι νοσταλγοί της Χούντας και των στρατιωτικών καθεστώτων, προκάλεσαν αναταραχή σε όλη την χώρα, αλλά και εντός της Βουλής, με βουλευτές εντός του Κοινοβουλίου να ζητούν να αποβληθούν οι χρυσαυγίτες.

Αμέσως μετά τον φασιστικό οχετό του Μπαρμπαρούση, ο πρόεδρος της Βουλής προανήγγειλε έκτακτη διάσκεψη των προέδρων της Βουλής, με σκοπό να αποκλειστούν οι νεοναζί από τις συνεδριάσεις του σώματος.

«Είναι πράγματα που δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά καθ’ οιονδήποτε τρόπο στο πλαίσιο του Συντάγματος και του Κανονισμού της Βουλής και βεβαίως θα ληφθούν μέτρα και θα γίνουν σχετικές εισηγήσεις ως προς την Επιτροπή Δεοντολογίας. Θα εισηγηθώ να γίνει μια έκτακτη συνεδρίαση των προέδρων για τη μη παρουσία αυτών των κυρίων και των κυριών μέσα σε αυτή τη Βουλή, τουλάχιστον μέχρι που να λήξει η αυριανή διαδικασία».

Σε τοποθέτησή του ο Νίκος Βούτσης, τόνισε ότι «Τα προηγούμενα είναι πράγματα που δεν έχουν ξανά ακουστεί στο ελληνικό κοινοβούλιο, έπεσαν οι μάσκες» και ανέφερε:

«Η Κ.Ο της Χρυσής Αυγής η οποία ήρθε μεν με την ψήφο του λαού κάλεσε ανοικτά σε πραξικόπημα. Σχεδιασμένη και διχαστική η κλιμάκωση. Θέλει να προκαλέσει σήμερα αύριο και την Κυριακή βίαια επεισόδια, διχασμό στον ελληνικό λαό και ταραχή μέσα στις Ένοπλες Δυνάμεις».

Επιπλέον, ο Νίκος Βουτσής εισηγήθηκε να μην μιλήσει κανείς βουλευτής της ΧΑ μέχρι το τέλος της διαδικασίας της πρότασης μομφής:

«Παίρνω την ευθύνη να εισηγηθώ στην Ολομέλεια να μην μιλήσει κανείς βουλευτής της Χρυσής Αυγής μέχρι το τέλος της διαδικασίας. Να μην έχουν το προνόμιο που δίνει αυτή η αίθουσα στην παρουσία τους».

Η πρότασή του έγινε ομόφωνα δεκτή από την Ολομέλεια και αποβλήθηκαν όλοι οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

#ΧΡΥΣΗΑΥΓΗ #ΒΟΥΛΗ