δίκτυο

εξεγερμένων

συνειδήσεων

Σε μαζική διαδήλωση για την Τρίτη 6 Φλεβάρη καλεί ο Κώστας Πελετίδης τον λαό της Πάτρας


Κάλεσμα προς τον λαό της Πάτρας να διαδηλώσει μαζικά την Τρίτη 6 Φλεβάρη και με βασικό αίτημα «Δουλειά για όλους, Δουλειά με δικαιώματα», με αφορμή το «αναπτυξιακό περιφερειακό συνέδριο» που διοργανώνει η κυβέρνηση στις 5 και 6 Φλεβάρη στην πόλη, απηύθυνε σήμερα ο δήμαρχος Πάτρας Κώστας Πελετίδης κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Όπως σας είναι γνωστό, το Δημοτικό Συμβούλιο συζήτησε και πήρε θέση - κατά πλειοψηφία, δηλαδή καταψήφισαν οι παρατάξεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ - για το "αναπτυξιακό συνέδριο" που διοργανώνει στην Πάτρα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Καλούμε το λαό να διαδηλώσει μαζικά την Τρίτη, 6 Φλεβάρη, με κεντρικό αίτημα "Δουλειά για όλους, Δουλειά με δικαιώματα". Με προσυγκέντρωση στο κτίριο του ΚΕΠ στο λιμάνι, στις 5 το απόγευμα, και στη συνέχεια στη διαδήλωση των συνδικάτων και των φορέων του λαϊκού κινήματος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Η προσυγκέντρωσή μας στο χώρο του λιμανιού γίνεται για συμβολικούς και όχι μόνο λόγους», τόνισε αρχικά ο δήμαρχος.

Και συμπλήρωσε ανάμεσα σε άλλα:

«Διεκδικούμε την άμεση απόδοση του παραλιακού μετώπου στον πατραϊκό λαό, προκειμένου να ικανοποιηθούν οι πιεστικές λαϊκές ανάγκες στην αναψυχή, την ξεκούραση, τον αθλητισμό και τον πολιτισμό. Σε όλες τις μέχρι τώρα συναντήσεις - συζητήσεις που είχαμε με τα αντίστοιχα υπουργεία, απαιτούμε, και αυτό αποτυπώνεται στα 7 σημεία που στείλαμε πρόσφατα στο υπουργείο Οικονομικών, η παραχώρηση να γίνει κατά τρόπο καθαρό. Να μην υπάρχουν νομικές εκκρεμότητες και κάθε είδους ασάφειες. Να είναι καθορισμένα τα εδαφικά τμήματα, τα κτίρια και οι εγκαταστάσεις να υφίστανται νόμιμα. Θέλουμε στον εν λόγω χώρο να διαμορφώσουμε ένα αστικό παραλιακό μέτωπο προς όφελος του πατραϊκού λαού και υπέρ του κοινού συμφέροντος, εντός του οποίου θα διατηρηθούν ή θα δημιουργηθούν κοινόχρηστοι χώροι, πάρκα, χώροι στάθμευσης, περιπάτου και αναψυχής, μαρίνα μετά των εγκαταστάσεων και των τεχνικών της έργων και λοιπές κτιριακές και εδαφικές εγκαταστάσεις για κοινωφελείς, πολιτιστικές, μορφωτικές και αθλητικές δραστηριότητες και εκδηλώσεις».

#ΠΑΤΡΑ #ΠΕΛΕΤΙΔΗΣ