δίκτυο

εξεγερμένων

συνειδήσεων

Έχω εμπιστοσύνη στην Ελληνική Καριολοσύνη


Εντάξει παιδιά, γελάσαμε όσο γελάσαμε χθες με τα αξιοθρήνητα ανθρωπάκια που είδαμε από τις οθόνες μας να ουρλιάζουν, να μυξοκλαίνε, να ξεφτιλίζονται ποικιλοτρόπως, να απειλούν μάρτυρες και δικαστές και να αμφισβητούν το ίδιο το σύστημα που τόσα χρόνια υποστηρίζουν πως υπηρετούν αλλά και τα νομοθετήματα που οι επίσης οι ίδιοι εισήγαγαν και ψήφισαν, ας δούμε τώρα και πώς και γιατί όλο αυτό το τσίρκο που απολαύσαμε δεν ήταν παρά ένα ακόμα πλούσιο υπερθέαμα - ευγενής προσφορά της κυβέρνησης και για λόγους σχεδόν αυτονόητους. (Κουτσούμπας και Παφίλης στις χθεσινές ομιλίες τους ήταν κάτι περισσότερο από σαφείς και παραπέμπω σε αυτές μη έχοντας να συνεισφέρω το ελάχιστο). Του Παύλου Κιρκασίδη Ελάτε να δούμε λοιπόν γιατί όλη η υπόθεση της Novartis δεν είναι τίποτε περισσότερο από ένα επικοινωνιακό σώου της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, χωρίς φυσικά να είμαστε τόσο ηλίθιοι να πιστεύουμε πως τα συγκεκριμένα 10 ρεμάλια δεν παντελόνιασαν από τη Novartis όλα αυτά τα ασύλληπτα ποσά, (και από άλλες «μπίζνες» απείρως περισσότερα), και κάτι τέτοιο θα το γνωρίζαμε ακόμη και αν δεν γινόταν όλο αυτό το τουρλουμπούκι καθώς είναι από δεκαετίες γνωστή η ηθική υπόσταση αλλά και ο μέχρι στιγμής «βίος» (και πολιτεία) του καθενός εκ των συγκεκριμένων βδελυγμάτων. (και φυσικά, όπως προανέφερα στην αρχή, και η χθεσινή τους εμφάνιση (αλλά και όλων αυτών των ημερών) δεν έκανε τίποτε περισσότερο από το να επιβεβαιώσει αυτή την ήδη γνωστή αθλιότητά τους, αποδεικνύοντάς μας για πολλοστή φορά, το ότι δεν αποτελούν τίποτε περισσότερο από κοινό υπόκοσμο, πολλοί δε εκ των οποίων και αμφισβητούμενης νοημοσύνης. Ελάτε να δούμε λοιπόν ποια είναι η «καλύτερη» εκδοχή της «κάθαρσης» που πουλάει η κυβέρνηση δίκην σανού μπας και καταφέρει να μείνει κανά εξάμηνο ακόμη στην καρέκλα της, φοβούμενη μια διευρυμένη λαϊκή αντίδραση εν όψει πλειστηριασμών.

Το λοιπόν και ως εδώ (και) η κυβερνητική αλητεία...

Τα εν λόγω 10 γνωστά τομάρια, διώκονται χονδρικά για 4 (τέσσερα) εγκλήματα:

1. Aπιστία 2. Νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες 3. Δωροδοκία κατά την ενάσκηση των καθηκόντων τους ( αρθρο 159 ΠΚ ) 4. Δωροδοκία "ΕΠ ΕΥΚΑΙΡΙΑ" της άσκησης των υπουργικών καθηκόντων τους (άρθρο 235 ΠΚ και όπως αυτό τροποποιήθηκε με τον Νόμο 4.254/ 7-4-14)

Εδώ να πούμε πως το 3 με το 4 δεν έχουν την παραμικρή σχέση μεταξύ τους όσον τουλάχιστον αφορά τη συγκεκριμένη περίπτωση και εκεί ακριβώς βρίσκεται το ζουμί. Εξηγούμε λοιπόν τι διαφορά έχουν μεταξύ τους και τι ακριβώς σημαίνει εν προκειμένω η διαφορά αυτή.

Α. Δωροδοκία "κατά την ενάσκηση των καθηκόντων μου" είναι πχ. να είμαι υπουργός πρωθυπουργός, γραμματέας ή ό,τι άλλο τέλος πάντων και να πάρω μίζα για να βάλω μια υπογραφή σε μια οποιαδήποτε απόφαση. Δηλαδή να πάρω μίζα εγώ για να υπογράψω εγώ κάτι που είναι της δικής μου αρμοδιότητας. Τότε η πράξη μου αυτή με στέλνει στο άρθρο 159 ΠΚ (περί δωροληψίας πολιτικών αξιωματούχων) και άρα παραγράφεται όπως ο «περί (μη) ευθύνης υπουργών» άθλιος νόμος του τρισάθλιου Βενιζέλου «προνόησε».

Β. Δωροδοκία "ΕΠ ΕΥΚΑΙΡΙΑ" της άσκησης των υπουργικών καθηκόντων μου είναι να είμαι πάλι κάτι από τα παραπάνω και να πάρω μίζα για να «πείσω» κάποιον άλλον πολιτικό αξιωματούχο (ανώτερο ή κατώτερο) να υπογράψει. Τότε αυτό ΔΕΝ καλύπτεται από τον νόμο περί ευθύνης υπουργών διότι θεωρείται πως ΔΕΝ έγινε στα πλαίσια των καθηκόντων μου, πχ. των υπουργικών ή πρωθυπουργικών, αλλά έγινε «ΕΠ ΕΥΚΑΙΡΙΑ» αυτών. Αυτό λοιπόν το έγκλημα ΔΕΝ καλύπτεται από τον νόμο Βενιζέλου καθώς δεν θεωρείται (στεγνά νομικίστικα) πράξη που εκπορεύεται ευθέως από κάποια πολιτική μου εξουσία αλλά τελείται «στο περιθώριό της» και παραγράφεται μετά από 15 έτη. Μάλιστα, αυτή η περίπτωση δεν διωκόταν ΚΑΝ από τον νόμο 4.254 και περιελήφθη σε αυτόν στις 7/4/2014 όταν και τροποποιήθηκε. (ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΔΩ ΕΧΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ - ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΤΟ)

Να κάνουμε μια σούμα; ► Απιστία και δωροδοκία κατά την ενάσκηση των καθηκόντων (το 1 και το 3 δηλαδή) έχουν παραγραφεί ήδη με τον νόμο Βενιζέλου ΚΑΙ για τα 10 τομάρια.

► Δωροδοκία επ´ευκαιρία της άσκησης των υπουργικών καθηκόντων αφορά ΜΟΝΟΝ Σαμαρά και Άδωνη και μάλιστα τον πρώτο για 9 περίπου μήνες και τον δεύτερο για 3 μήνες. Αλλά... (χαχα) Αλλά ακόμη και γι΄ αυτούς, τα αδικήματα που αναφέρονται αφορούν ημερομηνία ΠΡΙΝ τις 07/02/14 άρα, όχι ούτε καν παραγράφονται, διότι καν δεν υφίστανται. (Κανένας δεν μπορεί να διωχθεί ή να τιμωρηθεί για μια πράξη που όταν τελέστηκε δεν αποτελούσε έγκλημα, αναδρομική ισχύς νόμου... ΔΕΝ υπάρχει). Άρα ΟΥΤΕ και αυτοί διώκονται. (ξανά χαχαχα...)

► Άρα, τα 10 αυτά ρεμάλια (λες και οι υπόλοιποι είναι καλύτεροι - αλλά λέμε τώρα...) μπορούν να διωχθούν μόνον για Νομιμοποίηση Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, μόνο που... (ωχ αμάν...) καμιά (μέχρι τώρα τουλάχιστον) μαρτυρική κατάθεση δεν αναφέρεται σε κάτι τέτοιο, δεν υπάρχει (μέχρι τώρα τουλάχιστον) κανένα στοιχείο για ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Αν στην πορεία εμφανιστεί (ΑΝ) αυτό θα είναι και το μοναδικό έγκλημα για το οποίο πιθανόν θα μπορούσαν να διωχθούν και να τιμωρηθούν. (και αυτό με πολλά ακόμη «αν»...)

Γι' αυτό σας λέω, έχω εμπιστοσύνη στην Ελληνική Καριολοσύνη. Νάχετε και σεις.

#NOVARTIS #ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΔΙΑΦΘΟΡΑ #ΣΚΑΝΔΑΛΑ