δίκτυο

εξεγερμένων

συνειδήσεων

Επτά νεκροί, δεκάδες αγνοούμενοι και εικόνες βιβλικής καταστροφής από 6,4 Ρίχτερ στην Ταϊβάν


Τουλάχιστον επτά νεκροί, σχεδόν 70 αγνοούμενοι και εκατοντάδες τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής τραγικός απολογισμός του σεισμού των 6,4 Ρίχτερ που σημειώθηκε χθες λίγο πριν τα μεσάνυχτα (τοπική ώρα) στην παραθαλάσσια πόλη της Ταϊβάν, Χουάλιεν, στην οποία μάλιστα κατέρρευσαν και τέσσερα πολύ μεγάλα κτίρια μετατρέποντας μια ολόκληρη περιοχή σε εφιαλτική μάζα ερειπείων.

Μέχρι αυτή τη στιγμή μέλη των σωστικών συνεργείων δίνουν πραγματική μάχη για την ανεύρεση τουλάχιστον 67 ανθρώπων που φέρονται να είναι εγκλωβισμένοι στα συντρίμια των κτιρίων τα οποία κατέπεσαν ενώ άλλες πληροφορίες ανεβάζουν τον πραγματικό αριθμό των αγνοουμένων στους 150.

Αυτή τη στιγμή, μέλη σωστικών συνεργείων έχουν περικυκλώσει ένα 12οροφο κτίριο που έχει υποστεί σοβαρές καταστροφές, σε μία από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις διάσωσης σε εξέλιξη. Τα παράθυρα έχουν σπάσει και το κτίριο έχει πάρει κλίση σχεδόν 40 μοιρών. Τουλάχιστον 4 σοροί έχουν ανασυρθεί από τα χαλάσματα και 52 ένοικοι του κτιρίου— 39 κάτοικοι και 12 πελάτες του ξενοδοχείου που βρίσκεται στους κάτω ορόφους— δεν έχουν προς το παρόν δώσει σημεία ζωής, σύμφωνα με τους πυροσβέστες. Στο ξενοδοχείο Marshal οι διασώστες κατάφεραν να απεγκλωβίσουν ζωντανό έναν Ταϊβανέζο, ενώ άλλος ένας εγκλωβισμένος δεν τα κατάφερε, έγινε γνωστό από την κυβέρνηση.Κινέζοι, Τσέχοι, Γιαπωνέζοι, υπήκοοι Σιγκαπούρης και Νότιας Κορέας βρίσκονται μεταξύ των τραυματιών.«Είναι ο χειρότερος σεισμός στην ιστορία της Χουάλιεν ή τουλάχιστον τα τελευταία 40 χρόνια που εγώ ζω» δήλωσε ένας εθελοντής, ο Γιανγκ Χσι Χουά.

«Δεν έχουμε ξαναδεί τίποτα παρόμοιο, ποτέ ξανά δεν είχε καταρρεύσει κάποιο κτίριο. Επιπλέον, το έδαφος σειόταν ασταμάτητα, όλοι φοβόντουσαν, τρέξαμε σε ανοικτούς χώρους για να σωθούμε». Μετασεισμοί μεγέθους τουλάχιστον 5 βαθμών αναμένεται να πλήξουν τη νήσο τις επόμενες δύο εβδομάδες, σύμφωνα με την κυβέρνηση. Στην πόλη Χουάλιεν διαμένουν περίπου 100.000 άνθρωποι. Από την ισχυρή σεισμική δόνηση δρόμοι υπέστησαν καταστροφές, τουλάχιστον 40.000 σπίτια έμειναν χωρίς νερό και περίπου 1.900 χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

#ΣΕΙΣΜΟΙ #ΤΑΙΒΑΝ #ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΕΙΣΚΤΙΡΙΩΝ