δίκτυο

εξεγερμένων

συνειδήσεων

Χημικά και βία από τα ΜΑΤ της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εναντίον απεργών διαδηλωτών που επιχείρησαν να


Διαδηλωτές επιχείρησαν να εισέλθουν στη Βουλή με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν επεισόδια, με τις αστυνομικές δυνάμεις να κάνουν χρήση χημικών ώστε να τους απωθήσουν. Περί τις 2.30 το μεσημέρι η ένταση εκτονώθηκε και οι διαδηλωτές άρχισαν σταδιακά να αποχωρούν από τη λεωφόρο Αμαλίας.

Νωρίτερα χιλιάδες μέλη του ΠΑΜΕ διαδήλωσαν στο κέντρο της Αθήνας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας απέναντι στο πολυνομοσχέδιο που εισήχθη σήμερα προς συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής.

Προηγήθηκε προσυγκέντρωση στην Ομόνοια στην οποία παραβρέθηκε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας που σε δηλώσεις του χαρακτήρισε αισχρό το πολυνομοσχέδιο.

«Τους έχουμε ήδη προειδοποιήσει. Έσπειραν ανέμους, θα θερίσουν θύελλες. Και η τροπολογία, ο νόμος για την κατάργηση ουσιαστικά του δικαιώματος στην απεργία και οι πλειστηριασμοί, ακόμη και πρώτης κατοικίας και όλα τα άλλα αντεργατικά μέτρα που περιέχονται σε αυτό το αισχρό πολυνομοσχέδιο, θα μείνουν όλα ανενεργά, θα καταργηθούν στην πράξη», σημείωσε.

Χωρίς μετρό και τρόλεϊ είναι από το πρωί της Παρασκευής η Αθήνα καθώς το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών και η Ενωση Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ αποφάσισαν 24ωρη απεργία αντιδρώντας στις προβλέψεις του πολυνομοσχεδίου.

Ακινητοποιημένο όλη την ημέρα θα παραμείνει και το τραμ. Στάση εργασίας πραγματοποίησαν από τις 12 έως τις 3 το μεσημέρι και οι εργαζόμενοι στον ΗΣΑΠ που τη Δευτέρα θα τραβήξουν χειρόφρενο ολόκληρο το 24ωρο.

Δεμένα παρέμειναν τα πλοία στα λιμάνια καθώς η ΠΝΟ είχε προκηρύξει 24ωρη απεργία. Τα πλοία θα πραγματοποιήσουν κανονικά τα δρομολόγιά τους από τις 00.01 τα μεσάνυχτα .

Τα νοσοκομεία λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας καθώς οι γιατροί πραγματοποιούν 24ωρη απεργία, ενώ οι εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα είχαν τρίωρη στάση εργασίας, από τις 12:00 έως τις 15:00.

Τρεις συγκεντρώσεις στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη τα μέλη του ΠΑΜΕ συγκεντρώθηκαν από τις 12:00 στο άγαλμα Βενιζέλου, ζητώντας από την κυβέρνηση να αποσύρει άμεσα το πολυνομοσχέδιο «που τσακίζει το δικαίωμα στην απεργία και φέρνει επέκταση των πλειστηριασμών», στην πλατεία Καμάρας συγκεντρώθηκαν μέλη της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, ενώ στην πλατεία Αγίας Σοφίας πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας μέλη της ΚΕΕΡΦΑ και της Εργατικής Αλληλεγγύης.

#ΜΑΤ #ΧΗΜΙΚΑ #ΔΑΚΡΥΓΟΝΑ #ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ #ΒΟΥΛΗ #ΠΑΜΕ #ΑΠΕΡΓΙΑΚΗΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ