δίκτυο

εξεγερμένων

συνειδήσεων

Ξύλο ΜΑΤ σε διαδηλωτές στο αντιπολεμικό συλλαλητήριο


Αντιπολεμικό συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στην Αθήνα.

Μαθητές, φοιτητές και συλλογικότητες διαδήλωσαν ενάντια στην επέμβαση στη Συρία.

Αίτημα των διαδηλωτών ήταν να κλείσουν οι βάσεις του ΝΑΤΟ, καθώς επίσης και να δοθούν πόροι στην εκπαίδευση, αντί στη Συμμαχία.

73 χρόνια μετά τη Χιροσίμα-Ναγκασάκι, τα ΜΑΤ του Σύριζα αντιστέκονται σθεναρά στην αποκαθήλωση του αγάλματος του Τρούμαν

Οι διαδηλωτές πραγματοποιούσαν πορεία προς την Αμερικανική Πρεσβεία και στο ύψος του υπουργείου Εξωτερικών πέταξαν αυγά στις κλούβες των ΜΑΤ.

Στο σημείο όπου βρίσκεται το άγαλμα του Τρούμαν, διαδηλωτές προσπάθησαν να το ρίξουν, τραβώντας το με σχοινιά και χρησιμοποιώντας τροχό, ενώ δυνάμεις των ΜΑΤ προσπαθούσαν να το προφυλάξουν.

Διαδηλωτές προσπαθούν αναίτια να βεβηλώσουν το άγαλμα του Τρούμαν που είχε ρίξει ναπάλμ στην Ελλάδα:

Ακολούθησαν συμπλοκές με τις αστυνομικές δυνάμεις, όπου οι άνδρες των ΜΑΤ χτυπούσαν τους διαδηλωτές με τα γκλοπς και τους κλωτσούσαν, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 3 άνθρωποι και να γίνουν τουλάχιστον 3 προσαγωγές.

Επιπλέον, εκτοξεύθηκαν χημικά προς την πλευρά των διαδηλωτών, ώστε να διαλυθούν.

Καταγγελίες διαδηλωτών

Οι διαδηλωτές καταγγέλλουν την ελληνική κυβέρνηση που έστειλε τα ΜΑΤ να προστατέψουν το άγαλμα του μακελάρη Τρούμαν, πρώην προέδρου των ΗΠΑ, αυτού που αιματοκύλισε το λαό της Ελλάδας και άλλους λαούς.

Επίσης, καταγγέλλουν την επίθεση των ΜΑΤ που απάντησαν με ξύλο και χημικά σε φοιτητές και μαθητές που αγωνίζονται ενάντια στον πόλεμο.

Για απροκάλυπτη βία έκανε λόγο το μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ Β.Πέρος, ο οποίος δήλωσε:

«Σήμερα θέλαμε να αποκαθηλώσουμε το σύμβολο του τυραννισμού, που είναι ο Τρούμαν, ως μια συμβολική πράξη.

Θέλουμε να δηλώσουμε ότι η Κυβέρνηση Σύριζα/ ΑΝΕΛ, έχει γίνει το πλυντήριο του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού, στη χώρα μας και διεθνώς.

Όσο και αν χτυπάει, όσες δυνάμεις καταστολής και αν χρησιμοποιεί, δε μας σταματάει.

Η Κυβέρνηση έστειλε πολύ μεγάλη αστυνομική ισχύ και έτσι έχουμε σήμερα τρεις απαγωγές νεολαίων και τρεις βαριά τραυματισμένους».

Βίντεο από το αντιπολεμικό συλλαλητήριο:

#ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ #ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΒΙΑ #ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΒΙΑ #ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ