δίκτυο

εξεγερμένων

συνειδήσεων

Η ποινική δίωξη Μαρινάκη και η σιωπή των πολιτικών αμνών


Η ποινική δίωξη

Ποινική δίωξη στο Βαγγέλη Μαρινάκη και σε τρεις συνεργάτες του (τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της ναυτιλιακής εταιρείας Capital, Νίκο Συντιχάκη, τον δικηγόρο Πειραιά, Βαγγέλη Μπαϊρακτάρη και στον ναυτασφαλιστή Ηλία Τσακίρη), άσκησε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πειραιά, Ειρήνη Τζίβα.

Οι κατηγορίες αφορούν στην χρηματοδότηση και αποθήκευση ναρκωτικών ουσιών, καθώς επίσης τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και τη διακίνηση και πώληση ναρκωτικών. Η Εισαγγελέας με παραγγελία της ζητεί, επιπλέον, να διερευνηθούν αδικήματα που σχετίζονται με ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και λαθρεμπορία καυσίμων.

Οι μυστηριώδεις θάνατοι και τα «δωράκια» στους δικαστικούς

Έξι δολοφονίες διαπράχθηκαν την περίοδο 2014-2016 στην Τουρκία και στην Ολλανδία, ατόμων που σχετίζονταν με το Noor1. Ο κατάλογος των νεκρών- σχετιζόμενων με την ηρωίνη έκλεισε στην Ελλάδα με τον θάνατο του 32χρονου Σιράσταβα Ντεμπράτ Kουμάτ, μέλους του πληρώματος, ο οποίος κατέληξε στο Τζάνειο, ύστερα από ξαφνική αδιαθεσία, αλλά και του 41χρονου προφυλακισμένου στον Κορυδαλλό, Σερχάν Μπασκάλ που εθεωρείτο ότι είχε θέση «κλειδί» στην διακίνηση των 2 τόνων ηρωίνης.

Η πρόεδρος της σύνθεσης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πειραιά, για κάποιον λόγο πραγματικά ανεξήγητο, αρνήθηκε να συμμετάσχει στη δίκη, λίγο πριν την έναρξη της, επικαλούμενη ξαφνικό πρόβλημα υγείας, πράγμα που δεν έγινε ποτέ πιστευτό. Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου εκείνη την περίοδο, παρενέβη ζητώντας να διερευνηθεί αν οι λόγοι υγείας υφίσταντο.

Το θρίλερ του Noor1, συνεχίστηκε τον Ιούλιο του 2016, όταν εφέτης, ο οποίος συμμετείχε στην εκδίκαση της υπόθεσης, έλαβε στο σπίτι του δέμα με εκρηκτικό μηχανισμό, όπου μέσα εμπεριέχονταν και ξυραφάκια και βίδες για σίγουρα αποτελέσματα. Ο μηχανισμός τελικά εξουδετερώθηκε με ελεγχόμενη έκρηξη.

Η «θαρραλέα» Εισαγγελέας

Χρειάζεται ομολογουμένως αρκετό θάρρος να είσαι Εισαγγελέας και να ασκείς ποινική δίωξη για το Noor1, με ιστορικό 8 ξαφνικών θανάτων εμπλεκόμενων, οι οποίοι ξεκίνησαν συμπωματικά στις 26 Σεπτεμβρίου του 2014, τρεις μήνες, δηλαδή, μετά την αποκάλυψη του φορτίου του πρεζόπλοιου.

Ύστερα από τα παραπάνω γεγονότα, και με δεδομένη τη σιωπή των λαλίστατων κατά τα άλλα πολιτικών, αλλά και των ΜΜΕ, δύο είναι τα τινά για την Ειρήνη Τζίβα. Είτε έχει πραγματικό θάρρος, είτε τάσεις αυτοκτονίας, ώστε να ασκήσει ποινική δίωξη στο Μαρινάκη.

Μέχρι και ο Άδωνις έπαθε ...Μουγκοθόδωρα

Ο Άδωνις Γεωργιάδης όταν δεν βρίσκεται σε κάποιο τηλεπαράθυρο, ώστε να νανουρίζει τα μωρά των μανάδων που έχουν ξεχάσει την τηλεόραση ανοιχτή, παραμονεύει στα άδυτα του Twitter, περιμένοντας οποιαδήποτε είδηση επικαιρότητας, ώστε να είναι ο πρώτος που θα τοποθετηθεί. Η σιωπή του αυτή, είχε προκαλέσει κύμα ανησυχίας στους τουιτεράδες, οι οποίοι τελικά ησύχασαν μόλις εμφανίστηκε ξανά για να συνεχίσει την κοκορομαχία του με τους Συριζαίους. Για το Noor1 πάντως δε μίλησε. Τουλάχιστον πρόσφατα.

Τώρα για τους κακόβουλους που αναφέρουν ότι ο λόγος είναι το αφεντικό του, ουδέν σχόλιον.

Πάντως οι πληροφορίες ότι η ΝΔ ζητά την αποποινικοποίηση της φαρμακευτικής ηρωίνης δεν έχουν επιβεβαιωθεί για την ώρα.

#ΠΟΛΙΤΙΚΗ #ΜΜΕ #ΣΚΑΝΔΑΛΑ