δίκτυο

εξεγερμένων

συνειδήσεων

Έκλεισαν και τα τελευταία γραφεία της Χρυσής Αυγής στην Κρήτη - Καθάρισε το νησί!


Λουκέτο μπήκε στην τοπική Ηρακλείου της Χρυσής Αυγής. Τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Ηράκλειο ήταν και τα τελευταία σε ολόκληρη την Κρήτη!

Έτσι από σήμερα δεν υπάρχουν πλέον καθόλου γραφεία της ναζιστικής οργάνωσης σε ολόκληρο το νησί. Η Χρυσή Αυγή, μάλιστα, αφαίρεσε και επίσημα την τοπική οργάνωση Ηρακλείου από τη λίστα των γραφείων στην ιστοσελίδα της.

Τα γραφεία του Ηρακλείου είχαν χρησιμοποιηθεί ως ορμητήριο επιθέσεων.

Τις φασιστικές τους επιθέσεις «κανόνιζαν» μέσα από τα γραφεία του Ηρακλείου οι ντόπιοι Χρυσαυγίτες, αφού από εκεί σχεδίαζαν επιθέσεις σε αντιφασίστες και μετανάστες της περιοχής.

Υπενθυμίζεται, ότι μέλη της τοπικής Ηρακλείου είχαν καταδικαστεί για επίθεση σε ομάδα αντιφασιστών στον Ζαρό (χωριό του Ηρακλείου), τον Νοέμβριο του 2012.

Εικάζεται ότι καθοριστικό ρόλο για το κλείσιμο των γραφείων έπαιξε η πρόσφατη «ανακαίνισή» τους από μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου, δείχνοντας τους άλλη μια φορά ότι είναι ανεπιθύμητοι.

Είχε προηγηθεί το κλείσιμο των γραφείων της στα Χανιά, καθώς και στην Ιεράπετρα.

Στα Χανιά τα γραφεία της ΧΑ έχουν κλείσει από το Δεκέμβριο του 2017 και σε αυτό καθοριστικό ρόλο έπαιξε η απροθυμία των κατοίκων να νοικιάσουν στους χρυσαυγίτες οποιονδήποτε χώρο για να στεγαστούν.

Η εγκληματική δράση στην Ιεράπετρα

Στην Ιεράπετρα, οι Χρυσαυγίτες είχαν πλούσια φασιστική και εγκληματική δράση, καθώς είχαν εμπλακεί σε ρατσιστικές επιθέσεις και άλλα εγκλήματα, γεγονός που φυσικά δεν προκαλεί καμία εντύπωση.

Τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην Ιεράπετρα, ταυτίστηκαν με τη βίαιη ρατσιστική επίθεση στους Πακιστανούς εργάτες στη Βαϊνιά τον Φεβρουάριο του 2013, για την οποία καταδικάστηκαν πρωτόδικα πέντε στελέχη της τοπικής οργάνωσης. Οι πέντε καταδικασθέντες είναι κατηγορούμενοι και για το αδίκημα της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Ένα ακόμα έγκλημα που δεν είχε την έκθεση που θα ήταν αναμενόμενο, έλαβε χώρα στην Ιεράπετρα το 2012.

Τότε μαθήτρια κατήγγειλε βιασμό από ηγετικό στέλεχος της Χρυσής Αυγής. Ο εν λόγω ήταν καθηγητής και διευθυντής σχολείου, στέλεχος της ΧΑ και σύζυγος υποψήφιας με την ΧΑ στο Λασίθι. Πέραν του βιασμού, για τον Γιώργο Πετράκη, είχε υπάρξει και σωρεία καταγγελιών για ναζιστική προπαγάνδα και στρατολόγηση νεαρών μαθητών.

Τελικά ο επικεφαλής της Τ.Ο. Ιεράπετρας της Χρυσής Αυγής, λυκειάρχης Γιώργος Πετράκης καταδικάστηκε το 2015 σε κάθειρξη δώδεκα χρόνων, χωρίς την αναγνώριση κανενός ελαφρυντικού και οδηγήθηκε στις Φυλακές Αλικαρνασσού.

Φυσικά ο φασισμός δε «φωλιάζει» μόνο σε γραφεία και πρέπει να καταπολεμάται καθημερινά στους δρόμους και μέσα από αγώνες. Όμως, αναμφισβήτητα το γεγονός των κλεισιμάτων όλων των γραφείων στην Κρήτη αποτελεί ελπιδοφόρα είδηση για τα αντιφασιστικά αντανακλαστικά των κατοίκων του νησιού.

Μέχρι να καθαρίσει το νησί και ολόκληρη η χώρα από τους ναζί, ας γιορτάσουμε αυτή τη νίκη, γιατί όπως λένε και οι Κρητικοί αντιφασίστες «Τη Βιάννο και τα Ανώγεια τα κάψαν οι Ναζί, φασίστες δε χωράνε σε τούτο το νησί...»

#ΚΡΗΤΗ #ΧΡΥΣΗΑΥΓΗ #ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΜΟΣ