δίκτυο

εξεγερμένων

συνειδήσεων

Όταν το πρόβλημα είναι ο Ρουβίκωνας και όχι οι 2 νεκροί απλήρωτοι εργάτες...


Στην Τήνο εργατικό ατύχημα σημειώθηκε στο χωριό της Ποταμιάς, στις 30 Απριλίου. Δύο εργάτες καθαριότητας του Δήμου σκοτώθηκαν, όταν το απορριμματοφόρο έπεσε στο γκρεμό.

Στο απορριμματοφόρο επέβαιναν τρεις εργαζόμενοι. Οι δύο εκ των τριών, Δημήτρης Ταράσης και Γιάννης Κορίνθιος, έχασαν τη ζωή τους, ενώ ο τρίτος, Νίκος Αρμάος, πρόλαβε να πηδήξει από το όχημα και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο της Σύρου με κάταγμα στο πόδι και εκδορές.

Η τοπική κοινωνία συγκλονισμένη για τους νεκρούς της, αφήνει λουλούδια στο σημείο της τραγωδίας του άδικου χαμού των δύο εργατών.

Οι καταγγελίες του πατέρα

Ο πατέρας του οδηγού του οχήματος, Όλυμπος Ταράσης, μίλησε για το χαμό του γιου του και κατήγγειλλε πως ήταν απλήρωτος εδώ και ένα χρόνο. Επιπλέον, υποστήριξε ότι τα απορριμματοφόρα του Δήμου βρίσκονται σε πολύ κακή κατάσταση.

«Το παιδί μου ήταν ένα χρόνο απλήρωτο και το συντηρούσα εγώ οικονομικά. Ήταν όμως φιλότιμο στη δουλειά του, πολύ εργατικό. Αυτό τον έφαγε…. Πριν ένα χρόνο είχε και άλλο ατύχημα με αυτά τα σαράβαλα, τα απορριμματοφόρα. Τότε είχε σπάσει η μπάρα και το παιδί μου σώθηκε από θαύμα. Τώρα ποιος ξέρει τι χάλασε πάλι σε αυτά τα σαράβαλα που βάζουν τους ανθρώπους να τα οδηγούν…. Εγώ του έλεγα «μην πας στη δουλειά, να τα φτιάξουνε πρώτα, θα σκοτωθείς», αλλά δεν με άκουγε…»

Αλλά τους Έλληνες πολιτικούς αυτό που τους έβγαλε από τα ρούχα τους, φυσικά δεν είναι ότι ακόμα δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους την ώρα της εργασίας τους, αλλά ότι οι Ρουβίκωνες για να διαμαρτυρηθούν, πέταξαν φέιγ βολάν στο Δημαρχείο της Τήνου.

Ο Δήμαρχος τους μήνυσε και τους χαρακτήρισε τρομοκράτες.

«Θα υποδεχόμαστε φίλους, τουρίστες, αλλά όχι εισβολείς, η τρομοκρατία δεν θα περάσει... Πιστέψανε ότι θα φοβηθούμε, θα τρομοκρατηθούμε. Δεν φοβάμαι, εκπροσωπώ θεσμό, εκπροσωπώ μια ολόκληρη κοινωνία, δε θα ανεχθώ να διαταραχθεί η ασφάλειά της ενόψει της τουριστικής περιόδου που έχει ήδη αρχίσει. Υπέβαλα μήνυση, για διατάραξη κοινωνικής ειρήνης, απείλησαν τη ζωή μου, τη σωματική μου ακεραιότητα, και τρομοκράτησαν τους υπαλλήλους μας»...

Η μήνυση του Δημάρχου οδήγησε σε οχτώ συλλήψεις με τη διαδικασία του αυτοφώρου.

Απαλλάχθηκαν των κατηγοριών τα μέλη του Ρουβίκωνα

Ευτυχώς σήμερα, το δικαστήριο της Σύρου έκρινε αθώους τους Ρουβίκωνες.

Μέλος της συλλογικότητας, ανήρτησε την είδηση της αθωωτικής απόφασης και ευχαρίστησε τους συντρόφους του σε Τήνο και Σύρο για την στήριξη τους, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στους μηνυτές του Ρουβίκωνα.

Συγχαρητήρια Μητσοτάκη στο Δήμαρχο Τήνου

Για τη στάση του Δημάρχου τον συνεχάρη ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, κάνοντας λόγο για πολιτική βούληση που λείπει από την κυβέρνηση, και χαιρετίζοντας την αποφασιστικότητα του να πατάξει τους φοβερούς αυτούς εγκληματίες του Ρουβίκωνα, που πετάνε προκυρήξεις.

Ξέχασε, βέβαια, να του δώσει συγχαρητήρια για δυο νεκρούς εργάτες που δούλευαν διπλές ώρες, σε κακοσυντηρημένα οχήματα, χωρίς να τους παρέχει κανένα μέσο προστασίας.

Ξέχασε, ακόμα, και να τον χαιρετίσει που υπέγραψε τον θάνατο δυο ανθρώπων που δεν θα γίνουν ποτέ ήρωες για το έθνος, γιατί μάζευαν σκουπίδια και δεν πιλόταραν πολεμικά αεροσκάφη.

Σκάνδαλο για το Μητσοτάκη και τους ομοίους του είναι τα τρικάκια και όχι η κλοπή δημόσιου χρήματος, η Siemens, οι μίζες, οι offshore.

Γιατί είπαμε, όσο πιο μεγάλο το αδίκημα που διαπράττεις, τόσο πιο αμέριμνος φωτογραφίζεσαι πίνοντας το εσπρεσσάκι σου.

Όσο πιο έντονα διαμαρτύρεσαι για τη σαπίλα, τόσες και οι πιθανότητες να μηνυθείς από τα τομάρια.

#ΘΑΝΑΤΟΣΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ #ΡΟΥΒΙΚΩΝΑΣ #ΚΥΡΙΑΚΟΣΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ