δίκτυο

εξεγερμένων

συνειδήσεων

Παπάδες και νεοναζί ξεκίνησαν «κίνημα» κατά των εκτρώσεων!


Μία εξευτελιστική ημερίδα, που στόχο έχει να γυρίσει την Ελλάδα δεκαετίες πίσω και που βρώμαγε ναφθαλίνη και φασισμό έλαβε χώρα την περασμένη Κυριακή στην Αθήνα στο Πολεμικό Μουσείο, ζητώντας την κατάργηση των εκτρώσεων, με μότο «Αφήστε με να ζήσω!».

Την ημερίδα, που αποτελεί μέρος του «κινήματος» κατά των εκτρώσεων, όπως το αποκαλούν, οργάνωσαν χριστιανικά σωματεία, ενώ ομιλητές ήταν ιερείς, γιατροί, αλλά και ο υπόδικος χρυσαυγίτης βουλευτής Ηλίας Παναγιώταρος.

Οι ομιλητές στις τοποθετήσεις- παραληρήματά τους μίλησαν για φοβερή μάστιγα, για γενοκτονία, ακόμα και για αποδυνάμωση της χώρας εξαιτίας των εκτρώσεων από το 1986 έως σήμερα, ενώ επαναλάμβαναν ότι: «Η ζωή είναι δώρο, όχι επιλογή».

Ο φοβερός παραλογισμός, δε, των παπάδων και των νεοναζί που έχουν αυτή την άποψη, είναι ότι αυτοί οι ίδιοι στρέφονται κατά της αντισύλληψης και της σεξουαλικής αγωγής στα σχολεία...

Οι ομιλητές, μάλιστα, τερμάτισαν κάθε γελοιότητα και συνέδεσαν την Άλωση της Κωνσταντινούπολης με την κατάργηση του «γενοκτόνου νόμου των εκτρώσεων», καλώντας στην απαγόρευση των εκτρώσεων την ημέρα της επετείου της Άλωσης, στις 29 Μαΐου 1453.

Επίσης, καλούν το Υπουργείο Παιδείας να καταργήσει τις πενταήμερες εκδρομές γιατί οι έφηβοι προχωρούν στην ακατανόμαστη πράξη της συνουσίας και πλήθος έφηβων κοριτσιών, επιστρέφουν σε ενδιαφέρουσα.

Είναι απίστευτο το γεγονός ότι εν έτει 2018, επανέρχεται στο προσκήνιο και βρίσκει υποστηρικτές, μια βαθιά σκοταδιστική άποψη, η οποία συνοδεύεται από ομοφοβικά, πατριαρχικά και σεξιστικά επιχειρήματα.

Το χειρότερο, όμως είναι ότι κάποιες γυναίκες στηρίζουν αυτές τις απόψεις και τοποθετούνται κατά των δικαιωμάτων τους.

Απόσπασμα από κείμενο γυναικών- μελών της ναζιστικής οργάνωσης:

«Εμείς οι Ελληνίδες, μέλη του Λαϊκού Συνδέσμου, έχοντας βαθύτατη συναίσθηση της καταστροφής που επιφέρει το φεμινιστικό πνεύμα της εποχής μας, είμαστε ενάντια σε κάθε λογής διακηρύξεις για την ισότητα των δύο φύλων.

Η υποτιθέμενη απελευθέρωση της γυναίκας την αποπροσανατόλισε και από την πραγματική ουσία του ύψιστου ρόλου της, τη Μητρότητα. Δηλαδή, την υποχρέωση και την ύπατη τιμή να φέρει στον κόσμο και ν' αναθρέψει τα νέα βλαστάρια στον κορμό της Φυλής, ώστε να γεφυρώσει μέσω του παρόντος, το παρελθόν και το μέλλον».

Η εκκλησία, που κατά τα άλλα κόπτεται για τα δικαιώματα ενός εμβρύου, απέδειξε ακόμα μία φορά ότι κανένα πρόβλημα δεν έχει να συνδιαλέγεται και να οργανώνει δράσεις με φασίστες, οι οποίοι απειλούν τη ζωή άλλων ανθρώπων ή ακόμα και να την αφαιρούν.

Για την εκκλησία, φυσικά, δεν αποτελεί έγκλημα το να αξιολογείς τα χαρακτηριστικά ενός ανθρώπου και να αποφασίζεις αν πρέπει να ζήσει ή όχι. Το έγκλημα για αυτούς είναι να αποφασίσει μια γυναίκα το πότε και το αν θα γίνει μάνα.

Και εν συνεχεία για την εκκλησία δεν είναι έγκλημα τα παιδιά που θα γεννηθούν να τα βιάζουν και να τα κακοποιούν μέλη της, τα οποία καλύπτουν οι ίδιοι και τα κοπάδια τους.

Το έγκλημα για αυτούς είναι η γυναίκα να παλεύει για ισότητα και για αυτοδιάθεση.

Γιατί η απαγόρευση των εκτρώσεων, σημαίνει αυτομάτως και απαγόρευση του δικαιώματος των γυναικών στην αυτοδιάθεση του σώματος τους.

Φυσικά για το τρίπτυχο «Πατρίς- Θρησκεία- Οικογένεια» ο μισογυνισμός και η ομοφοβία είναι κάτι δεδομένο. Και η προσπάθεια ενίσχυσης της πατριαρχίας μέσω της επιβολής των αποφάσεων τους στα γυναικεία σώματα, ήταν κάτι αναμενόμενο επίσης.

Το σώματα των γυναικών ανήκουν στις ίδιες και μόνο στις ίδιες. Και όσο και αν το επιθυμούν οι φασίστες και οι παπάδες, δε θα τους επιτραπεί να «απλώσουν» χέρι πάνω τους.

#ΧΡΥΣΗΑΥΓΗ #ΕΚΚΛΗΣΙΑ #ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟΣ