δίκτυο

εξεγερμένων

συνειδήσεων

Ο άνθρωπος που άφησε νεοναζί ηγέτη με τα σώβρακα ...στην κυριολεξία!


Έναν πρωτότυπο τρόπο να διαμαρτυρηθεί στον ηγέτη του γερμανικού ακροδεξιού κόμματος AfD, Αλεξάντερ Γκάουλαντ, βρήκε ένας Γερμανός αντιφασίστας, αφήνοντάς τον κυριολεκτικά με τα σώβρακα!

Πριν λίγες μέρες, ο 77χρονος Αλεξάντερ Γκάουλαντ, κολυμπούσε σε λίμνη κοντά στο σπίτι του, όταν συνειδητοποίησε ότι κάποιος άγνωστος άνδρας του έπαιρνε τα ρούχα.

Ο «δράστης» κρατώντας τα ρούχα του ακροδεξιού Γκάουλαντ, άρχισε να φωνάζει: «Οι Ναζί δεν χρειάζεται να απολαμβάνουν τη διασκέδαση της κολύμβησης» και «Εδώ δεν κολυμπάει κανένας Ναζί».

Έτσι, ο ακροδεξιός Γκάουλαντ αναγκάστηκε να περπατήσει στους δρόμους της πόλης ημίγυμνος, μόνο με το μαγιό του, μέχρι το αστυνομικό τμήμα της περιοχής.

Μάλιστα, χρειάστηκε στη συνέχεια και τη βοήθεια κλειδαρά για να μπει στο σπίτι του, καθώς τα κλειδιά του σπιτιού του ήταν στις τσέπες του παντελονιού του, που κλάπηκε!

Ο ημίγυμνος και ντροπιασμένος νεοναζί, απαθανατίστηκε και έγινε viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με το hashtag #Badespass, με χιλιάδες χρήστες να επικροτούν την διαμαρτυρία του άγνωστου αντιφασίστα.

Ένας αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε: «Πέρασε από μπροστά μας με αστυνομική συνοδεία, φορώντας μαγιό. Ήταν μια υπέροχη μέρα»!

Η χρονική στιγμή αυτής της διαμαρτυρίας δεν είναι τυχαία, διότι αν και το κόμμα του Γκάουλαντ είχε ήδη προκαλέσει την οργή των αριστερών και των αναρχικών της Γερμανίας, εξαιτίας των αντιμεταναστευτικών και αντιμουσουλμανικών του πολιτικών, πρόσφατα το πήγε και ένα βήμα παραπέρα.

Ο ίδιος δεν έχει δηλώσει υπέρ των Ναζί ανοιχτά, πρακτική που παρατηρείται συχνά σε όλα τα νεοναζιστικά κόμματα της Ευρώπης, αλλά με τις δηλώσεις του και με τη γενικότερη στάση του, προσπαθεί να ξεπλύνει το ναζισμό, ενώ δεν τον έχει καταδικάσει ποτέ.

Μια ακριβώς εβδομάδα πριν το περιστατικό, ο Αλεξάντερ Γκάουλαντ, μιλώντας στο συνέδριο της νεολαίας του κόμματος του, χαρακτήρισε την Ναζιστική Γερμανία ως «μία κουτσουλιά σε πάνω από 1.000 χρόνια επιτυχούς Γερμανικής ιστορίας».

Με τον τρόπο αυτό, επιχείρησε να υποβαθμίσει την σημασία των εγκλημάτων των Ναζί.