δίκτυο

εξεγερμένων

συνειδήσεων

Νέα αιματοχυσία χθες στη Λωρίδα της Γάζας με απολογισμό 4 νεκρούς και 400 τραυματίες


Όπως κάθε Παρασκευή, διαδήλωση πραγματοποιήθηκε και χθες στο συνοριακό φράχτη, με τους Παλαιστίνιους να χρησιμοποιούν τα μοναδικά τους όπλα απέναντι στον ισραηλινό στρατό, βάζοντας φωτιά σε λάστιχα και πετώντας πέτρες.

Οι στρατιώτες του Ισραήλ για μία ακόμα φορά έκαναν χρήση δακρυγόνων και αληθινών σφαιρών, εκτελώντας 4 Παλαιστίνιους και τραυματίζοντας άλλους 400.

Στη χθεσινή διαδήλωση στη Λωρίδα της Γάζας συγκεντρώθηκαν περισσότεροι από 10.000 Παλαιστίνιοι, ενώ αρκετοί από αυτούς φορούσαν συμβολικά ριγέ ρούχα όπως εκείνα που φορούσαν οι Εβραίοι στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Από την εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων τραυματίστηκε ένας φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου, ενώ το γύρο του κόσμου κάνει η φωτογραφία ενός Παλαιστίνιου διασώστη να τρέχει για να βοηθήσει διαδηλωτή που δέχθηκε στο στόμα ένα δακρυγόνο, το οποίο εκτόξευσαν Ισραηλινοί στρατιώτες.

Ο 23χρονος νοσηλεύεται διασωληνωμένος σε κρίσιμη κατάσταση.

Ο εκπρόσωπος τύπου του Ισραηλινού Υπουργείου Εξωτερικών, Εμμανουέλ Νασχόν, χαρακτήρισε τους διαδηλωτές στη Γάζα ως «ηλίθιους γεμάτους μίσος» και τους παρομοίασε με τη χιτλερική νεολαία της ναζιστικής Γερμανίας.

Σημειώνεται ότι ο ισραηλινός στρατός δεν έχει καμία απώλεια, παρά την προσπάθεια του για εξίσωση των εγκλημάτων του, με τις πέτρες και τις σφεντόνες των Παλαιστίνιων.

Παρά τον τραγικό απολογισμό των 129 νεκρών, των χιλιάδων τραυματισμένων και των εκατοντάδων ακρωτηριασμένων, από τις 30 Μαρτίου μέχρι σήμερα, η επιτροπή διοργάνωσης των διαδηλώσεων δήλωσε ότι είναι αποφασισμένη να συνεχίσει τον αγώνα.

Στόχος τους να περάσουν στον κόσμο το μήνυμα ότι η Παλαιστίνη επιμένει στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων του λαού της, συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματος επιστροφής.

ΟΗΕ: Έκτακτη σύγκληση της Γενικής Συνέλευσης για τη Γάζα

Την ερχόμενη Τετάρτη, θα διεξαχθεί Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών με θέμα την κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας, έπειτα από αίτημα των αραβικών χωρών.

Στη συνεδρίαση θα τεθεί προς ψήφιση ένα σχέδιο απόφασης για την προστασία των άμαχων Παλαιστινίων στη Γάζα.

Επιπλέον το σχέδιο θα εμπεριέχει και έμμεση καταδίκη του Ισραήλ.

Το ψήφισμα θα είναι παρόμοιο με εκείνο που τέθηκε προς ψήφιση στο Συμβούλιο Ασφαλείας πριν μια εβδομάδα, για το οποίο άσκησαν βέτο οι ΗΠΑ.

#ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ #ΙΣΡΑΗΛΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ #ΙΣΡΑΗΛΒΙΑ #ΙΣΡΑΗΛ