δίκτυο

εξεγερμένων

συνειδήσεων

Ομαδικός εκκλησιασμός αναρχικών στην Αθήνα


Ομαδικός εκκλησιασμός αναρχικών πραγματοποιήθηκε, ένεκα της Μεγάλης Βδομάδας σε ιερούς ναούς στην Αθήνα.

Οι συγκεκριμένοι αναρχικοί, θέλοντας τα εκφράσουν την πίστη τους (στο ταξικό καθήκον!), επισκέφθηκαν εκκλησίες στα Ιλίσια και στου Ζωγράφου τη Μεγάλη Δευτέρα.

Μάλιστα, δεν παρέβλεψαν να έχουν μαζί τους σπρέι, ώστε να δηλώσουν, μέσω συνθημάτων, την παρουσία του αναρχικού χώρου πλησίον του Θεού.

Ιδιαίτερη αδυναμία, φαίνεται να έδειξαν οι συγκεκριμένοι νεαροί στον αγαπητό πατέρα Αμβρόσιο, τον οποίο δεν παρέλειψαν να αναφέρουν στα περισσότερα συνθήματα που έγραψαν με σπρέι στους εξωτερικούς χώρους των ιερών ναών. Αφορμή για την έκφραση αγάπης προς το πρόσωπο του συγκεκριμένου ιερέα, στάθηκε η πρόσφατη απονομή δικαιοσύνης, μέσω της αθώωσης του.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Μητροπολίτης Αιγιαλείας και Καλαβρύτων κατηγορήθηκε αδίκως για σύνταξη και ανάρτηση κειμένου μίσους και προτροπής σε βία σε βάρος των ομοφυλόφιλων στο προσωπικό του ιστολόγιο.

Επιπλέον, οι εν λόγω αναρχικοί, δεν ξέχασαν φυσικά να αναφερθούν στο σεβασμό που τρέφουν στο σύνολο των ιερέων και στο καλό που έχουν κάνει οι ίδιοι, αλλά και οι θρησκείες γενικότερα, στην ανθρωπότητα.

Δείτε την πρωτότυπη έκφραση πίστεως στις παρακάτω φωτογραφίες:

Σε κείμενο τους, αναφέρουν τα εξής, για την επίσκεψη τους στις εκκλησίες:

«Την Μ. Δευτέρα, αρχή της μεγάλης εβδομάδας επισκεφτήκαμε 4 εκκλησίες στις γειτονιές του Ζωγράφου και των Ιλισίων και δώσαμε χρώμα στους λευκούς τοίχους τους. Ο πολιτικός μας λόγος αναφερόταν κατά κύριο λόγο στον νεοναζί Αμβρόσιο και στο δίχτυ προστασίας που έχει στήσει γύρω του η εκκλησία. Ο φασιστικός, ομοφοβικός λόγος κάθε λογής παπά δεν μπορεί να μένει στο απυρόβλητο και πρέπει να παίρνει κάθε φορά την απάντηση που του αρμόζει από τον κόσμο του κινήματος.

Διαχρονικά εκκλησία και αντίδραση συμπορεύονταν. Διαχρονικά κάναμε και θα συνεχίσουμε να κάνουμε το ταξικό μας καθήκον.

Αναρχικοί/ες»

+ ΕΥΛΟΓΗCON +

#ΕΚΚΛΗΣΙΑ #ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟΣ