δίκτυο

εξεγερμένων

συνειδήσεων

Και ο Μάικ Τζέιμς θέλει συνδικάτο!


Τις τελευταίες μέρες παρακολουθούμε ένα μπασκετικό θρίλερ, το οποίο εκτυλίσσεται στη χώρα. Υποβιβασμοί, απειλές, θεωρίες συνωμοσίας, εξευτελισμός αθλητών ...με λίγα λόγια ο αθλητισμός στην Ελλάδα το 2018.

Όλα ξεκίνησαν την περασμένη Κυριακή, όταν η ομάδα μπάσκετ «Κόροιβος» Αμαλιάδας υποβιβάστηκε από την Α1, ενώ τον τελευταίο αγώνα της πραγματοποίησε με τα Τρίκαλα, όπου και ηττήθηκε.

Η ηγεσία της ομάδας δεν πήρε τόσο ψύχραιμα τον υποβιβασμό και αποφάσισε να ξεσπάσει πάνω στους παίκτες.

Ο προπονητής της ομάδας του Κοροίβου, Ντίνος Καλαμπάκος, είπε πως η ομάδα πιθανώς «τρυπήθηκε» από μέσα και πως αν αυτό αφορά κάποιον Έλληνα παίκτη, δεσμεύεται και θα φροντίσει ο ίδιος να μην ξαναβρεί ο παίκτης αυτός πουθενά ομάδα, δηλαδή δουλειά. «Θα τον βρω και θα τον σκίσω», δήλωσε χαρακτηριστικά...

Οι επίμαχες δηλώσεις στο παρακάτω βίντεο, στο 02:35.

Έπειτα, η διοίκηση εξέδωσε ανακοίνωση με υπόνοιες για μειωμένη απόδοση κάποιων παιχτών.

Στο δελτίο τύπου αναφέρεται:

«Όλοι γνωρίζουμε, εμείς δυστυχώς εκ των υστέρων, ότι την τελευταία αγωνιστική σύμφωνα με αυτά που λέγονται στα μπασκετικά στέκια, έχει διαδραματιστεί ένα περίεργο παιχνίδι εις βάρος μας, όμως δεν είμαστε εμείς αυτοί που θα το διερευνήσουμε. Υπάρχει η αθλητική δικαιοσύνη, η οποία και τα μέσα έχει και τον τρόπο να δώσει «φως» σε κάθε σκοτεινή πλευρά και να προφυλάξει την αξιοπιστία του αθλήματος».

Η διοίκηση δεν έμεινε στις ανακοινώσεις και στις υπόνοιες, αλλά προχώρησε και στην ακύρωση των αεροπορικών εισιτηρίων δύο καλαθοσφαιριστών, των Τζάχι Κάρσον και Μάρκους Πόσλεϊ, για επιστροφή στα σπίτια τους στην Αμερική.

Μάλιστα, φέρεται να έλαβαν κι ένα μήνυμα που έλεγε «η ζωή θα σας γυρίσει αυτό που κάνατε στον Κόροιβο...»

Η ομάδα του Κοροίβου εφόσον κέρδιζε τον αγώνα θα παρέμενε στην Α1 και θα υποβιβαζόταν στη θέση της ο Πανιώνιος.

Φυσικά, ύστερα από την πρόσφατη συμπεριφορά των δύο ομάδων, κανένας αντιφασίστας φίλαθλος δε θα ήθελε κάτι τέτοιο, από τη στιγμή που η ομάδα του Κοροίβου φέρθηκε αυταρχικά και φασιστικά, χωρίς να σεβαστεί τα επαγγελματικά δικαιώματα των παικτών της, ενώ αντιθέτως οι φίλαθλοι του Πανιωνίου πριν λίγες εβδομάδες πέταξαν έξω από την ομάδα τον Γιατζόγλου, επειδή είναι Χρυσαυγίτης.

Στο άκουσμα της είδησης της ακύρωσης των εισιτηρίων των δύο παικτών, ο Μάικ Τζέιμς του Παναθηναϊκού, τοποθετήθηκε για το συμβάν από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Τουίτερ, προσφέροντας με δικά του έξοδα τα εισιτήρια στους παίκτες της ομάδας της Αμαλιάδας, και συμπληρώνοντας ότι «αυτά τα περιστατικά είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε οργάνωση- συνδικάτο».

Υπενθυμίζεται, ότι τέτοιου είδους συμπεριφορές δεν είναι πρωτόγνωρες στον αθλητισμό στην Ελλάδα.

Την περσινή χρονιά ξέσπασε σάλος, ύστερα από αποκλεισμό της ομάδας μπάσκετ του Παναθηναϊκού από την Ευρωλίγκα, ύστερα από ήττα από τη Φενέρ. Τότε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, τιμώρησε τους παίκτες κάνοντας τους καψόνια και αναγκάζοντας τους να επιστρέψουν με λεωφορείο από την Κωνσταντινούπολη μέχρι την Αθήνα.

Η πρόταση του Μάικ Τζέιμς για δημιουργία συνδικάτου θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψιν από τους εργαζομένους στον κλάδο του μπάσκετ, αλλά και του αθλητισμού γενικότερα.

Το κράτος είναι οργανωμένο. Οι εργοδότες είναι οργανωμένοι. Οι εργαζόμενοι ΠΡΕΠΕΙ να είναι οργανωμένοι. Σε όλους τους κλάδους, σε όλους τους τομείς, γιατί όχι και στον αθλητισμό.

Γιατί, ας μην ξεχνάμε, δεν είναι όλοι οι παίκτες εκατομμυριούχοι και υψηλά αμειβόμενοι. Οι περισσότεροι από αυτούς, ειδικότερα στις μικρότερες ομάδες που είναι και η πλειοψηφία, προπονούνται πολύ σκληρά και αμείβονται όπως όλοι οι εργαζόμενοι της χώρας.

Έτσι, με την δημιουργία κάποιου συνδικάτου, ίσως πάψουν να ταπεινώνουν αθλητές και να εξευτελίζουν τις προσωπικότητές τους, γόνοι πλούσιων οικογενειών, που κληρονόμησαν τις ομάδες και που φασιστικά αποφασίζουν τις τιμωρίες τους, ανάλογα με τα κέφια τους, εφόσον δεν είδαν την απόδοση που οι ίδιοι θα ήθελαν.

#Αθλητισμός #ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ