δίκτυο

εξεγερμένων

συνειδήσεων

Τα αγιασμένα στυλό ξαναχτυπούν, τα νέα μυαλά σαπίζουν.


Είναι φορές που θες να φωνάξεις με την ψυχή σου «Υπάρχει ελπίδα», όμως ερχόμενος αντιμέτωπος με τέτοιες ειδήσεις και αντικρύζοντας τέτοιες εικόνες, κάτι μέσα σου γίνεται θρύψαλα.

Πρόωρα γερασμένα μυαλά νέων ανθρώπων, κατεστραμμένα από το σκοταδισμό απατεώνων ή παιδεραστών παπάδων με χρυσά φουστάνια και πανάκριβα κοσμήματα, αγιασμένα στυλό, καθαγιασμένες μαυροδάφνες, που είναι το αίμα κάποιου πνεύματος, ορθόδοξες λοβοτομές,... Ο Μεσαίωνας είναι ακόμα εδώ.

Ενόψει Πανελληνίων ήρθαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες από διάφορες ενορίες της χώρας, όπου νεαροί υποψήφιοι προσεύχονται πεσμένοι στα γόνατα για να επιτύχουν στις εξετάσεις.

Μετά το τέλος των προσευχών, συνήθως λαμβάνουν αγιασμένα στυλό, φυσικά με το αζημίωτο.

Αυτό δεν είναι πρωτόγνωρο στην χώρα που οι σκοταδιστές ιερείς κάνουν ακόμα κουμάντο.

Οι μαζικές αυτές προσευχές πραγματοποιούνται κάθε χρόνο, με τους μαθητές να οδηγούνται σαν πρόβατα σε ιερούς ναούς, ώστε πεσμένοι καταγής να παρακαλέσουν κάποιο πνεύμα να τους στείλει τη θεία φώτιση για να γράψουν καλά.

Όμως, μέσα σε αυτή την τραγελαφική κατάσταση, οφείλουμε να παραδεχτούμε το γεγονός ότι οι προσευχές των πανελληνίων κρύβουν όλη την πραγματική ουσία της θρησκείας:

«Θεέ μου, μπορεί να μην διάβασα καλά, αλλά βοήθησε με να γράψω καλύτερα από αυτούς που διάβασαν...»

Η ανηθικότητα και ο παραλογισμός των θρησκειών του «να πεθάνει η κατσίκα του γείτονα», αλλά να σωθεί εκείνη του πιστού, προσπαθούν να μολύνουν και τις νέες γενιές που στόχο έχουν με το αγιασμένο τους στυλό, να γράψουν καλύτερα από τον συμμαθητή με το κανονικό.

Αυτοί οι νέοι επιζητούν να γίνουν οι μελλοντικοί επιστήμονες, να σπουδάσουν, να ανοίξουν τους ορίζοντες τους.

Αυτό είναι το μέλλον; Ίδιο και απαράλλαχτο με το παρελθόν;

Υπάρχει άραγε πιο θλιβερή εικόνα;

Αν έχουν να μας πουν κάτι αυτές οι εικόνες, σίγουρα είναι ότι αποτελεί υψίστης σημασίας προτεραιότητα να δοθεί πραγματική μάχη (όχι σαν αυτή του Τσίπρα), για να αφαιρεθούν τα θρησκευτικά από το σχολείο, καθώς και οι εκκλησιασμοί σε μεγάλες γιορτές και σχόλες.

Πρέπει αυτή να είναι η αρχή.

Πρέπει να γίνει απαίτηση.

Μήπως και γλιτώσει κανένας νέος, μήπως και σωθεί κανένα μυαλό.

#ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ #ΜΑΘΗΤΕΣ #ΕΚΚΛΗΣΙΑ