δίκτυο

εξεγερμένων

συνειδήσεων

Στα χέρια του Στρατού πλέον η δημόσια Ασφάλεια στη Βραζιλία για την αντιμετώπιση βαριά οπλισμένων εγ

Ο στρατός της Βραζιλίας αναλαμβάνει πλέον να επιτηρεί τη δημόσια ασφάλεια στην πόλη τού Ρίο μετά από διαταγή τού Προέδρου της χώρας, Michel Temer, που εδώ και πάρα πολύ καιρό καλείται να αντιμετωπίσει μια κυριολεκτικά εκρηκτική αύξηση της βαριάς εγκληματικότητας και από μεγάλο αριθμό συμμοριών, φέρνοντας την κατάσταση όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «εκτός κάθε ελέγχου». «Πρόκειται για ένα σκληρό μέτρο αλλά αναγκαί» είπε ο Temer χαρακτηρίζοντας μάλιστα τη δράση των συμμοριών ως έναν «καρκίνο που κατατρώει την κοινωνία της Βραζιλίας». «Μπορεί οι οργανωμένοι εγκληματίες να ελέγχουν τα πάντα, δεν ελέγχουν όμως και το ίδιο το κράτος» προσέθεσε, ενώ ταυτόχρονα υποσχέθηκε πως η κυβέρνησή του «θα δώσει στους εγκληματίες σκληρές και μόνιμες απαντήσεις».

Αφορμή για τη συγκεκριμένη απόφαση η περίοδος του καρναβαλιού κατά την οποία η καταγεγραμμένη σκληρή εγκληματικότητα έδειξε να ξεπερνά κάθε προηγούμενο, με δεκάδες δολοφονίες, ανάμεσα στα θύματα των οποίων και τρεις αστυνομικοί, αλλά και αιματηρές ληστείες, βιασμούς και λεηλασίες που τελικά έφεραν την κοινωνία σε κατάσταση κατατρομοκράτησης και ανάγκασαν τον ίδιο τον κυβερνήτη τού Ρίο να απευθύνει έκκληση για άμεση και ισχυρή βοήθεια στον Πρόεδρο της χώρας.

Αξίζει να σημειωθεί πως, όσον αφορά τη συγκεκριμένη αποστολή, ο Στρατός θα προΐσταται και της Αστυνομίας αλλά και των άλλων Υπηρεσιών Ασφαλείας της χώρας κάτι που αφενός καταδεικνύει την αδυναμία των συμβατικών μηχανισμών Δημόσιας Ασφάλειας να σταθούν αποτελεσματικοί απέναντι στον βαρύτατο οπλισμό των συμμοριών και αφ' ετέρου την προσπάθεια «παράκαμψης» κάθε θύλακα διαφθοράς που εκτιμάται πως υπάρχει σχεδόν σε όλα τα επίπεδα της ιεραρχίας των εν λόγω Σωμάτων. Επικεφαλής της συνολικής επιχείρησης αναφέρεται πως είναι ο Στρατηγός Gen Walter Souza Braga Netto ο οποίος είχε λάβει τα εύσημα για τον απολύτως επιτυχή τρόπο με τον οποίο κατάφερε να ανταποκριθεί στον ρόλο του Γενικού Συντονιστή της Ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων τού 2016 στο Ρίο.

#ΒΡΑΖΙΛΙΑ #ΒΡΑΖΙΛΙΑΒΙΑ #ΡΙΟ #ΡΙΟΚΑΡΝΑΒΑΛΙ