δίκτυο

εξεγερμένων

συνειδήσεων

«Τέλος στην οπλοκατοχή» είπαν χιλιάδες μαθητές που κατέκλυσαν το κυβερνείο της Φλόριντα - «Όπλα και


Με συνθήματα κατά της ελεύθερης κατοχής όπλων χιλιάδες μαθητές από διαφορετικά Λύκεια τού Πάρκλαντ όπου την προηγούμενη εβδομάδα εκτυλίχθηκε το μακελειό με τους 17 νεκρούς συγκεντρώθηκαν έξω από το κυβερνητικό κτίριο της Φλόριντα απαιτώντας μια αυστηροποίηση του σχετικού νομοθετικού πλαισίου.

Φορώντας μπλουζάκια με το έμβλημα του σχολείου τους και κάτω από έντονη συναισθηματική φόρτιση, από όλα τα σημεία της Φλόριντα οι μαθητές με πούλμαν έφτασαν στο κέντρο της πρωτεύουσας Ταλαχάσι περικυκλώνοντας το κτίριο και καθιστώντας σαφές πως οι αμερικανοί έχουν να διαλέξουν «ή τα όπλα ή τα παιδιά τους».

Ωστόσο μια ακόμη μεγάλη συγκέντρωση από επίσης εφήβους αμερικανούς έχει προγραμματιστεί για τις 24 Μαρτίου στην Ουάσιγκτον ενώ κινητοποιήσεις πρόκειται να γίνουν και από πολλά σχολεία σε κάθε γωνιά της χώρας την ερχόμενη Πέμπτη ως απότιση φόρου τιμής στα θύματα και ένδειξη αλληλεγγύης προς τους συγγενείς τους. «Πρέπει να υπάρξει αλλαγή, πρέπει η Αμερική να είναι πιο ασφαλής» δήλωσαν οι μαθητές. Και ενώ ολόκληρη η νεολαία των ΗΠΑ δείχνει να βρίσκεται σε αναβρασμό, την ίδια ακριβώς στιγμή ο Ντόναλντ Τράμπ δείχνει να υιοθετεί πλήρως τις «απόψεις» της Εθνικής Ένωσης Όπλων (NRA), πρότεινοντας ως λύση στη μάστιγα των ένοπλων και αιματηρών επιθέσεων στα σχολεία την οπλοφορία από κάποιο αριθμό εκπαιδευτικών.

#ΗΠΑΟΠΛΟΚΑΤΟΧΗ #ΗΠΑΕΠΙΘΕΣΕΙΣΣΧΟΛΕΙΑ #ΗΠΑ #ΝΤΟΝΑΛΝΤΤΡΑΜΠ