δίκτυο

εξεγερμένων

συνειδήσεων

Άκυρο έριξε η εθνική ομάδα της Αργεντινής στο Ισραήλ!


Φιλικό παιχνίδι, ενόψει Μουντιάλ είχε προγραμματιστεί για το ερχόμενο Σάββατο 9 Ιουνίου ανάμεσα στις ομάδες της Αργεντινής και του Ισραήλ.

Η εθνική Αργεντινής θα αντιμετώπιζε την εθνική Ισραήλ στο Τελ Αβίβ, όμως η έδρα μεταφέρθηκε τελικά στην Ιερουσαλήμ.

Οι αιτίες της μεταφοράς είναι ακριβώς οι ίδιες με αυτές της μεταφοράς της Πρεσβείας των ΗΠΑ και της διεξαγωγής του διαγωνισμού της Γιουροβίζιον το 2019: Η προσπάθεια διεθνούς αναγνώρισης της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ και η νομιμοποίηση των εγκλημάτων του Ισραήλ κατά της Παλαιστίνης.

Έτσι η Ομοσπονδία της Αργεντινής αποφάσισε να μην πάει καθόλου στο Ισραήλ και να ακυρώσει την αναμέτρηση ανάμεσα στις δύο ομάδες, χωρίς να υπολογίσει ούτε το γεγονός ότι επρόκειτο για το τελευταίο φιλικό της προετοιμασίας, ούτε ότι τα εισητήρια ήταν sold out.

Πριν λίγες ημέρες ο Τζιμπρίλ Ραζούμπ, Πρόεδρος της παλαιστινιακής ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, κάλεσε τον Λιονέλ Μέσι να μη συμμετάσχει στον φιλικό αγώνα, υποστηρίζοντας ότι οι Ισραηλινοί προσπαθούν να προσδώσουν πολιτική σημασία στο ματς.

Συγκεκριμένα δήλωσε για τον Αργεντίνο άσσο:

«Ο Μέσι είναι σύμβολο της ειρήνης και της αγάπης, του ζητούμε να μην συμμετέχει στην αναγνώριση των εγκλημάτων της ισραηλινής κατοχής. Μια αθλητική αναμέτρηση μπορεί να γίνει πολιτικό εργαλείο. Η ισραηλινή κυβέρνηση προσπαθεί να δώσει πολιτική σημασία, γι' αυτό και το ματς διεξάγεται στην Ιερουσαλήμ».

Από τη στιγμή της ανακοίνωσης της απόφασης, τα υποστηρικτικά μηνύματα για την κίνηση της Αργεντινής είναι χιλιάδες και καταφτάνουν από όλες τις γωνιές του κόσμου.

Μάλιστα, ο Κάρλος Λατούφ, γνωστός σκιτσογράφος, σχεδίασε ένα σκίτσο επικροτώντας κι εκείνος την εθνική Αργεντινής.

Στο σκίτσο απεικονίζεται χαρακτηριστικά απέναντι στον Λιονέλ Μέσι ένας Ισραηλινός στρατιώτης, ο οποίος στα πόδια του αντί για μπάλα έχει ένα κρανίο, που συμβολίζει τα εγκλήματα του Ισραήλ και τις σφαγές στη Γάζα.

Η άρνηση της Αργεντινής να ταξιδέψει στο Ισραήλ, συμμετέχοντας στην προπαγάνδα του και νομιμοποιώντας τις σφαγές, έδωσε την απάντηση σε όποιον δεν είχε αποφασίσει ακόμη ποιον θα υποστηρίξει στο Μουντιάλ που ξεκινάει σε λίγες μέρες!

#Αθλητισμός #ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ #ΙΣΡΑΗΛ #ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ