δίκτυο

εξεγερμένων

συνειδήσεων

Καταδικάστηκε ο Ζαριανόπουλος επειδή είπε «φασίστες» τους χρυσαυγίτες!


Δεν ξέρουμε αν το γνωρίζατε, αλλά το να αποκαλέσει κανείς ναζί τους «ναζί» είναι εξύβριση και αδίκημα.

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος καταδικάστηκε για «εξύβριση και ηθική βλάβη» τριών στελεχών της ΧΑ.

Πιο συγκεκριμένα, ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος καταδικάστηκε σε χρηματική αποζημίωση, από το Εφετείο Θεσσαλονίκης, για ηθική βλάβη και εξύβριση, επειδή αποκάλεσε, σε συνέντευξη τύπου, τους χρυσαυγίτες «νοσταλγούς του Χίτλερ και πολιτικούς απογόνους των ντόπιων συνεργατών του που βρωμίζουν τον τόπο και δεν έχουν θέση σε εκδηλώσεις για την αντίσταση του λαού κατά των Ναζί».

Σε μία εποχή που καταδικάζονται αναρχικοί για τα φρονήματα τους, συλλαμβάνονται διαδηλωτές, ενώ ο νόμος δεν ακουμπάει παπάδες και φασίστες, ήταν αναμενόμενο να έρθει και μια τέτοια καταδίκη. Την περιμέναμε.

Η προκλητικότατη και επικίνδυνη αυτή απόφαση, όμως, πάει τα πράγματα ένα βήμα παραπέρα.

Η «ανεξάρτητη» αστική δικαιοσύνη, μέχρι πρότινος «απλώς» έκανε δωράκι στους νεοναζί της Χρυσής Αυγής την ατιμωρησία της.

Μέχρι πρότινος, τους άφηνε ελεύθερους να τραμπουκίζουν, να δολοφονούν και να χτυπάνε μετανάστες και αγωνιστές.

Από σήμερα, όμως, τους δίνει το δικαίωμα και να πανηγυρίζουν, που όχι μόνο δεν τους αγγίζει κανένας νόμος, αλλά έχουν τη δύναμη και την «δικαιοσύνη» με το μέρος τους, ώστε να καταδικάσουν όποιον τους «προσβάλει», τρίβοντας τους στα μούτρα την πραγματικότητα. Τη σάπια, ελεεινή και τρισάθλια, ναζιστική κατάντια τους.

Το Γραφείο Τύπου της Κοινοβουλευτικής ομάδας του ΚΚΕ εξέδωσε ανακοίνωση για την απόφαση του Εφετείου Θεσσαλονίκης στην αγωγή χρυσαυγιτών βουλευτών κατά του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Σωτήρη Ζαριανόπουλου, εκφράζοντας οργή για την συγκεκριμένη απόφαση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Με απόφαση του Εφετείου Θεσσαλονίκης, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος καταδικάστηκε σε χρηματική αποζημίωση ενός νυν και δύο πρώην βουλευτών της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, για δήθεν "εξύβριση και ηθική βλάβη" τους, όταν το 2012 σε συνέντευξη Τύπου, ως επικεφαλής της "Λαϊκής Συσπείρωσης" του Δήμου Θεσσαλονίκης, σε απάντηση δημοσιογραφικής ερώτησης για την πρόσκληση της Χρυσής Αυγής στις παρελάσεις, για την 28η Οκτωβρίου, δήλωσε ότι "οι νοσταλγοί του Χίτλερ, οι πολιτικοί απόγονοι των ντόπιων συνεργατών του βρωμίζουν τον τόπο και δεν έχουν θέση σε παρελάσεις και εκδηλώσεις που τιμούν την αντίσταση του λαού μας κατά των φασιστών - ναζιστών".

Το ΚΚΕ εκφράζει έντονη διαμαρτυρία και ανησυχία γι’ αυτή τη δικαστική απόφαση που "φουσκώνει τα πανιά" της εγκληματικής - ναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής και αποδεικνύει την ανοχή προς τη Χρυσή Αυγή από τμήματα του κρατικού μηχανισμού, την ώρα μάλιστα που εξελίσσεται η δίκη της για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, δολοφονίες, ξυλοδαρμούς κλπ. και της δίνει το δικαίωμα να πανηγυρίζει (όπως το έπραξε με την πρωτόδικη καταδικαστική απόφαση κατά του Σ. Ζαριανόπουλου) και να θεωρεί παρόμοιες αποφάσεις σαν νομιμοποίηση της εγκληματικής δράσης της.

Καμιά παρόμοια δικαστική απόφαση, καμιά απειλή και δράση της Χρυσής Αυγής δεν πρόκειται να κάμψουν τον αγώνα των κομμουνιστών ενάντια σ’ αυτό το ναζιστικό - εγκληματικό μόρφωμα και στο σύστημα που το γέννησε και το χρησιμοποιεί σαν το μακρύ του χέρι του».

Χαιρετίζουμε τα δημοκρατικά αντανακλαστικά της αστικής δικαιοσύνης σας.

Να τη χαίρεστε.

#ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ #ΚΚΕ #ΧΡΥΣΗΑΥΓΗ