δίκτυο

εξεγερμένων

συνειδήσεων

Συρία: Βομβαρδισμοί σε στρατιωτικό αεροδρόμιο σήμερα το πρωί - 14 νεκροί


Τουλάχιστον 14 νεκροί και πολλοί τραυματίες είναι ο απολογισμός στο στρατιωτικό αεροδρόμιο T-4 της Συρίας, το οποίο δέχθηκε πλήγματα από πυραύλους, σήμερα το πρωί.

Ανακοίνωση εξέδωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το οποίο ανέφερε τον ακριβή αριθμό των νεκρών, που ανέρχονται στους 14, μέχρι στιγμής:

«Τουλάχιστον 14 μαχητές σκοτώθηκαν από την επίθεση στο αεροδρόμιο Τ-4, μεταξύ των οποίων και Ιρανοί».

Η συριακή κρατική τηλεόραση μετέδωσε ότι ακούστηκαν εκρήξεις στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Τάιφουρ, κοντά στην Χομς και στην αρχαία πόλη της Παλμύρας, με τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας να καταρρίπτουν οκτώ από τους πυραύλους.

Το συριακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA ανέφερε ότι υπάρχουν υποψίες για αμερικανική επίθεση, σχετικά με τους πυραύλους που έπληξαν το αεροδρόμιο.

Προς υπενθύμιση, οι ΗΠΑ είχαν εξαπολύσει, έναν χρόνο πριν, επίθεση με πυραύλους σε συριακή αεροπορική βάση. Για την επίθεση αυτή, οι Αμερικάνοι, ισχυρίστηκαν ότι απαντούν στους θανάτους των 80 κατοίκων από επίθεση με αέριο σαρίν στο χωριό Χαν Σεϊχούν. Η Ουάσινγκτον είχε επιρρίψει ξανά την ευθύνη στη Δαμασκό.

Διάψευση από το Πεντάγωνο

Ανακοίνωση εξέδωσε το Πεντάγωνο, αντιδρώντας στις υποψίες του κρατικού συριακού πρακτορείου ειδήσεων, στην οποία αναφέρει:

«Αυτή τη στιγμή, το υπουργείο Άμυνας δεν διεξάγει αεροπορικά πλήγματα στη Συρία. Ωστόσο, συνεχίζουμε να παρακολουθούμε στενά την κατάσταση και υποστηρίζουμε τις διπλωματικές προσπάθειες ώστε να καταστούν εκείνοι που χρησιμοποιούν χημικά όπλα, στη Συρία και αλλού, υπεύθυνοι».

«Η Δαμασκός θα πληρώσει ακριβά» δήλωνε ο Τραμπ στο twitter το μεσημέρι της Κυριακής

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η επίθεση πραγματοποιήθηκε λίγες μόνο ώρες αφότου ο πρόεδρος Τραμπ καταδίκασε με έντονο τρόπο την χημική επίθεση στη Ντούμα, στην Ανατολική Γούτα, κοντά στη Δαμασκό, και προειδοποίησε ότι οι υπεύθυνοι για αυτήν θα «πληρώσουν μεγάλο τίμημα».

Συγκεκριμένα, στο twitter ο Αμερικανός Πρόεδρος Τραμπ προειδοποίησε ότι πρέπει να πληρώσει η Δαμασκός για την χημική επίθεση της Κυριακής, θεωρώντας δεδομένο ότι η επίθεση έγινε από αυτή την πλευρά.

Στην ανάρτησή του, μάλιστα, ο Τραμπ χαρακτήρισε «ζώο» τον πρόεδρο της Συρίας Άσαντ και μίλησε περί ευθυνών της Ρωσίας και του Ιράν.

#ΤΡΑΜΠ #ΣΥΡΙΑΘΥΜΑΤΑ #ΣΥΡΙΑΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΣ #ΣΥΡΙΑΚΟΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ #ΣΥΡΙΑ