δίκτυο

εξεγερμένων

συνειδήσεων

Αποκαλύφθηκε το ψέμα του Κασιδιάρη


Κόντρα είχε ξεσπάσει μεταξύ του χρυσαυγίτη Κασιδιάρη και της Εφημερίδας των Συντακτών, όταν η ΕφΣυν είχε δημοσιοποιήσει την «περίφημη» εκείνη φωτογραφία με τον ίδιο και μέλη της Χρυσής Αυγής να κρατούν τη σημαία της Βέρμαχτ, την ίδια σημαία δηλαδή, που οι Γερμανοί ανήρτησαν στην Ακρόπολη όταν κατέλαβαν την Αθήνα.

Η σημαία της Βέρμαχτ στον ιστό της Ακρόπολης, από όπου την κατέβασαν οι ήρωες της Αντιφασιστικής Αντίστασης Γλέζος και Σάντας:

Η φωτογραφία έχει ημερομηνία 21/12/2012, βραδιά της όρκισης του χρυσαυγίτη Φουντούλη, που διακρίνεται όρθιος αριστερά και που μετέπειτα δολοφονήθηκε.

Ο Κασιδιάρης τότε κατηγόρησε την Εφημερίδα των Συντακτών για φωτομοντάζ και σε εκπομπή του, παρουσίασε διαφορετικά τη φωτογραφία. Στη δική του εκδοχή, κρατούσαν σημαία με τον στόχο.

Μάλιστα, μετά από τον ισχυρισμό των χρυσαυγιτών για φωτομοντάζ της συγκεκριμένης φωτογραφίας, αποφάσισαν να μην αλλάξουν ποτέ γραμμή.

Από εκείνο το σημείο και μετά, όποια φωτογραφία ήρθε στο φως της δημοσιότητας και αποδείκνυε τη σχέση της Χρυσής Αυγής με το ναζισμό, η δικαιολογία ήταν η ίδια: «Φωτομοντάζ»!

Δεκάδες φωτογραφίες χρυσαυγιτών με πανό των SS, με σβάστικες, με ναζιστικούς χαιρετισμούς, με τη φωτογραφία του Χίτλερ, ακόμα και βίντεο στο οποίο ο Μιχαλολιάκος λέει σε ομιλία του: «Ναι, αυτοι είμαστε. Είμαστε φασίστες», κυκλοφόρησαν τότε.

Η απάντηση των χρυσαυγιτών σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για το υλικό αυτό, ήταν μόνιμα η αμφισβήτηση της γνησιότητας.

Μέχρι σήμερα δεν είχε υπάρξει επίσημη απάντηση, η οποία να ξεφτιλίζει τους νεοναζί για αυτούς τους παιδαριώδεις ισχυρισμούς.

Ενώ, φυσικά γνωρίζαμε ότι ο Κασιδιάρης και όλη η Χρυσή Αυγή ψεύδονται, μόλις την Τρίτη αποκαλύφθηκε το ψέμα τους και επίσημα.

Την Τρίτη (29/5/2018), στη δίκη της Χρυσής Αυγής, επιδείχτηκε η γνήσια φωτογραφία που τελικά βρέθηκε στο κινητό του Κασιδιάρη και επιβεβαιώθηκε η αυθεντικότητα της.

Στη δίκη της ναζιστικής οργάνωσης προβλήθηκαν αρχεία από τους υπολογιστές του υπαρχηγού Κασιδιάρη και του πυρηνάρχη Πατέλη, τα οποία επιβεβαιώνουν όσα αρνιόταν η Χρυσή Αυγή, κάνοντας λόγο για συρραφές, φωτομοντάζ και ψευδομαρτυρίες.

Κάποιες από τις φωτογραφίες που παρουσιάστηκαν την Τρίτη στο δικαστήριο είναι οι ακόλουθες:

Ο πυρηνάρχης Πατέλης φωτογραφίζεται με όπλα:

Ο δολοφόνος Ρουπακιάς, που σύμφωνα με τη Χρυσή Αυγή ήταν απλός ψηφοφόρος και δεν είχε παραπάνω σχέση με την ναζιστική οργάνωση, στα γραφεία της Νίκαιας:

Το τατουάζ του Ηλιόπουλου με το χιτλερικό σύνθημα «Sieg Heil»:

Επιπλέον, παρουσιάστηκε και μήνυμα στο κινητό του Κασιδιάρη (2.10.2012) προς τον Ηλιόπουλο, όπου του δίνει οδηγίες για τις δικαιολογίες που θα πει αν ερωτηθεί για το τατουάζ.

Στο μήνυμα έλεγε:

«Αν σε ρωτήσει στο πολύυυυυυ μέλλον κανείς... ήμουν 15 χρονών και πήγα να χτυπήσω ένα τατουάζ με εθνικιστικό σύνθημα. Είδα αυτό, μου είπαν σημαίνει “Ζήτω η Νίκη” και το χτύπησα γιατί με αντιπροσωπεύει σαν έννοια. Ούτε ήξερα ποιοι το χρησιμοποιούσαν».

Στη συνέχεια, στις 20.5.2013 ο Ηλιόπουλος, ακολουθώντας με απόλυτη πειθαρχία τη συμβουλή του Κασιδιάρη, δήλωσε:

«Το τατουάζ με το Sieg Heil το έκανα όταν ήμουν 15 χρονών. Όταν πήγα να το κάνω, δεν ήξερα ούτε τον Χίτλερ ούτε τη ναζιστική Γερμανία. Είδα λοιπόν ένα από τα σχέδια, το Sieg Heil, ρώτησα τι είναι, μου είπαν “Ζήτω η νίκη” και έτσι το έκανα»

#ΧΡΥΣΗΑΥΓΗ #ΔΙΚΗΧΑ