δίκτυο

εξεγερμένων

συνειδήσεων

Επίσημα πολίτης της Γαλλίας ο παράνομος μετανάστης που σκαρφάλωσε κτίριο για να σώσει ένα παιδί


Τον γύρο του κόσμου κάνει από χθες το βίντεο με την θαρραλέα κίνηση του «παράνομου» μετανάστη στη Γαλλία, να σκαρφαλώσει ένα κτίριο για να σώσει ένα παιδάκι που κρεμόταν, το περασμένο Σάββατο.

Ο 22χρονος νεαρός μετανάστης από το Μάλι σκαρφάλωσε με κίνδυνο της ζωής του, από μπαλκόνι σε μπαλκόνι 4 ορόφους, σε πολυκατοικία στο Παρίσι και κατάφερε να αρπάξει και να σώσει το παιδί που κρεμόταν στο κενό.

Το βίντεο που τραβήχτηκε, διαδόθηκε μέσα σε λίγες ώρες σε όλο τον κόσμο και έγινε viral.

Τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης ανακήρυξαν «ήρωα» τον νεαρό Μαμαντού Γκασαμά για την αυθόρμητη πράξη του και αυτή τη στιγμή είναι το πιο συζητημένο πρόσωπο στη Γαλλία.

Ο Μαμαντού Γκασαμά δήλωσε:

«Είδα πολύ κόσμο να φωνάζει και αυτοκίνητα να κορνάρουν.

Βγήκα, έτρεξα να δω τι λύσεις υπήρχαν για να σωθεί.

Κατάφερα να πιαστώ από το μπαλκόνι, ανέβηκα με αυτόν τον τρόπο και, ευχαριστώ θεέ μου, το έσωσα».

Ο ίδιος επίσης δήλωσε ότι δε φοβήθηκε στιγμή να σκαρφαλώσει και να σώσει το παιδί, αλλά φοβήθηκε στη σκέψη πως μετά από αυτό θα εντοπιστεί, θα συλληφθεί και θα απελαθεί...

Ο κομμουνιστής εκπρόσωπος του 18ου διαμερίσματος στο δημοτικό συμβούλιο του Παρισιού Ιαν Μπροσά, έγραψε στο Twitter:

«Ο νεαρός που έσωσε ένα μωρό στην οδό Μαρξ-Ντορμουά σκαρφαλώνοντας τέσσερις ορόφους, είναι παράνομος μετανάστης που έφθασε από το Μάλι τον Σεπτέμβριο. Να το δουν εκείνοι που φτύνουν τους μετανάστες όλη τη μέρα. Ευχαριστούμε Μαμαντού Γκασάμα».

Συγχαρητήρια από τη Δήμαρχο του Παρισιού Αν Ινταλγκό:

«Ένα μεγάλο μπράβο στον Μαμαντού Γκασάμα για την θαρραλέα πράξη του που επέτρεψε να σωθεί χθες το βράδυ η ζωή ενός παιδιού. Είχα την ευχαρίστηση να μιλήσω σήμερα μαζί του τηλεφωνικά για να τον συγχαρώ θερμά».

Στον Μακρόν ο Μαμαντού Γκασαμά

Σήμερα το πρωί ο Μαμαντού Γκασαμά βρέθηκε στο στο προεδρικό μέγαρο της Γαλλίας, συναντήθηκε με τον Εμμανουέλ Μακρόν και έγινε επίσημα πολίτης της Γαλλίας.

Επιπλέον, του προσφέρθηκε θέση εργασίας στο Πυροσβεστικό Σώμα.

Ο Εμμανουέλ Μακρόν τήρησε το γαλλικό πρωτόκολλο που θέλει τους ήρωες μετανάστες να αποκτούν γαλλική υπηκοότητα, σε αντίθεση με όλους τους υπόλοιπους που αντιμετωπίζουν απλά την απέλαση και αποκαλούνται σκέτο «λαθρομετανάστες».

Η στάση των πολιτικών δεν είναι πρωτοφανής.

Όπως έχει δείξει η ιστορία και στην Ελλάδα, με τις περιπτώσεις κυρίως αθλητών, με τελευταίο παράδειγμα τον Αντετοκούμπο, αλλά και παλαιότερα ποδοσφαιριστών και αθλητών της άρσης βαρών, όταν ο μετανάστης έχει να προσφέρει κάτι στη φήμη της χώρας ή του πολιτικού που του δίνει την υπηκοότητα, τότε θα την πάρει εύκολα, με όλα τα ΜΜΕ καλεσμένα για να απαθανατίσουν το γεγονός.

Αν ρισκάρεις τη ζωή σου για έναν από μας και καταφέρεις να γίνεις viral, ή αν το ταλέντο σου είναι μεγαλύτερο από τον ρατσισμό μας, τότε και μόνο τότε θα φροντίσουμε τα ανθρώπινα δικαιώματά σου.

Για τους υπόλοιπους ποιος νοιάζεται...

#ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ #ΓΑΛΛΙΑ #ΜΑΚΡΟΝ