δίκτυο

εξεγερμένων

συνειδήσεων

Απαγόρευση συμμετοχής του Κομμουνιστικού Κόμματος Τουρκίας στις εκλογές του Ιουνίου


Την απαγόρευση της συμμετοχής του Κομμουνιστικού Κόμματος Τουρκίας (ΤΚΡ), στις πρόωρες εκλογές της 24ης Ιουνίου, αποφάσισε το Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο της Τουρκίας.

Επίσης, απαγορεύτηκε και σε άλλες αριστερές δυνάμεις όπως το ÖDP και το EMEP, να συμμετέχουν στις εκλογές.

Η δικαιολογία της απαγόρευσης, σύμφωνα με το Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο, είναι ότι τα προαναφερθέντα κόμματα δεν πληρούν τις προϋποθέσεις συμμετοχής.

Αντιθέτως, μόνο 10 κόμματα αποφασίστηκε ότι πληρούν τις προϋποθέσεις και ανάμεσα σε αυτά το φασιστικό κόμμα Ιγί (Καλό).

Το Κομμουνιστικό Κόμμα αντέδρασε σε αυτή την απόφαση, με τον γενικό γραμματέα Κεμάλ Οκουγιάν, να δηλώνει ότι μέσα στον Απρίλη θα καταθέσει γραπτή ένσταση στο Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο, τονίζοντας ότι το ΤΚΡ πληροί όλες τις προϋποθέσεις που θέτονται.

«Περιμένουμε την απόρριψη της ένστασης, αλλά δε θα υποκύψουμε».

Ο γενικός γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος της Τουρκίας, Κεμάλ Οκουγιάν, δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Οι δικηγόροι του κόμματός μας θα παρουσιάσουν την ένστασή μας με όλες τις αποδείξεις και τα ντοκουμέντα στο ΑΕΣ.

Η απόρριψη της ένστασής μας θα είναι μια παρανομία στην οποία έχουμε συνηθίσει και στην οποία ποτέ δε θα υποκύψουμε. Σίγουρα θα το κυνηγήσουμε. Θα φέρουμε τη φωνή του σοσιαλισμού στην εκλογική ατζέντα υπό οποιεσδήποτε συνθήκες.

Ο αριθμός όσων λένε πως “το σύστημα αυτό πρέπει να αλλάξει” αυξάνεται ραγδαία».

Υπενθυμίζουμε ότι τον περασμένο Ιανουάριο ο Γενικός Γραμματέα του ΚΚ Τουρκίας, Κεμάλ Οκουγιάν, καταδικάστηκε από τούρκικο δικαστήριο, σε φυλάκιση 11 μηνών και 20 ημερών, που τελικά μετατράπηκε σε χρηματικό πρόστιμο, με πρόσχημα πως σε άρθρο του προσέβαλε τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν.

Όπως είναι φανερό, μέσω των προκλητικών και φασιστικών αποφάσεων της καταδίκης του Κεμάλ Οκουγιάν, αλλά και της απαγόρευσης συμμετοχής του Κομμουνιστικού Κόμματος στις επικείμενες εκλογές, εντείνεται η προσπάθεια να τρομοκρατηθούν οι Τούρκοι κομμουνιστές, ώστε να αποσιωπηθούν οι φωνές ενάντια στον Ταγίπ Ερντογάν, ώστε να συνεχιστούν ανενόχλητες οι αυθαιρεσίες από το αστικό κράτος της Τουρκιάς.

#ΚΚΤΟΥΡΚΙΑΣ #ΤΟΥΡΚΙΑ #ΕΡΝΤΟΓΑΝ #ΦΑΣΙΣΜΟΣ #ΦΑΣΙΣΤΙΚΑΚΟΜΜΑΤΑ