δίκτυο

εξεγερμένων

συνειδήσεων

Σε εξέλιξη και μαζική η Πανελλαδική Συνάντηση Συντονιστικών Επιτροπών Μαθητών (Photos)

Σε εξέλιξη βρίσκεται η Πανελλαδική Συνάντηση Συντονιστικών Επιτροπών Μαθητών, 15μελών και 5μελών μαθητικών συμβουλίων από όλη την Ελλάδα που πραγματοποιείται μετά από κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Αθήνας.

Οι αγωνίες των μαθητών για την κατάσταση που βιώνουν για το μέλλον, η εμπειρία από τη δράση που αναπτύχθηκε όλο το προηγούμενο διάστημα, το σχολείο και η ζωή που πραγματικά έχουν ανάγκη βρίσκονται στο επίκεντρο της συνάντησης που φιλοξενείται στο 4ο Γυμνάσιο Χαϊδαρίου.

Στο σημείο έφτασαν οι μαθητές με μία δυναμική πορεία που ξεκίνησε από τον σταθμό του μετρό Αγ. Μαρίνα. «Στον δρόμο του αγώνα και της ανατροπής μαζί με το λαό και κάθε μαθητής» αναγραφόταν στο κεντρικό πανό, με τους μαθητές να φωνάζουν συνθήματα και να μοιράζουν στους περαστικούς ενημερωτικό υλικό.

Ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Πειραιά Ηλίας Πατίδης σημείωσε ότι η σημερινή πανελλαδική συνάντηση δείχνει το δρόμο της συλλογικής δράσης ιδιαίτερα σε μία περίοδο που ετοιμάζονται νέα μέτρα στο χώρο της παιδείας.

Με το σύνθημα «Θέλουμε σχολείο να μορφώνει και όχι να εξοντώνει» να δεσπόζει στο χώρο της συνάντησης, η συζήτηση ξεκίνησε με την εισήγηση από πλευράς Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Αθήνας που καλωσόρισε τους εκατοντάδες μαθητές από όλη την Ελλάδα, τις Συντονιστικές Επιτροπές, τα 15μελή και 5μελή που συζήτησαν και αποφάσισαν να δώσουν δυναμικά το παρών. O Δημήτρης Βουρνάς, πρόεδρος του 15μελους συμβουλίου του ΕΠΑΛ Ζωγράφου, μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Αθήνας σημείωσε χαρακτηριστικά:

«Σήμερα είμαστε εδώ για να συζητήσουμε για όλα όσα αντιμετωπίζουμε στο σχολείο και τη ζωή μας, για να ανταλλάξουμε εμπειρίες από τους αγώνες που οργανώσαμε αλλά και για να ανταλλάξουμε ιδέες για το πώς θα κάνουμε τον αγώνα μας ακόμα πιο δυναμικό, πιο αποτελεσματικό». Ο ίδιος έκανε εκτενή αναφορά στη δράση που αναπτύχθηκε στο προηγούμενο διάστημα, στην κατάσταση που βιώνουν στα σχολεία και το σπίτι με τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση ενάντια στους μαθητές και τις οικογένειες τους.

«Μπροστά σε όλα αυτά είχαμε και έχουμε δύο επιλογές. Ή να τα δεχτούμε, να κάτσουμε στα αυγά μας και να κλαίμε τη μοίρα μας ή να οργανώσουμε τον αγώνα μας και να διεκδικήσουμε μόρφωση και ζωή με δικαιώματα. Διαλέξαμε και ξαναδιαλέγουμε το δεύτερο και καλά κάνουμε γιατί όπως λέει ένα σύνθημά μας, "Ρεαλισμός δεν είναι να κάτσουμε στα αυγά μας είναι να παλέψουμε τα δικαιώματά μας», τονίστηκε.

#ΜΑΘΗΤΙΚΕΣΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ #ΜΑΘΗΤΕΣ #ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΜΕΛΗ