δίκτυο

εξεγερμένων

συνειδήσεων

Συγκρούσεις ΜΑΤ και διαδηλωτών στην σημερινή πορεία


Σε απεργιακό κλοιό σήμερα η χώρα

Με απεργίες, στάσεις εργασίας και πορείες συμμετείχαν οι εργαζόμενοι στην 24ωρη απεργία, σήμερα Τετάρτη.

Εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, άνεργοι και φοιτητές κατέβηκαν σε πορείες σε όλη τη χώρα, συμμετέχοντας στα καλέσματα ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ, ΠΑΜΕ, ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Η ανακοίνωσή της ΓΣΕΕ:

«Η κυβέρνηση ακολουθώντας τις ίδιες καταστροφικές πολιτικές για κοινωνία και οικονομία, φορτώνει στις πλάτες μισθωτών και συνταξιούχων νέα δυσβάστακτα μέτρα. Η συνεχής επιδείνωση του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων πολιτών αντικατοπτρίζει μια ανεξέλεγκτα καθοδική πορεία που κάποιοι κάνουν ότι δεν την βλέπουν.

Η ανεργία, η φτώχεια και ο κοινωνικός αποκλεισμός, η ακραία υπερφορολόγηση των μόνιμων υποζυγίων – μισθωτών και συνταξιούχων, σε συνδυασμό με την απορρύθμιση της αγοράς εργασίας, τη γενίκευση των πλειστηριασμών σε κατοικίες και επαγγελματική στέγη, την αποδόμηση του ασφαλιστικού συστήματος, την εκποίηση δημόσιο πλούτου, διαμορφώνουν ένα ζοφερό περιβάλλον όπου οι διογκούμενες κοινωνικές, οικονομικές και εκπαιδευτικές ανισότητες, θεωρούνται "κανονικότητα"».

Χημικά από τα ΜΑΤ στην πορεία

Νωρίς το μεσημέρι, κοντά στα γραφεία του ΣΕΒ, στην οδό Φιλελλήνων, σημειώθηκαν συγκρούσεις ανάμεσα σε διαδηλωτές και ΜΑΤ.

Η αστυνομία προχώρησε σε χρήση χημικών και ξύλο με γκλοπ στους διαδηλωτές.

Διαδηλωτές έφτασαν στο κτίριο της ΓΣΕΕ, που βρίσκεται επίσης στην οδό Φιλελλήνων και έγραψαν συνθήματα εναντίον των εργατοπατέρων, κατηγορώντας τους ότι έχουν συμμαχήσει με την εργοδοσία.

Στη συνέχεια πέταξαν σακούλες με σκουπίδια στην είσοδο του κτιρίου και συνέχισαν την πορεία.

Παρέμβαση αναρχικών πριν την πορεία Νωρίτερα, λίγο προτού ξεκινήσει η πορεία στην πλατεία Κλαθμώνος, περίπου 20 αναρχικοί που φορούσαν κράνη, πραγματοποίησαν παρέμβαση, εναντίον των ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ, φωνάζοντας «αλήτες, εργατοπατέρες».

Η παρέμβαση κράτησε μόλις λίγα λεπτά, με τους αναρχικούς να ανεβαίνουν στην εξέδρα που είχε στηθεί στην πλατεία, κρατώντας πανό και πετώντας τρικάκια, στα οποία αναγραφόταν: «Καμία συμμαχία με την εργοδοσία».

Φεύγοντας έγραψαν και εκείνοι, συνθήματα, έξω από το κτίριο της ΓΣΕΕ.

Απάντηση της ΓΣΕΕ στους αναρχικούς

Ο εκπρόσωπος της ΓΣΕΕ, σχολιάζοντας προκλητικά την παρέμβαση, δήλωσε ότι η αστυνομία τους ξέρει και οι κάμερες τους έχουν καταγράψει(!):

«Επιχείρησαν να καταστρέψουν την εξέδρα και τις μικροφωνικές, δεν θα τους περάσει. Η αστυνομία τους ξέρει, τους έχουν καταγράψει οι κάμερες»

Μόνη λύση η γενική απεργία διαρκείας

Όπως αντιλαμβάνεται κανείς, με εργατοπατέρες που στοχοποιούν αναρχικούς και όποιον τους εναντιώνεται, δε μπορεί να υπάρξει καμία συνεργασία.

Φυσικά, κατεβαίνουμε στις πορείες και δεν είμαστε απεργοσπάστες, όμως αντιλαμβανόμαστε ότι με τους εκπροσώπους των αφεντικών και με εργατοπατέρες, οι οποίοι οργανώνουν 24ωρες απεργίες- εκτονώσεις, δεν θα βρεθεί λύση.

Μόνη και πραγματική λύση για την υλοποίηση των αιτημάτων του λαού, είναι η γενική απεργία διαρκείας και η απάντηση στο δρόμο.

#ΑΠΕΡΓΙΑ #ΑΠΕΡΓΙΑΚΗΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ #ΑΠΕΡΓΙΕΣ #ΜΑΤ #ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΒΙΑ #ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΒΙΑ