Φρικτός θάνατος άνδρα σε μαγνητικό τομογράφο από λάθος του ιατρικού προσωπικού (VIDEO)

28.01.2018

 

Φρικτό θάνατο βρήκε το βράδυ του Σαββάτου ένας 32χρονος συνοδός ασθενούς σε νοσοκομείο της Ινδίας λόγω λάθους χειρισμού μαγνητικού τομογράφου που κυριολεκτικά «ρούφηξε» τον άτυχο άνδρα ο οποίος λίγο αργότερα υπέκυψε στα βαρύτατά του τραύματα. 

Το απίστευτο συμβάν έγινε στο νοσοκομείο Nair της νότιας Βομβάης όταν ο Rajesh Maru εισήλθε στον χώρο του μαγνητικού τομογράφου (MRI) κρατώντας στα χέρια φιάλη οξυγόνου για την αναπνευστική υποστήριξη ηλικιωμένης συγγενούς του η οποία βρισκόταν ήδη στο μηχάνημα. 

Σημειώνεται πως τα συγκεκριμένα διαγνωστικά μηχανήματα φέρουν μαγνήτη βάρους 10 τόνων και το μαγνητικό πεδίο που δημιουργούν είναι 30.000 φορές μεγαλύτερο από εκείνο της Γης. Γι' αυτόν τον λόγο, τόσο οι ασθενείς που βρίσκονται σε αυτά όσο και εκείνοι που για κάποιον λόγο παρίστανται, δεν επιτρέπεται να φέρουν επάνω τους το παραμικρό μεταλλικό αντικείμενο. 

 

 Όπως αναφέρουν τα ξένα ΜΜΕ, ο άνδρας δεν εισήλθε στον χώρο αυθαίρετα αλλά μετά από έγκριση της ομάδας των ιατρών που ενεργούσαν τη σάρωση οι οποίοι διαβεβαίωσαν τον Maru πως είχαν απενεργοποιήσει το μηχάνημα, κάτι που ωστόσο δεν είχε γίνει. 

Η φιάλη οξυγόνου που κρατούσε ο 32χρονος βρέθηκε στο μαγνητικό πεδίο και προσέκρουσε επάνω στο μηχάνημα, παίρνοντας μαζί της και τον άνδρα που την κρατούσε σφιχτά στα χέρια.  

Ήδη οι Αρχές για το τραγικό δυστύχημα συνέλαβαν τους τρεις υπαλλήλους του Νοσοκομείου που χειρίζονταν εκείνη τη στιγμή το μηχάνημα και φέρονται ως αποκλειστικά υπεύθυνοι του μοιραίου λάθους.|

 

Τα δυστυχήματα αυτού του είδους είναι σπάνια αλλά όχι λίγα. Μόλις τον προηγούμενο Ιούλιο ένα αγόρι 6 ετών βρήκε αντίστοιχα φρικτό θάνατο σε νοσοκομείο της Νέας Υόρκης και πάλι εξ αιτίας φιάλης οξυγόνου που από λάθος του νοσηλευτικού προσωπικού έφερε επάνω του.

H απίστευτη ισχύς ενός μαγνητικού πεδίου από MRI
 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

δίκτυο

εξεγερμένων

συνειδήσεων

© 2018 by RIPES

*Η συγγραφή και ανάρτηση ειδήσεων και άρθρων

στο site των Ριπών γίνεται εθελοντικά.