δίκτυο

εξεγερμένων

συνειδήσεων

Βιαζόταν από παιδί από τον ιερέα πατριό της και το ποίμνιο της πετούσε αντικείμενα στο δικαστήριο


Η είδηση του ξαφνικού θανάτου της 29χρονης Έλενας Φραντζή από την Κύπρο, την περασμένη Παρασκευή, έφερε στο φως την ιστορία της κοπέλας, η οποία έζησε την κόλαση στα χέρια του διεστραμμένου ιερέα, με τη βοήθεια της πρεσβυτέρας, που την υιοθέτησαν στα τέσσερα της χρόνια, για να ικανοποιήσουν τα άρρωστα μυαλά τους και να της καταστρέψουν τη ζωή.

Η Έλενα Φραντζή δόθηκε σε ανάδοχη οικογένεια όταν ήταν τεσσάρων ετών στον ιερέα Οικονόμο Στυλιανό Σάββα και στη σύζυγό του. Ο παπάς κακοποιούσε το κοριτσάκι σεξουαλικά και η πρεσβυτέρα συμμετείχε κανονικά στην σεξουαλική κακοποίηση, αλλά και την ξυλοκοπούσε.

Στα δέκα της χρόνια η Έλενα Φραντζή, βρήκε το κουράγιο να καταγγείλει τον τραγόπαπα και την παπαδιά του, αλλά κανείς δεν την πίστεψε. Πέρασε στα ψιλά. Ο φάκελος με κάποιο μυστηριώδη τρόπο χάθηκε. Έτσι το κορίτσι παρέμεινε στα χέρια τους και εκείνοι συνέχισαν να την κακοποιούν σεξουαλικά και σωματικά μέχρι την ενηλικίωση της. Τότε η άτυχη κοπέλα κατήγγειλε εκ νέου τον ιερέα πατριό της, με αποτέλεσμα το 2013 η υπόθεση να καταλήξει στις δικαστικές αίθουσες.

Το δικαστήριο καταδίκασε τον ιερέα Οικονόμο Στυλιανό Σάββα σε 2 (δυο, ΔΥΟ, Δ Υ Ο) χρόνια φυλάκισης, ενώ την πρεσβυτέρα δεν την άγγιξε κανείς.

Εντύπωση προκαλεί η αντιμετώπιση των κατοίκων του χωριού «Εργάτες» απέναντι στην υπόθεση, οι οποίοι στάθηκαν εξαρχής στο πλευρό του θύτη τραγόπαπα, ενώ στράφηκαν εναντίον του θύματος. Μάλιστα, σύμφωνα με μαρτυρίες, στο δικαστήριο οι συγκεντρωμένοι κάτοικοι φώναζαν υπέρ του παπά, ενώ ταυτόχρονα έβριζαν και πετούσαν τενεκεδάκια στην νεαρή κοπέλα που τόλμησε να ανοίξει το στόμα της για να αποκαλύψει τα εγκλήματα σε βάρος της.

Μετά την ολοκλήρωση της ποινής του το 2015, ο ιερέας, όχι μόνο επέστρεψε στα καθήκοντα του, αλλά ανήρτησε ο ίδιος φωτογραφία στο λογαριασμό του στο Facebook, για να ενημερώσει το ποίμνιο του ότι επέστρεψε και πάλι στα ιερατικά του καθήκοντα. Στη φωτογραφία είναι μαζί με παιδιά...

Η έκβαση αυτή δυσαρέστησε ιδιαιτέρως την Έλενα, η όποια παρόλο που παρακολουθείτο από ψυχολόγο, δεν κατάφερε ποτέ να ξεπεράσει τα τραύματα της. Η ίδια ξεκίνησε σπουδές, με σκοπό να γίνει κοινωνική λειτουργός, ώστε να βοηθήσει μέσω των εμπειριών της άλλα παιδιά, όμως μετά την αποφυλάκιση του βιαστή πατριού της σταμάτησε τις σπουδές της και απομονώθηκε, προσπαθώντας να αντιμετωπίσει τα σοβαρά ψυχολογικά της προβλήματα, τα οποία τελικώς την κατέβαλαν και οδηγήθηκε στο θάνατο.

Εναντίον της παπαδιάς εκκρεμεί η ποινική υπόθεση για την συμμετοχή της στη σεξουαλική κακοποίηση, αλλά και για τους ξυλοδαρμούς. Μετά όμως το θάνατο της Έλενας Φραντζή, η οποία ήταν και η βασική μάρτυρας κατηγορίας, η υπόθεση δε μπορεί να προχωρήσει δικαστικά.

Με άλλα λόγια, τη γλίτωσαν. Όπως ο Αμβρόσιος, όπως ο τραγόπαπας στο Ρέθυμνο, όπως όλοι οι παπάδες και οι συνεργοί τους σε σεξουαλικά, ρατσιστικά, οικονομικά και κάθε λογής εγκλήματα.

#ΕΚΚΛΗΣΙΑ #ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΔΙΑΦΘΟΡΑ #ΠΑΙΔΙΚΗΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ #ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ