δίκτυο

εξεγερμένων

συνειδήσεων

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι στην κηδεία της 21χρονης νοσοκόμας


Το Σάββατο πραγματοποιήθηκε η κηδεία της 21χρονης Ραζάν αλ Νατζάρ, η οποία έπεσε νεκρή με μία σφαίρα στο στήθος της από τον ισραηλινό στρατό, την περασμένη Παρασκευή.

Η νεαρή κοπέλα εργαζόταν εθελοντικά στις παλαιστινιακές υπηρεσίες υγείας ως διασώστρια.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας της, είχε λιποθυμήσει δυο φορές από εισπνοή χημικών και είχε σπάσει τον καρπό της στις 13 Απριλίου όταν έπεσε ενώ έτρεχε για να περιθάλψει έναν τραυματισμένο διαδηλωτή.

Αυτό δεν την πτόησε και συνέχισε να εργάζεται ως διασώστρια για να προσφέρει στον παλαιστινιακό αγώνα.

Την στιγμή που δολοφονήθηκε φορούσε τη λευκή ρόμπα των μελών των υπηρεσιών πρώτων βοηθειών.

Έτρεξε να φροντίσει έναν τραυματία κοντά στον φράχτη με το Ισραήλ, σηκώνοντας τα χέρια ψηλά.

Παρόλα αυτά, Ισραηλινοί στρατιώτες την πυροβόλησαν και την σκότωσαν, δείχνοτας ότι ακόμα και το ιατρικό προσωπικό είναι στόχος.

Η παλαιστινιακή οργάνωση πρώτων βοηθειών, σε ανακοίνωση της, επιβεβαίωσε ότι η Ραζάν σκοτώθηκε ενώ επιχειρούσε να προσφέρει τις πρώτες βοήθειες σε διαδηλωτές και τόνισε: «Το να πυροβολούν εναντίον του ιατρικού προσωπικού συνιστά έγκλημα πολέμου, όπως ορίζεται από τις Συνθήκες της Γενεύης».

Μετά την κατακραυγή για τη δολοφονία της Ραζάν ο ισραηλινός στρατός αρκέστηκε στο να ανακοινώσει ότι:

«Ένας "τρομοκρατικός πυρήνας" διείσδυσε από το νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας. Οι στρατιώτες άνοιξαν πυρ εναντίον Παλαιστινίων, εμποδίζοντάς τους να γυρίσουν πίσω...»

Στην κηδεία της Ραζάν αλ Νατζάρ συγκεντρώθηκαν χιλιάδες Παλαιστίνιοι για να της πουν το τελευταίο αντίο σε κλίμα οδυρμού.

Ο πατέρας της κρατούσε τη στολή που φορούσε την ώρα που δολοφονήθηκε, με το αίμα της.

Δείχνοντας τη στολή η μητέρα της φώναξε: «Αυτά είναι τα όπλα της κόρης μου, με αυτά αντιστεκόταν. Για ποιο λόγο την σκότωσαν; Την είχαν στο στόχαστρο από την πρώτη ημέρα των διαδηλώσεων, είχε επιβιώσει πολλές φορές και ερχόταν να μου πει τι είχε αντικρίσει εκεί».

Η κηδεία μετατράπηκε σε διαδήλωση με τους Παλαιστίνιους να επαναλαμβάνουν το σύνθημα: «Με το αίμα μας και την ψυχή μας θα θυσιαστούμε για εσένα Ραζάν».

Με τη δολοφονία της Ραζάν αλ Νατζάρ τα θύματα του ισραηλινού στρατού φτάνουν στα 123, από την έναρξη των κινητοποιήσεων διαμαρτυρίας στη Γάζα, την 30η Μαρτίου, ενώ οι τραυματίες είναι περισσότεροι από 10.000 και οι ακρωτηριασμένοι εκατοντάδες.

Την ίδια στιγμή που το Ισραήλ σφαγιάζει άμαχους Παλαιστίνιους, οι ΗΠΑ δήλωσαν ότι θα ασκήσουν βέτο στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, ώστε να μην περάσει το ψήφισμα του Κουβέιτ για τη διεθνή προστασία των Παλαιστινίων.

Το βέτο των ΗΠΑ επιτρέπει στο Ισραήλ να δολοφονεί παιδιά, νοσοκόμες και άμαχους διαδηλωτές, που μόνο τους όπλο έχουν σφεντόνες και λάστιχα.

#ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ #ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ #ΙΣΡΑΗΛΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ #ΙΣΡΑΗΛΒΙΑ