δίκτυο

εξεγερμένων

συνειδήσεων

Το χρονικό του εγκλήματος εις βάρος των καρκινοπαθών


«Φανταστείτε τρεις ασθενείς που έκαναν παράλληλα χημειοθεραπεία με ακριβά αντικαρκινικά φάρμακα. Έπρεπε να χορηγηθεί 500 ml του φαρμάκου στον καθένα. Οι ‘συνεργάτες’ χορηγούσαν από 300 ml στον κάθε ασθενή, κλέβοντας ουσιαστικά 600 ml φαρμάκου για λογαριασμό της ‘μαφίας’». Έτσι περιγράφει έναν από τους τρόπους δράσης του κυκλώματος για την αρπαγή αντικαρκινικών φαρμάκων από νοσοκομεία, Αξιωματικός της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας.

Όπως έγινε γνωστό τα τελευταία εικοσιτετράωρα, μια συμμορία τα τελευταία 5 χρόνια υπεξαιρούσε φάρμακα, κυρίως αντικαρκινικά, από νοσοκομεία της Αθήνας και τα πουλούσαν νόμιμα στη Γερμανία, την Ελβετία και την Ιταλία.

Με τη μπίζνα αυτή αποκόμισαν τουλάχιστον 25.000.000 ευρώ, αδιαφορώντας για το εάν έθεταν σε κίνδυνο την υγεία ή ακόμη και τη ζωή των καρκινοπαθών, εξαιτίας της ελλιπούς χορήγησης σε ασθενείς των ενδεδειγμένων δοσολογιών.

Ο κίνδυνος για τη δημόσια υγεία ήταν ακόμη μεγαλύτερος εξαιτίας της κακής μεταχείρισης και αποθήκευσης των κλεμμένων φαρμάκων, που προορίζοντας προς εξαγωγή, αφού διαπιστώθηκε ότι το κύκλωμα μεταξύ άλλων χρησιμοποιούσε για την αποθήκευση τα ψυγεία ενός ανθοπωλείου στο Παγκράτι και ενός ιχθυοπωλείου στην Καλλιθέα.

Τα μέλη της μαφίας των φαρμάκων και ολόκληρη η δράση

Τρία ήταν τα αρχηγικά μέλη που έστησαν το κύκλωμα το 2013.

Ένας 70χρονος Αιγύπτιος φαρμακοποιός, μόνιμος κάτοικος Γερμανίας, ένας 64χρονος Έλληνας και μια 57χρονη επίσης φαρμακοποιός και Ελληνίδα.

Ωστόσο, 21 συνολικά μέλη, συνελήφθησαν. Ανάμεσα τους ένας γαστρεντερολόγος–ηπατολόγος που εργάζεται στο ιδιωτικό νοσηλευτήριο Κλινική Αθηνών και ένας επίσης γαστρεντερολόγος που διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο, καθώς επίσης και δύο νοσηλεύτριες του Λαϊκού Νοσοκομείου, οι οποίες ήταν μεταξύ αυτών που εφοδίαζαν με σκευάσματα τη μαφία των φαρμάκων.

Μάλιστα, μέλος της μαφίας εργαζόταν στην καταγραφή και έτσι όλα εμφανίζονταν εντάξει στις διοικητικές υπηρεσίες του νοσοκομείου.

Το κύκλωμα για να επεκτείνει την παράνομη δραστηριότητα, προχώρησε στη στρατολόγηση γιατρών και νοσηλευτών, συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ, στους οποίους επιτρέπεται η συνταγογράφηση φαρμάκων υψηλού κόστους σε ασθενείς και την πρόσβαση σε φάρμακα που χορηγούνται σε σοβαρές παθήσεις.

Μέσα στη συμφωνία ήταν και υπάλληλοι εταιρίας ταχυμεταφορών, οι οποίοι αναλάμβαναν την αποστολή – διακίνηση των φαρμάκων στο εξωτερικό.

Επιπλέον, 70χρονος συνέστησε φαρμακευτική εταιρία στην Αίγυπτο, η οποία φέρεται ως εκδότης πλήθους εικονικών τιμολογίων, ενώ πραγματοποιούσαν και εικονικές συναλλαγές προμήθειας φαρμάκων με συγκεκριμένη φαρμακαποθήκη, την οποία επίσης διαχειρίζονταν άλλα μέλη της συμμορίας.

Σύμφωνα με την ανάλυση των στοιχείων που συγκεντρώθηκαν μέχρι στιγμής, προκύπτει ότι το χρονικό διάστημα 2013 έως 2016, εκδόθηκαν εικονικά τιμολόγια αγοράς φαρμακευτικών σκευασμάτων από εταιρεία με έδρα το εξωτερικό, προς το φαρμακείο, συνολικής αξίας 24.913.375 ευρώ.

Το συνολικό ποσό των εσόδων από την εγκληματική δραστηριότητα υπολογίζονται στα 25.073.196 ευρώ, τα οποία αντιστοιχούν σε συνολική ποσότητα 14.401 σκευασμάτων.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών άσκησε σε βάρος τους ποινική δίωξη για:

– Συγκρότηση, ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό τη διάπραξη περισσοτέρων κακουργημάτων απάτης και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών με την επιβαρυντική περίσταση της επιδίωξης οικονομικού οφέλους των μελών της.

– Απάτη από κοινού και κατ’ εξακολούθηση με περιουσιακό όφελος και αντίστοιχη προξενηθείσα ζημία του Δημοσίου, που υπερβαίνει συνολικά τις 150.000 ευρώ.

– Διακεκριμένη περίπτωση διακίνησης ναρκωτικών ουσιών από κοινού και κατ’ εξακολούθηση στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης.

– Υπεξαίρεση στην υπηρεσία από κοινού και κατ’ εξακολούθηση άνω των 150.000 ευρώ με αντίστοιχη προξενηθείσα ζημία σε βάρος ΝΠΔΔ.

– Νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα από κοινού και κατ’ εξακολούθηση από υπαιτίους που δρουν κατ’ επάγγελμα στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης.

- Ψευδής ιατρική πιστοποίηση με χρήση αυτής κατ’ εξακολούθηση.

Είναι ο καπιταλισμός ...ηλίθιε.

Η ζωή των ασθενών δεν είχε καμία σημασία για τα μέλη της μαφίας των φαρμάκων. Είχαν φτάσει στο σημείο να δίνουν λιγότερη δοσολογία φαρμάκων σε καρκινοπαθείς, ώστε να αποκομίσουν το μεγαλύτερο δυνατό κέρδος.

Το μεγάλο έγκλημα εδώ, δεν είναι η μαφία. Είναι το ίδιο το κόστος των αντικαρκινικών φαρμάκων.

Έπαιξαν με τη ζωή τους και με την πανάκριβη ασθένεια τους.

Όταν ένας άνθρωπος με καρκίνο σου εμπιστεύεται τη ζωή του και εσύ του την κλέβεις, κλέβοντας του τα φάρμακα για να τα μοσχοπουλήσεις και να κονομήσεις είσαι σκουπίδι. Έχεις υποστεί την χειρότερη ηθική σήψη. Ο φασισμός, σου έχει ποτίσει τα κύτταρα.

Αλλά κυρίως είσαι αποτέλεσμα της πιο βρώμικης πλευράς του καπιταλισμού. Της εμπορευματοποίησης της υγείας.

Μη σας κάνει εντύπωση το πάρτυ με τα φάρμακα για τους καρκινοπαθείς, με την Novartis, με το ΚΕΕΛΠΝΟ...

Όταν ένα κοινωνικό αγαθό εμπορευματοποιείται, δυστυχώς, θα εμφανιστούν μέσα σε αυτό, νομοτελειακά, κλέφτες, μαφίες, συμμορίες, και ο μόνος που πληρώνει τελικά είναι εκείνος που παλεύει ήδη για τη ζωή του.

Αυτά τα λαμόγια δεν κλέβουν απλά το δημόσιο. Κλέβουν την ίδια τη ζωή ανθρώπων.

Και η τιμωρία δε θα πληρωθεί σε κανένα δικαστήριο.

#ΔΗΜΟΣΙΑΥΓΕΙΑ #ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ