δίκτυο

εξεγερμένων

συνειδήσεων

Νεκρός 42χρονος εργάτης - Καταπλακώθηκε από τροχαλία γερανού σε εργοτάξιο της ΤΕΡΝΑ


Τραγικό θάνατο βρήκε το μεσημέρι της Τετάρτης ένας εργαζόμενος της εταιρείας «ΤΕΡΝΑ» στο Μαρκόπουλο, όταν η τροχαλία ενός γερανού αποκόπηκε και έπεσε πάνω του. Ο 42χρονος εργαζόμενος εργαζόταν στις λαμαρίνες στο εργοτάξιο της εταιρείας. Το «ατύχημα» σημειώθηκε όταν αποκόπηκε η μπασδέκα (τροχαλία) γερανού και τον καταπλάκωσε.

Η Ομοσπονδία Οικοδόμων εξέφρασε τα συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του ενώ σημειώνουν για το περιστατικό ότι «οι αρμόδιοι ελεγκτικοί μηχανισμοί του υπουργείου Εργασίας είναι άφαντοι. Κανένας έλεγχος δεν γίνεται για μέτρα υγείας και ασφάλειας. Κανένας έλεγχος δεν γίνεται για την καταλληλότητα των μηχανημάτων που βρίσκονται στα εργοτάξια και εκτελούν εργασίες. Η ζωή των εργατών παίζεται «κορόνα – γράμματα».

«Ένας ακόμη συνάδελφός μας πλήρωσε με τη ζωή του την εντατικοποίηση της δουλειάς, τα ατέλειωτα ωράρια εργασίας που απαιτούν οι μεγαλοεργοδότες για να “βγει η δουλειά” και να γεμίσουν τα ταμεία τους με κέρδη.

Οι οικοδόμοι και οι άλλοι εργαζόμενοι έχουν να αντιμετωπίσουν τους εκβιασμούς της εργοδοσίας, που τους υποχρεώνει να μένουν στη δουλειά ήλιο με ήλιο για να συμπληρώσουν το πενιχρό τους μεροκάματο, που τους απειλεί με απολύσεις αν δεν υποταχθούν στους «όρους δουλειάς» που επιβάλλουν αξιοποιώντας το αντεργατικό οπλοστάσιο που τους εξασφάλισαν η σημερινή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Οι αρμόδιοι ελεγκτικοί μηχανισμοί του υπουργείου Εργασίας είναι άφαντοι. Κανένας έλεγχος δεν γίνεται για μέτρα υγείας και ασφάλειας. Κανένας έλεγχος δεν γίνεται για την καταλληλότητα των μηχανημάτων που βρίσκονται στα εργοτάξια και εκτελούν εργασίες. Η ζωή των εργατών παίζεται «κορόνα – γράμματα».

Κανένας έλεγχος δεν υπάρχει για το αν και πώς ασφαλίζονται οι εργαζόμενοι στους χώρους δουλειάς. Όλα αρχίζουν και τελειώνουν στα συμφέροντα της μεγαλοεργοδοσίας. Οι ανάγκες των εργατών, οι συνθήκες δουλειάς, ασφάλισης και του μεροκάματου συνθλίβονται για τα κέρδη των λίγων.

Καλούμε όλους τους οικοδόμους, όλους τους εργαζόμενους στις κατασκευές να αγωνιστούμε εμείς για τη ζωή μας. Ούτε οι κυβερνήσεις, ούτε οι μεγαλοεργολάβοι θα μας λυπηθούν.

Ό,τι θα καταφέρουμε, θα το πετύχουμε με τον αγώνα μας σε σύγκρουση με τα συμφέροντα του κεφαλαίου.

Η πανοικοδομική – πανελλαδική απεργία στις 14 Μάρτη και η απεργιακή συγκέντρωση στην πλ. Κάνιγγος στις 11 π.μ. είναι η απάντησή μας στη βαρβαρότητα που ζούμε στους χώρους δουλειάς, στη ζωή των οικογενειών μας.

Η απεργία μας είναι το μήνυμά μας ότι θα προστατεύσουμε τη ζωή μας και θα βάλουμε τις βάσεις ώστε να γίνει το δίκιο μας πραγματικότητα».

#ΘΑΝΑΤΟΣΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ #ΕΡΓΑΤΙΚΑΑΤΥΧΗΜΑΤΑ