δίκτυο

εξεγερμένων

συνειδήσεων

Εισαγγελέας για Ηριάννα και Περικλή: «Είναι αλήθεια ότι γνωρίστηκαν σε συναυλία του Ψαραντώνη;»


Συνεχίστηκε σήμερα η δικάσιμος της Ηριάνας και του Περικλή, σε δεύτερο βαθμό, οι οποίοι σε πρώτο βαθμό καταδικάστηκαν σε 13 χρόνια κάθειρξη ο καθένας για «συμμετοχή στην οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Υπενθυμίζεται ότι η Ηριάννα (29χρονη διδακτορική υποψήφια στο τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών) και ο Περικλής (34χρονος πτυχιούχος Γεωπονικής), είναι κρατούμενοι από τον περασμένο Ιούνιο και εκδικάζεται η έφεση τους.

Από νωρίς το πρωί φίλοι, συγγενείς των δύο παιδιών και αλληλέγγυοι βρέθηκαν στο δικαστικό μέγαρο με πανό και κείμενα συμπαράστασης, ενώ και η δικαστική αίθουσα ήταν ασφυκτικά γεμάτη.

Στην σημερινή δίκη όσα συνέβησαν ήταν σκανδαλωδώς αστεία.

Αντιφάσεις βιολόγου μαρτύρα κατηγορίας σε επιστημονικά ερωτήματα, ερώτηση απο την εισαγγελέα αν γνωρίστηκε το ζευγάρι σε συναυλία του Ψαραντώνη, προτροπή εισαγγελέα σε μάρτυρα υπεράσπισης να μην δίνουν οι υποστηρικτές τόση δημοσιότητα στην υπόθεση γιατί «μετά ο κόσμος πάει και καίει την Ερμού», απουσία του μοναδικού ανθρώπου που είχε καταγγείλει το ζευγάρι κα.

Στο πρώτο μέρος της κατάθεσής του ο Περικλής, σύντροφος της Ηριάννας, δήλωσε πως είναι αδιανόητο και παράλογο να βρίσκεται κατηγορούμενη η Ηριάννα για κάτι που ο ίδιος έχει αθωωθεί.

Απόσπασμα της κατάθεσης του Περικλή:

«Στο σπίτι μου δεν βρέθηκε ποτέ τίποτα που να μας συνδέει με την οργάνωση. Οδηγήθηκα σε μία δίκη που κράτησε δύο χρόνια και εξευτέλισε τη δικογραφία. Εγώ αθωώθηκα. Δεν προέκυψε ποινικό ενδιαφέρον στις φιλικές σχέσεις μου με δύο εκ των κατηγορουμένων από τους Πυρήνες της Φωτιάς, και τώρα ερχόμαστε να ακούσουμε ότι μέλος της οργάνωσης είναι η Ηριάννα».

Σήμερα, στη συνέχεια του εφετείου, ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε η κατάθεση της Αριστέας Μεθενίτη, βιολόγου και αστυνομικής διευθύντριας της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ.

Η μάρτυρας δεν απάντησε σε πολλά επιστημονικά ερωτήματα που έθεσαν οι συνήγοροι υπεράσπισης και υπέπεσε σε γελοιότατες αντιφάσεις, με χαρακτηριστικότερη την εξής:

«Ένας άνθρωπος αθώος δεν θα έδινε DNA ούτε κατάθεση» !!!

Όλα όσα συνέβησαν σήμερα:

Είναι σαφές, ότι οι αντιφάσεις και η γελοιότητα στον παράλογο δικαστικό Γολγοθά των δύο αυτών ανθρώπων, είναι κάτι παραπάνω από προφανείς, γεγονός που έχει προκαλέσει κύμα υποστήριξης τους σε όλη τη χώρα.

Πλήθος νομικών και επιστημόνων (γιατρών, βιολόγων κλπ) εξαρχής διατύπωσε έντονους προβληματισμούς και αμφισβήτηση της αξιοπιστίας των στοιχείων, ενώ χιλιάδες άνθρωποι σε όλη τη χώρα έχουν ταχθεί στο πλευρό της Ηριάννας και του Περικλή, διαμαρτυρόμενοι για την κατάφορη αδικία εις βάρος τους.

Μάλιστα την αλληλεγγύη τους εξέφρασαν με γραπτό κείμενο και υπογραφές δεκάδες σημαντικές προσωπικότητες του αθλητισμού:

"Βάζουμε στο μυαλό μας τις αδικίες που έχουμε βιώσει στον χώρο του αθλητισμού. Που δεν μας έπαιρνε ο ύπνος, αρρωσταίναμε που χάναμε άδικα ενα παιχνίδι... Φαντάσου ένα παιχνίδι, μόνο ένα παιχνίδι. Και 'κει σκεφτόμαστε την Ηριάννα, στερούμενη τόσο άδικα με την πραγματική έννοια της λέξης την ίδια της την ελευθερία, την ίδια της την ζωή. Η αδικία στο πρόσωπο της Ηριάννας είναι αδικία εναντίων όλων μας και μας αφορά όλους.

Η Ηριάννα μπορεί να ήμουν εγω, μπορεί εσυ, μπορεί τα παιδιά μας."

Λίγες μέρες πριν, οι φίλοι της Ηριάννας είχαν δημοσιεύσει ένα ταινιάκι που έφτιαξαν οι ίδιοι, στο οποίο παρουσιαζόταν από την αρχή έως σήμερα η παράλογη ιστορία της Ηριάννας και του Περικλή.

#ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ #ΗΡΙΑΝΝΑ