δίκτυο

εξεγερμένων

συνειδήσεων

Πέταξαν έξω από τον Πανιώνιο τον Γιατζόγλου οι φίλαθλοι επειδή είναι φασίστας!


Όταν οι φασίστες δε χωράνε στα γήπεδα...!

Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας του Πανιωνίου με τον Στιβ Γιατζόγλου, ο οποίος θα αναλάμβανε τα καθήκοντα της τεχνικής ηγεσίας της ομάδας μπάσκετ, ματαιώθηκε η συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών.

Αιτία στάθηκε το τεράστιο κύμα διαμαρτυριών των φιλάθλων της Νέας Σμύρνης λόγω των φασιστικών πεποιθήσεων του Γιατζόγλου, ο οποίος τελικά δεν έκλεισε ούτε 24ωρο στον πάγκο του Πανιωνίου.

Πιο συγκεκριμένα, ο κόσμος του Πανιωνίου αρνήθηκε να δεχτεί τον Γιατζόγλου στον πάγκο της ομάδας του εξαιτίας των θέσεων του υπέρ της Χρυσής Αυγής. Σε συνάντηση με τον Στάυρο Αλευρογιάννη της ΚΑΕ Πανιωνίου, οι φίλαθλοι εξέφρασαν ανοικτά την αντίθεσή τους για την συγκεκριμένη αλλαγή στην τεχνική ηγεσία του συλλόγου, δηλώνοντας ότι αρνούνται να δεχτούν ως προπονητή έναν φασίστα.

Υπενθυμίζουμε, ότι ο Γιατζόγλου είχε εκφραστεί ανοιχτά, με δηλώσεις του, υπέρ της Χρυσής Αυγής, ενώ είχε παρευρεθεί και σε εκδήλωση των χρυσαυγιτών. Μάλιστα, αναφέρθηκε στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, λέγοντας ότι ήταν μια «ΚΑΚΙΑ ΣΤΙΓΜΗ»:

«Πήγα σε μια πολιτική συγκέντρωση, μιας δεξιάς παράταξης. Εγώ δεν ξέρω για εγκληματική οργάνωση. Αυτά δεν με ακουμπούν εμένα. Ο Φύσσας ήταν μια κακή στιγμή. Δεν υπάρχουν άλλοι Φύσσες; Το εκμεταλλεύτηκαν αυτό».

Στην ανακοίνωση λήξης συνεργασίας από την ΚΑΕ Πανιωνίου αναφέρεται:

«Η διοίκηση της ΚΑΕ Πανιώνιος Βίκος COLA συναισθανόμενη τις αντιδράσεις της πλειοψηφίας των φιλάθλων στην απόφαση συνεργασίας με τον Στιβ Γιατζόγλου, ο οποίος στο παρελθόν έχει τοποθετηθεί σε ακραίο πολιτικό χώρο, εκ διαμέτρου αντίθετo με τις διαχρονικές αξίες και ήθη του Πανιωνίου Γυμναστικού Συλλόγου Σμύρνης, αποφάσισε την ματαίωση της.

ΚΑΕ Πανιώνιος».

Γιατζόγλου: «Φυσικά και είμαι φασίστας!»

Ο Στιβ Γιατζόγλου εμφανίστηκε έξαλλος για τις εξελίξεις της λήξης της συνεργασίας του με τον Πανιώνιο και σε συνέντευξη του υπερασπίστηκε, μία ακόμα φορά, την φασιστική του ιδεολογία.

Στις παρακάτω δηλώσεις μην ψάξετε λογική. Ο Γιατζόγλου κάνει λόγο για Χούντα και για Γιάρο, αναφερόμενος στην εις βάρος του απάφαση!!!

«Είναι δυνατόν τα πολιτικά φρονήματα κάποιου να καθορίζουν και την δουλειά του; Που γίνεται αυτό; Λες και ζούμε στο 1967 και στην Χούντα, που αν έλεγες πως είσαι κομμμουνιστής σε έστελναν στη Γιάρο. Έχουμε και τώρα αριστερή Χούντα δηλαδή; Δεν έχουμε ελευθερία στον λόγο μας; Πού ζούμε;

Με κρίνουν για τα πολιτικά μου φρονήματα. Όχι για την δουλειά μου, όχι για την εμπειρία μου, ούτε γι'αυτό που είμαι. Είναι αδιανόητο να κανονίζει μία μικρή μερίδα ανθρώπων το τι θα συμβεί σε μία ομάδα. Εμένα μου έκαναν χάρη! Θα έβαζα το κεφάλι μου στην λαιμητόμο για την ομάδα τους, ήξερα ότι θα ήταν θαύμα να σωθούμε και παρόλα αυτά θα ερχόμουν για να την σώσω μέσα σε είκοσι μέρες.

Τι σημαίνει "δεν δεχόμαστε φασίστες στον Πανιώνιο"; Τι είναι αυτό; Είπαν ότι υποστηρίζω την Χρυσή Αυγή... Φυσικά και είμαι φασίστας! Ο αθλητισμός είναι φασισμός. Κάθε αθλητικός χώρος έχει φασισμό. Οι προπονητές δηλαδή τι είναι; Δημοκράτες; Υπάρχει κανένας αθλητής που ψηφίζει για να παίξει βασικός ή όχι; Κάθε προπονητής και κυρίως οι μεγάλοι, ο Ιωαννίδης, ο Ίβκοβιτς, ο Ομπράντοβιτς, δεν έχουν δημοκρατικές αρχές. Έτσι είναι, τι να κάνουμε;»

Η «πλατεία» δεν ξεχνάει...

Αυτούς τους φιλάθλους αγαπάμε. Τους φιλάθλους που μέσα από τα γήπεδα μεταδίδουν το μήνυμα του αντιφασισμού, είτε με πανό τους, είτε με συνθήματα, είτε με τέτοιου είδους διαμαρτυρίες, που δείχνουν ότι οι κερκίδες δεν είναι μέρος καλοδεχούμενο για φασίστες.

Μέσα στη σαπίλα του ποδοσφαίρου και του μπάσκετ, υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που δε συγχωρούν εναγκαλισμούς με το Νίκο Μιχαλολιάκο και πετάνε έξω φασίστες.

Τράβα πουλάκι μου να σε ξεβλαχέψει ο Κωστόπουλος, γιατί τον Πανιώνιο δεν κατάφερες να τον μολύνεις με το φασισμό σου.

#ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΜΟΣ #Αθλητισμός