δίκτυο

εξεγερμένων

συνειδήσεων

Τρία εργατικά ατυχήματα μέσα σε 4 μέρες στην Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος


Τρία εργατικά ατυχήματα σημειώθηκαν μέσα σε τέσσερις μέρες στην Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος.

Το τελευταίο έγινε το πρωί της Δευτέρας, όταν εργαζόμενος τραυματίστηκε στον αυχένα από σίδερο που προεξείχε στο κεντρικό κλιμακοστάσιο του πλοίου.

Και τα τρία ατυχήματα έγιναν κατά τη διάρκεια εργασιών στο επιβατικό πλοίο «ΑΣΤΕΡΙΩΝ» (της εταιρίας ΑΝΕΚ).

Υπενθυμίζεται ότι η ΑΝΕΚ, είχε ναυλώσει και το πλοίο «Norman Atlantic», στο οποίο είχε ξεσπάσει πυρκαγιά το 2014, με αποτέλεσμα να τυλιχτεί στις φλόγες στη θαλάσσια περιοχή 32 ναυτικών μιλίων βορειοδυτικά των Οθωνών.

Στο πλοίο υπήρχαν 478 επιβαίνοντες.

Τότε ο καπετάνιος είχε επιρρίψει ευθύνες στην εταιρεία ANEK Lines που επέτρεψε να επιβιβαστούν στο πλοίο περισσότεροι επιβάτες και οχήματα από όσα επιτρέπει ο κανονισμός.

Δεν παρέχεται καμία ασφάλεια στους εργάτες

Οι εργάτες καταγγέλλουν απαράδεκτες συνθήκες εργασίας, ενώ δεν τους παρέχεται η ασφάλεια που απαιτείται.

Στην τελευταία περίπτωση ο εργάτης βρισκόταν σε σημείο με κακό φωτισμό και χωρίς κράνος.

Την Παρασκευή υπήρξε πτώση εργάτη από σκαλωσιά σε μεγάλο ύψος και το Σάββατο τραυματίστηκε ένας ακόμα εργάτης στο γόνατο, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Επιπλέον, τονίζουν ότι στα περιστατικά υπήρξε μεγάλη αργοπορία για τον απεγκλωβισμό των εργατών.

Για το γεγονός αυτό καταγγέλλουν ότι ευθύνεται ο εργολάβος, η πλοιοκτήτρια εταιρεία και η Cosco που δεν έχουν λάβει τα σχετικά μέτρα, δηλαδή διεξόδους διαφυγής, γερανό, κ.λπ.

Όπως είναι γνωστό, δεκάδες εργατικά ατυχήματα έχουν συμβεί εδώ και χρόνια στην περιοχή και είναι πλέον ολοφάνερο ότι οι εργαζόμενοι εκεί παίζουν κυριολεκτικά τη ζωή τους κορώνα γράμματα.

Πολλά από τα περιστατικά δεν έχουν δει ποτέ το φως της δημοσιότητας, εξαιτίας του φόβου απόλυσης.

Μετά και τον τελευταίο τραυματισμό εργάτη, οι συνάδελφοί του πήραν την απόφαση να μην κάνουν καμία εργασία στο πλοίο, έως ότου πάρουν τις απαραίτητες διαβεβαιώσεις από κάποιον αρμόδιο ότι έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας.

Τελικά οι αρμόδιες αρχές προχώρησαν στο σφράγισμα του χώρου και επιβλήθηκε παύση εργασιών, μέχρι να γίνει αυτοψία από το Κλιμάκιο Επιθεωρητών Εργασίας.

#ΣΥΝΘΗΚΕΣΕΡΓΑΣΙΑΣ #ΕΡΓΑΤΙΚΑΑΤΥΧΗΜΑΤΑ #ΑΣΦΑΛΕΙΑΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ