δίκτυο

εξεγερμένων

συνειδήσεων

Αθώα η Σώτη Τριανταφύλλου για την υποκίνηση ρατσιστικής βίας και ελεύθερη να συνεχίσει να ξερνάει ρα


Αθώα κρίθηκε από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας η συγγραφέας Σώτη Τριανταφύλλου, η οποία βρέθηκε κατηγορούμενη για παραβίαση του αντιρατσιστικού νόμου, από τον διαχειριστή του blog «Παρατηρητήριο Ρατσιστικών Εγκλημάτων» Παναγιώτη Δημαρά.

Η υπόθεση έφτασε στα δικαστήρια, ύστερα από διάφορες δηλώσεις προτροπής ρατσιστικής βίας από την συγκεκριμένη εμετική ρατσίστρια συγγραφέα.

Η Σώτη Τριανταφύλλου μας είχει απασχολήσει στο παρελθόν με τον απροκάλυπτα ρατσιστικό λόγο της και τα ισλαμοφοβικά παραληρήματα της, σε ένα από τα οποία είχε αναφέρει:

«Όσα υφιστάμεθα από τους ισλαμιστές (όχι μόνον την τρομοκρατία αλλά την καθημερινή πίεση, τη συμπεριφορά μίσους) [οφείλονται] στην πολεμοχαρή και φθονερή φύση του ισλάμ».

Η υπόθεση, όμως, που στάθηκε αφορμή για την καταγγελία σε βάρος της, ήταν το άρθρο της στην εφημερίδα Αthens Voice, τον Νοέμβριο του 2015 , αμέσως μετά την επίθεση στο Μπατακλάν με τίτλο «Rock and Roll Will Never Die».

Στο συγκεκριμένο άρθρο η ρατσίστρια συγγραφέας αποδίδει ψευδώς στο Μάρκο Πόλο, ένα απόφθεγμα σύμφωνα με το οποίο “φανατικός μουσουλμάνος είναι αυτός που σου κόβει το κεφάλι, ενώ μετριοπαθής είναι εκείνος που σε κρατάει για να σου κόψουν το κεφάλι”.

Η υπόθεση δικάστηκε με βάση τον αντιρατσιτικό νόμο, ωστόσο τελικά το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών την έκρινε αθώα.

Ως μάρτυρες εξετάστηκαν στο δικαστήριο η κ. Βασιλική Γεωργιάδου και ο συγγραφέας Απόστολος Δοξιάδης.

Και οι δύο είπαν στο δικαστήριο ότι το περιεχόμενο του επίδικου άρθρου «όχι μόνο δεν παραβιάζει τον ρατσιστικό νόμο, αλλά αποτελεί ένα κείμενο γνώμης που συνιστά κραυγή στο όνομα της αντιρατσιστικής βίας».

Η Εισαγγελέας της έδρας Μαγδαληνή Καλπακίδου πρότεινε την αθώωση της Σώτης Τριανταφύλλου αναφέροντας χαρακτηριστικά στην αγόρευση της:

«Αυτές οι απόψεις που εξέφρασε η κατηγορούμενη, εκφράζουν τις απόψεις που πέρασαν από το μυαλό όλων μας μετά την επίθεση στο Μπατακλάν. Το κείμενο της αποτελεί έκφραση άποψης και δεν στοιχειοθετείται ούτε καν η αντικειμενική υπόσταση του εγκλήματος».

Για δικαίωση της ελευθερίας του λόγου μιλούν οι ψεκασμένοι φιλελεύθεροι:

«Μεγάλη δικαίωση για το ΚΕΦίΜ, την Σώτη Τριαντάφυλλου και την ελευθερία του λόγου και του τύπου η σημερινή αθώωση της συγγραφέως» σχολίασε το Κέντρο Φιλελεύθερων Μελετών (ΚΕΦίΜ).

O Σταύρος Θεοδωράκης με ένα tweet παρακινεί την Σώτη Τριανταφύλλλου να συνεχίσει να ξερνάει ρατσισμό.

Υπενθυμίζουμε, ότι η αθωωτική αυτή απόφαση, έρχεται να ολοκληρώσει την ξεφτίλα της ελληνικής δικαιοσύνης, ύστερα από την αθώωση του Αμβρόσιου, επίσης για υποκίνηση ρατσιστικής βίας.

Υπενθυμίζουμε τέλος, ότι ο «Παστίτσιος» είχε κριθεί ένοχος για ΒΛΑΣΦΗΜΙΑ.

#ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ #ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ