δίκτυο

εξεγερμένων

συνειδήσεων

Ο Σύριζα «στο πλευρό» της Ηριάννας, αρκεί να μην καταργηθεί ο τρομονόμος ...που την οδήγησε στη φυλα


Ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής απέρριψε τις δύο τροπολογίες για την κατάργηση του «τρομονόμου» και για τον περιορισμό στη χρήση DNA. Οι τροπολογίες κατατέθηκαν από το ΚΚΕ στο νομοσχέδιο για την «Καταπολέμηση της Βίας κατά των Γυναικών και της Ενδοοικογενειακής Βίας».

Πιο συγκεκριμένα, οι τροπολογίες που απορρίφθηκαν αφορούσαν στην τροποποίηση διατάξεων του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας για το DNA και την κατάργηση του άρθρου 187 Α του Ποινικού Κώδικα για τις τρομοκρατικές πράξεις.

Ο βουλευτής Μ. Συντυχάκης ανέφερε στη δευτερολογία του πως ο «τρομονόμος» αποτελεί κομμάτι του συνολικού αντιδραστικού ευρωενωσιακού πλαισίου όπως ο «ευρωτρομονόμος» και στη συνέχεια έθεσε το ερώτημα: «Γιατί δεν το κάνετε δεκτό, δηλαδή έτσι μπορεί ο οποιοσδήποτε να πάει να βάλει μια τρίχα σε ένα όπλο και να τον τυλίξουν σε μια κόλλα χαρτί και να τον πάνε στη φυλακή, όπως έγινε με την Ηριάννα και τον Περικλή;»

Στο παρελθόν ο Σύριζα, ασχολήθηκε έντονα με την υπόθεση της Ηριάννας. Μάλιστα οι βουλευτές του Σύριζα είχαν προχωρήσει τον Ιούνιο του 2017 σε κοινή δήλωση για την καταδίκη της.

Στη δήλωση αναφέρονταν, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Η πρωτοφανής αυτή απόφαση έχει συγκλονίσει το νομικό και δικαστικό κόσμο της χώρας δεδομένου ότι οι δικαστικές αρχές σε παρόμοιες υποθέσεις δεν θεώρησαν ως αποδεικτικό υλικό τέλεσης αξιόποινης πράξης την εύρεση «μερικού γενετικού υλικού.

Το 2013 με αφορμή το εν λόγω εύρημα ενεπλάκη σε έναν δικαστικό Γολγοθά. Αυτό το μερικό αποτύπωμα οδήγησε στη σύλληψή της και στη ποινική της δίωξη.

Η πολιτική και κοινωνική μας εγρήγορση σε αυτό το ζήτημα είναι αίτημα που μπορεί να ενώσει».

Με άλλα λόγια ας ρουφήξουμε επικοινωνιακά ότι μπορούμε από την Ηριάννα, αλλά προς Θεού, όχι και να φτάσουμε στο σημείο να πειράξουμε τους λόγους που την οδήγησαν στη φυλακή.

Η τροπολογία πιθανότατα κατέληξε στο ίδιο ντουλάπι με τα σκισμένα μνημόνια, τις συλλογικές συμβάσεις, τον βασικό μισθό στα 700 ευρώ, το αφορολόγητο στα 12.000, τη μείωση των βουλευτικών προνομίων, την κατάργηση ΕΝΦΙΑ και τους πλειστηριασμούς. Σε καλή μεριά.

#ΣΥΡΙΖΑ #ΥΠΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ #ΦΥΛΑΚΕΣ