δίκτυο

εξεγερμένων

συνειδήσεων

Με προσημειωμένα χαρτονομίσματα συνελήφθη εργοδότης του Ναυπλίου που εκβίαζε υπάλληλο να του επιστρ


Όλο και περισσότερο αποθρασύνονται οι σύγχρονοι «εργοδότες» που εκμεταλλευόμενοι το ευρύτερο μνημονιακό πλαίσιο που τους προσφέρει σχεδόν πλήρη ασυλία για κάθε τους έγκλημα, κάνουν ό,τι μπορούν για να μην έχουν καμιά διαφορά από τους δουλέμπορους άλλων εποχών. Στο πλευρό τους φυσικά πάντα η κυβέρνηση που φροντίζει να θωρακίζει όσο μπορεί νομοθετικά αυτά τα εγκλήματα αλλά καμιά φορά γίνεται και καμιά «στραβή» όταν ο εργαζόμενος είναι αποφασισμένος να μην υποκύψει στη θεσμοθετημένη πλέον τρομοκρατία και να φτάσει το πράγμα μέχρι τέλους. Τότε οι υπηρεσίες και οι Αρχές δεν μπορούν να κάνουν κάτι άλλο. Όπως στην περίπτωση του εργοδότη καταστήματος εστίασης στο Ναύπλιο ο οποίος απαίτησε από εργαζόμενο την επιστροφή του δώρου Χριστουγέννων και ο οποίος εντοπίστηκε μετά από επιχείρηση του ΣΕΠΕ και της ΕΛ.ΑΣ η οποία φρόντισε να εφοδιάσει τον εργαζόμενο με προσημειωμένα χαρτονομίσματα. Συγκεκριμένα, ο εργαζόμενος κατήγγειλε στο ΣΕΠΕ ότι ο εργοδότης του απαίτησε να του επιστραφεί το δώρο Χριστουγέννων το οποίο τού είχε κατατεθεί μέσω Τραπέζης.

Μετά την καταγγελία, και σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, ο εργαζόμενος παρέδωσε στον εργοδότη προσημειωμένα χαρτονομίσματα. Το όνομα του δράστη «εργοδότη» δεν δόθηκε στη δημοσιότητα.

Η υπόθεση διαβιβάστηκε στην αρμόδια εισαγγελική αρχή, προκειμένου να διερευνηθούν οι ποινικές ευθύνες του εργοδότη.

Επειδή η τρομοκρατία και η αλητεία των εργοδοτών δεν πρέπει να περάσει, οι εργαζόμενοι για οποιαδήποτε παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας πρέπει να επικοινωνούν με τα κατά τόπους Τμήματα Επιθεώρησης Εργασίας ή στον τηλεφωνικό αριθμό 15512.

#ΝΑΥΠΛΙΟ #ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ #ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ