δίκτυο

εξεγερμένων

συνειδήσεων

Κάνουν έξωση στο Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού για να παραδώσουν το χώρο στον Λάτση


Η «Ελληνικό Α.Ε.» που ελέγχεται από τη Lamda Development, συμφερόντων Λάτση, ζητάει την εκκένωση του χώρου, μέχρι τις 30 Ιουνίου.

Με επιστολή ζητείται η παύση λειτουργίας του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού, χωρίς να δίδεται κάποια εναλλακτική λύση μετεγκατάστασης, παρά το τεράστιο κοινωνικό έργο, που η αποκλειστικά εθελοντική δομή, επιτελεί από το 2011 μέχρι σήμερα αδιαλείπτως, χωρίς καμία χρηματοδότηση κρατική ή άλλη.

Από τον Δεκέμβριο του 2011 μέχρι σήμερα, χιλιάδες άτομα και εκατοντάδες δομές και φορείς από όλη τη χώρα έχουν ζητήσει και λάβει υποστήριξη σε φάρμακα ή υλικά.

Από το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού εξυπηρετούνται άλλα κοινωνικά ιατρεία, Δημόσια Νοσοκομεία, Κοινωνικές Υπηρεσίες, Ιδρύματα ΑΜΕΑ, Δομές στήριξης παιδιών, μονάδες φροντίδας, Κέντρα φιλοξενίας Προσφύγων, Δομές αστέγων κλπ.

Αυτήν την περίοδο, συγκεκριμένα, περίπου 700 με 1000 ασθενείς λαμβάνουν κάθε μήνα τα φάρμακά τους από το κοινωνικό ιατρείο, ενώ παράλληλα παρέχονται και ιατρικές υπηρεσίες σε πολλούς από αυτούς.

Έτσι η λειτουργία του είναι απαραίτητη και πρέπει άμεσα να βρεθεί λύση για τη στέγαση.

Μετά τη γνωστοποίηση της έξωσης, οι εθελοντές προχώρησαν σε Γενική Συνέλευση στην οποία αποφάσισαν ότι δεν πρόκειται να κλείσουν εκείνοι το ιατρείο και να αποχωρήσουν από τον χώρο.

Η ανακοίνωση:

«Ως εθελοντές με γνώμονα τον άνθρωπο και την αλληλεγγύη και με δεδομένη την αναγκαιότητα λειτουργίας του κοινωνικού ιατρείου, στη Γενική Συνέλευση αποφασίσαμε ότι χωρίς να υπάρχει λύση για την ομαλή λειτουργία της δομής, δεν μπορούμε να κοιτάξουμε στα μάτια τους ασθενείς και ωφελούμενούς μας και να δηλώσουμε παραίτηση. Δεν πρόκειται να κλείσουμε εμείς το Μητροπολιτικό Κοινωνικό ιατρείο Ελληνικού. Εφόσον δεν δίδεται εναλλακτική λύση η επιλογή της μη λειτουργίας του ανήκει στην Ελληνικό Α.Ε, την κυβέρνηση και σε όλους αυτούς που με τα άθλια μέτρα που απαιτούν ουσιαστικά εξαθλιώνουν ακόμα περισσότερο τους πολίτες.

Αυτοί όλοι που αποφάσισαν τον αιφνίδιο θάνατο του ΜΚΙΕ ας αναλάβουν την ευθύνη. Εμείς δηλώνουμε ότι δεν αποχωρούμε από τον χώρο του ιατρείου και τα όποια μέτρα αποκλεισμού μας από εκεί θα σημάνουν την ουσιαστική καταστροφή κόπων και δουλειάς 7 ετών και επίσης φαρμάκων και άλλων υλικών, που είναι απαραίτητα για τους ασθενείς μας, αξίας εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ. Θα σημάνουν επίσης την στέρηση των φαρμάκων των ασθενών μας με ότι αυτό θα συνεπάγεται για την υγεία και τη ζωή τους».

Συνέντευξη Τύπου αναμένεται να δοθεί, στα μέσα Ιουνίου, όπου θα παρουσιάζονται από τους εθελοντές του Μητροπολιτικού- Κοινωνικού ιατρείου όλα τα στοιχεία λειτουργίας του, καθώς και οι αιτίες που καθιστούν απαραίτητη τη συνέχιση του έργου αυτού για την κοινωνική συνοχή.

Όπως οι ίδιοι αναφέρουν, στόχος τους είναι να πιέσουν με οποιονδήποτε τρόπο μπορούν κυβέρνηση, Ελληνικό Α.Ε, Λάτση, ώστε να δοθεί λύση για τη στέγαση του ιατρείου.

#ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΔΡΑΣΗ #ΕΞΩΣΕΙΣ