δίκτυο

εξεγερμένων

συνειδήσεων

Χέρι - χέρι χρυσαυγίτες - εργοδοσία απέναντι στους απεργούς της Cosco


Τρίτη μέρα απεργίας - Οι εργαζόμενοι της Cosco δείχνουν το δρόμο!

Για τρίτη μέρα συνεχίζεται η απεργία, που ξεκίνησε την Τετάρτη, στο λιμάνι του Πειραιά.

Το βράδυ της Πέμπτης, οι εργαζόμενοι στην Cosco αποφάσισαν παμψηφεί τη συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων, για τρίτο 24ωρο.

Οι εργάτες στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ της COSCO, ρίχνονται στη μάχη αποφασισμένοι για την υπεράσπιση και τη διεύρυνση των δικαιωμάτων τους, ζητώντας συλλογικές συμβάσεις εργασίας και πλήρη εργασιακά δικαιώματα.

Με ανακοίνωση της, η Ένωση Εργαζομένων Διακίνησης Εμπορευματοκιβωτίων, υπογράμμισε ότι οι εργαζόμενοι έχουν υπομείνει την κατάσταση αυτή για χρόνια και δεν πρόκειται να υποχωρήσουν, αν δεν πετύχουν τον σκοπό τους για συλλογικές συμβάσεις: «Φτάνει πια, διανύουμε τον 8ο χρόνο δουλειάς στις εγκαταστάσεις στις προβλήτες της ΣΕΠ 2 και 3 χωρίς Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και όξυνση όλων των προβλημάτων μας. Είμαστε αποφασισμένοι, ένας για όλους και όλοι για έναν, να συνεχίσουμε σαν μια γροθιά τον αγώνα μας για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Το σωματείο μας έχει στείλει τα δίκαια αιτήματά μας στην "Cosco" και τους εργολάβους της και περιμένει την απάντησή της».

Χρυσαυγίτες επιστράτευσε η Cosco!

Με κάθε δυνατό τρόπο προσπαθεί η Cosco να σπάσει την απεργία.

Την Πέμπτη η εταιρία προσπάθησε να στήσει απεργοσπαστικό μηχανισμό, μέσω τρομοκρατίας και συνεργασίας με τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής.

Έτσι, μετέφερε με μικρό τουριστικό πλοίο εργάτες, κυρίως χρυσαυγίτες, από την προβλήτα του Φαλήρου στις προβλήτες της COSCO, για να δουλέψουν.

Η Χρυσή Αυγή επιχειρεί να εξυπηρετήσει τα αφεντικά της, ενάντια στα δίκαια αιτήματα των εργατών, οι οποίοι βιώνουν συνθήκες εργασίας που θυμίζουν κάτεργο.

Αυτό, καλό θα ήταν να χαραχτεί στο μυαλό όλων.

Όταν οι εθνικιστές υπερασπιστούν ξανά την άποψη ότι οι εργάτες «έχουν πατρίδα», θα πρέπει να μην ξεχνάμε τίνος τα συμφέροντα εξυπηρετούν τελικά οι φασίστες της Χρυσής Αυγής.

Το Σωματείο, αντιδρώντας στην προσπάθεια απεργοσπασίας, προχώρησε σε παρέμβαση στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη και στον Υπουργό Ναυτιλίας, προειδοποιώντας ότι αναλαμβάνουν τεράστια ευθύνη για τον απεργοσπαστικό μηχανισμό που στήνεται με πλοία.

Το παραλήρημα της Cosco

Η εταιρία κατέθεσε σήμερα το πρωί αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, όπου ζήτησε να χαρακτηριστεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία του Πειραιά.

Επιπλέον, ζητά να απαγορευτεί και η πραγματοποίηση κάθε απεργιακής κινητοποίησης στο μέλλον «με τα ίδια παράνομα και καταχρηστικά αιτήματα(!)».

Η γελοιότητα της επιχειρηματολογίας της Cosco δε σταματά εκεί, καθώς ισχυρίστηκε ότι δεν υπάρχουν συγκεκριμένα αιτήματα από το σωματείο, ενώ στην πραγματικότητα τα αιτήματα των εργαζομένων έχουν τεθεί εδώ και τέσσερα χρόνια και η εταιρία κάνει ότι δεν ακούει.

Τέλος, η Cosco ισυχρίστηκε ότι από την απεργία υφίσταται βλάβη το κοινωνικό σύνολο, επιχείρημα που καταρρίφθηκε από τα ίδια τα γεγονότα και από την τίμια στάση των απεργών.

Όταν το σωματείο ενημερώθηκε το πρωί της Πέμπτης, ότι υπήρχαν δύο οχήματα με φάρμακα, επέτρεψε να περάσουν ώστε να μην κινδυνεύσουν τα υλικά που μετέφεραν!

Η εργοδοσία επιθυμεί συνάντηση με τους εργαζόμενους στις 25 Ιουνίου, όμως έθεσε ως όρο να σταματήσει πρώτα η απεργία.

Οι πρόεδροι του Εργατικού Κέντρου και του Σωματείου ενημέρωσαν του απεργούς για την πρόταση και εκείνοι αποφάσισαν ομόφωνα να την απορρίψουν.

Στις 9 το βράδυ της Παρασκευής αναμένεται να πραγματοποιηθεί νέα Γενική Συνέλευση, όπου οι εργαζόμενοι θα αποφασίσουν για τις επόμενες κινήσεις τους και το μέλλον της απεργίας.

#ΧΡΥΣΗΑΥΓΗ #ΑΠΕΡΓΙΕΣ #ΑΠΕΡΓΙΑ #ΑΠΕΡΓΙΑΚΗΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ #ΑΣΦΑΛΕΙΑΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ #ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ