δίκτυο

εξεγερμένων

συνειδήσεων

«Την οργάνωσή μας και την απεργία δεν τα παραδίδουμε στην εργοδοσία» - Χιλιάδες εργαζόμενοι και συντ


Μαζική απάντηση στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης που με τη στήριξη της ΝΔ χτυπά το απεργιακό δικαίωμα, επεκτείνει τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και ενισχύει τη φοροληστεία για να γεμίσει τα ταμεία των επιχειρηματικών ομίλων έδωσαν το πρωί της Παρασκευής απεργοί από δεκάδες κλάδους, αυτοαπασχολούμενοι και συνταξιούχοι που συμμετείχαν στην απεργιακή κινητοποίηση Ομοσπονδιών, Εργατικών Κέντρων και Συνδικάτων στην Αθήνα, ύστερα και από το κάλεσμα του ΠΑΜΕ.

Με το δυναμικό και μαχητικό τους συλλαλητήριο οι διαδηλωτές τόνισαν ότι κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να νομιμοποιήσει στη συνείδησή του και στην πράξη τους νόμους που τσακίζουν τη ζωή του και ανανέωσαν το αγωνιστικό ραντεβού για τα συλλαλητήρια της Δευτέρας 15 Γενάρη.

Την ώρα που η κεφαλή της πορείας βρισκόταν στο Σύνταγμα οι τελευταίοι διαδηλωτές ήταν ακόμα στην Ομόνοια. Όπως ανακοινώθηκε από τα μεγάφωνα: «Η οργή μας είναι μεγάλη, όπως μεγάλη είναι και η απεργία μας. Βροντοφωνάζουμε ακόμα πιο δυνατά τα συνθήματά μας: "Την οργάνωσή μας και την απεργία, δεν τα παραδίδουμε στην εργοδοσία"».

Οι διαδηλωτές διατράνωσαν την αποφασιστικότητά τους ότι δεν πρόκειται να κάνουν βήμα πίσω, θα δυναμώσουν την οργάνωσή τους, για τη συσπείρωση δυνάμεων, για να πυκνώσουν οι γραμμές του εργατικού κινήματος, του ΠΑΜΕ, που διεκδικεί με σημαία τα συμφέροντα των εργαζομένων, που παλεύει για την ανατροπή της βαρβαρότητας. Και βροντοφώναξαν συνθήματα όπως: «Στο γύψο δε θα βάλετε την απεργία, καμία υποταγή στην πλουτοκρατία», «Κάτω τα χέρια απ’ του λαού το βιος- Όλοι στον αγώνα, κανείς συμβιβασμός», «Τέρμα πια στους εκβιασμούς, εμπόδισε λαέ τους πλειστηριασμούς».

Το αγωνιστικό ραντεβού ανανεώθηκε για τα συλλαλητήρια που καλεί το ΠΑΜΕ τη Δευτέρα 15 Γενάρη, μέρα ψήφισης των μέτρων. Στην Αθήνα στις 6 μ.μ. στην Ομόνοια, στη Θεσσαλονίκη στις 6.30 μ.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου και σε άλλες πόλεις. Το Σάββατο και την Κυριακή Σωματεία και άλλοι φορείς του εργατικού - λαϊκού κινήματος προχωρούν σε ενημερωτικές εξορμήσεις.

Πηγή: 902.gr

#ΠΑΜΕ #ΑΠΕΡΓΙΑ #ΑΠΕΡΓΙΑΚΗΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ #ΣΥΝΘΗΚΕΣΕΡΓΑΣΙΑΣ #ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΚΙΝΗΜΑ