δίκτυο

εξεγερμένων

συνειδήσεων

Νεκρός εργάτης από πυρκαγιά σε εργοστάσιο αλουμινίου στη Μάνδρα Αττικής - Δεν βρέθηκε ούτε ασθενοφόρ


Ένα ακόμη θύμα προστίθεται στην ατέρμονη λίστα των νεκρών από εργατικά δυστυχήματα των τελευταίων χρόνων στη χώρα αυτή τη φορά με άνδρα ο οποίος πέθανε όταν στο εργοστάσιο όπου δούλευε ξέσπασε πυρκαγιά με αποτέλεσμα να εκλυθούν στον χώρο τοξικά αέρια. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εφιαλτικά τα στοιχεία για την ετήσια αύξηση των εργατικών «ατυχημάτων»

Πρόκειται συγκεκριμένα για το εργοστάσιο παρασκευής αλουμινόχαρτου ΣΥΜΕΤΑΛ όπου στις 14:15 της Πέμπτης ξέσπασε φωτιά σε χώρο αποθήκευσης χημικών. Αρχικά, σύμφωνα με πληροφορίες, εργαζόμενοι που βρίσκονταν στο σημείο όπου ξέσπασε η πυρκαγιά προσπάθησαν να τη σβήσουν, χωρίς όμως να το καταφέρουν. Στη συνέχεια όλοι οι εργαζόμενοι βγήκαν από το εργοστάσιο, ωστόσο στον προαύλιο χώρο ένας εργαζόμενος λιποθύμησε και διακομίστηκε στο «Θριάσιο» νοσοκομείο με ιδιωτικό αυτοκίνητο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του από «ανακοπή καρδιάς».

Για τη κατάσβεση της φωτιάς επιχείρησαν 27 πυροσβέστες με εννέα οχήματα. Λίγες ώρες νωρίτερα, ένας ακόμη άνδρας, 57 ετών, έχανε τη ζωή του και ενώ εργαζόταν στο Ε/Γ-Ο/Γ “ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ Λ.” Ν.Π. 9465, το οποίο βρίσκεται ελλιμενισμένο στο νέο μώλο Δραπετσώνας στο Κερατσίνι. Ο άτυχος εργάτης διακομίσθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Θριάσιο όπου απλώς διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Το Β' Λιμενικό Τμήμα Κερατσινίου διενεργεί προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες που μέχρι στιγμής αναφέρονται ως «άγνωστα».

#ΘΑΝΑΤΟΣΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ #ΣΥΝΘΗΚΕΣΕΡΓΑΣΙΑΣ #ΣΥΜΕΤΑΛ #ΕΡΓΑΤΙΚΑΑΤΥΧΗΜΑΤΑ #ΑΣΦΑΛΕΙΑΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ