δίκτυο

εξεγερμένων

συνειδήσεων

Ο εθνικός μας ομοφοβικός Βασίλης Τσ(ι)άρτας ξαναχτυπά


Σε νομοσχέδιο που κατέθεσε στις 17/4 στη Βουλή το υπουργείο Εργασίας: «Μέτρα για την Προώθηση των Θεσμών της Αναδοχής και Υιοθεσίας», τη δυνατότητα της αναδοχής παιδιών, έχουν στο εξής και τα ζευγάρια που έχουν υπογράψει σύμφωνο συμβίωσης.

Με αυτό το νομοσχέδιο ανοίγει ο δρόμος της αναδοχής και για τα ομόφυλα ζευγάρια, αφού με νόμο του 2015, σύμφωνο συμβίωσης μπορούν να συνάπτουν και οι ομοφυλόφιλοι.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το άρθρο 8 – «Ανάδοχοι Γονείς – Προϋποθέσεις», του νομοσχεδίου:

«Κατάλληλοι για να γίνουν ανάδοχοι σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις είναι οικογένειες που αποτελούνται από συζύγους ή έχοντες συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, με ή χωρίς παιδιά, ή μεμονωμένα άτομα, άγαμα, ή διαζευγμένα ή σε χηρεία με ή χωρίς παιδιά, που μπορεί να είναι συγγενείς εξ αίματος οποιουδήποτε βαθμού με το ανήλικο τέκνο (συγγενική αναδοχή)».

Το σχέδιο νόμου επιδιώκει να επισπεύσει τις διαδικασίες τόσο της αναδοχής όσο και της υιοθεσίας, καθώς έχουν διαπιστωθεί πολύ μεγάλες καθυστερήσεις.

Ωστόσο, στο δεύτερο κεφάλαιο του νομοσχεδίου που περιλαμβάνει ρυθμίσεις για τις υιοθεσίες τέκνων δεν φαίνεται να επεκτείνει τον θεσμό και για τα ομόφυλα ζευγάρια. Όμως, όπως αναφέρουν κυβερνητικά στελέχη, δεν αποκλείεται να υπάρξει σχετική «νομοτεχνική βελτίωση» από το αρμόδιο υπουργείο. Δηλαδή, ουσιαστικά, να ανοίγει ο δρόμος και προς την κατεύθυνση της υιοθεσίας.

Τσιάρτας: «Ανώμαλο» και «αρρωστημένο» να υιοθετούν παιδιά οι ομοφυλόφιλοι

Με το άκουσμα αυτής της είδησης, έκανε πάλι την εμφάνιση της η αγνή, ελληνική, χριστιανική σκατοψυχιά. Εκατοντάδες ρατσιστές και ομοφοβικοί, βγήκαν από το καβούκι τους, με σκοπό να σχολιάσουν την αναδοχή από ομοφυλόφιλους, κάνοντας λόγο για ανωμαλίες, αφύσικα πράγματα, προσβολή των ηθών, και όλα αυτά τα χρυσαυγίτικα.

Όπως ήταν αναμενόμενο, την αρχή έκανε ο Βασίλης Τσ(ι)άρτας, που σιγά σιγά εξελίσσεται στον αγαπημένο, εθνικό μας ομοφοβικό.

Από τους πρώτους που επικρότησε το νομοσχέδιο ήταν ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος. Μάλιστα σημείωσε ότι «υπάρχουν εκατοντάδες παιδιά τα οποία μένουν σε ιδρύματα ενώ πολλοί άνθρωποι θα ήθελαν να είναι μαζί τους».

Ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ, Βασίλης Τσ(ι)άρτας, και ανερχόμενος εθνικός μας ομοφοβικός, έσπευσε να απαντήσει στον Βαλλιανάτο, μέσω Facebook. Χαρακτήρισε «ανωμαλίες», «μη φυσιολογικά ήθη» και «αρρωστημένα πρότυπα» τις υιοθεσίες από ομόφυλα ζευγάρια.

Δηλαδή, μας λέει ο Βασιλάκης ο Τσιάρτας, που δεν έχει αποφασίσει ακόμα 100% ποιο είναι το επίθετό του, ότι είναι αρρωστημένο και ανωμαλία να υιοθετούν οι ομοφυλόφιλοι παιδιά και δεν είναι αρρωστημένο και ανωμαλία ο ίδιος να μεγαλώνει και να διαπαιδαγωγεί παιδιά, μεταδίδοντας στερεοτυπικές απόψεις που βρωμάνε ναφθαλίνη και χρυσαυγιτισμό, και δεν αφήνουν αυτή τη δόλια χώρα να πάει ένα βήμα παραπέρα.

Άκου Τσ(ι)άρτα, για να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα...

Η γονεϊκότητα είναι θέμα αγάπης, σχέσεων εμπιστοσύνης, στήριξης, ασφαλούς περιβάλλοντος και δοτικότητας... όχι βιολογικών φύλων που ξαπλώνουν στο master bedroom. Η γονεϊκότητα ταυτόχρονα για κάποιους είναι επιλογή (με ό,τι και αν αυτό σημαίνει για την συνειδητή ανάληψη ευθυνών) και όχι "τυχαιότητα".

Η γονεϊκότητα, πάντως, δεν θα έπρεπε, με τίποτα να συνδέεται με μετάδοση στερεοτύπων, φασιστικών ιδεών, ρατσισμού, σεξισμού, πολιτισμικής και κοινωνικής καθυστέρησης και με μίσος προς το διαφορετικό.

Το να μεγαλώνεις παιδιά, μεταδίδοντας τους μίσος, είναι εγκληματικό. Και σίγουρα είναι πολύ πιο τραυματικό για τα ίδια, αλλά και για την κοινωνία συνολικά, από το να δουν τους γονείς τους να φιλιούνται, ανεξαρτήτως φύλου.

Και σύμφωνα με όλα αυτά κάποιοι ομοφυλόφιλοι, αξίζουν πολύ περισσότερο από κάποιους «Τσιάρτες» να είναι γονείς.

Μακάρι ο εγκέφαλος σου να αρχίσει να δουλεύει όπως το αριστερό σου πόδι, Βασιλάκη.

Μέχρι τότε, καλύτερα να κλωτσάς παρά να μιλάς. Βασιλάκη.

#ΟΜΟΦΟΒΙΑ #ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟΣ