δίκτυο

εξεγερμένων

συνειδήσεων

Φωτιά στο κελί του έβαλε ο Νίκος Μαζιώτης μετά από 25 μέρες σε απεργία πείνας - Στο νοσοκομείο από


Σε απεργία πείνας εδώ και 25 ημέρες βρίσκονται τα μέλη του Επαναστατικού Αγώνα, Νίκος Μαζιώτης και η σύζυγός του Πόλα Ρούπα, οι οποίοι κρατούνται στις φυλακές Κορυδαλλού. Διαμαρτύρονται για τις άθλιες συνθήκες κράτησης, για τα επισκεπτήρια μεταξύ τους, αλλά και με το παιδί τους, και ζητούν την απόσυρση του νέου σωφρονιστικού κώδικα.

Το βράδυ της Δευτέρας, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κρατούμενος, βρισκόταν σε κατάσταση αμόκ και διαμαρτυρόταν στη διεύθυνση των φυλακών Κορυδαλλού για τη μη ικανοποίηση των αιτημάτων τους. Σε κάποια στιγμή φέρεται να έβαλε φωτιά στα σεντόνια του και σε χαρτιά, όμως χάρη στην επέμβαση των υπαλλήλων της φυλακής και άλλων κρατουμένων η φωτιά δεν επεκτάθηκε. Ο Νίκος Μαζιώτης και η Πόλα Ρούπα οι οποίοι αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας λόγω της απεργίας πείνας μεταφέρθηκαν εσπευσμένα την Τρίτη το πρωί στις 8.30 από τον Κορυδαλλό στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας χωρίς την θέληση τους (ακούσια νοσηλεία) όπως ισχυρίζονται. Μάλιστα στην επιχείρηση μεταφοράς τους στη Νίκαια συμμετείχαν δεκάδες αστυνομικοί και περιπολικά της ΕΛ.ΑΣ.

Οι δυο κρατούμενοι οι οποίοι εισήχθησαν στο Παθολογικό Τμήμα της κλινικής σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο φρουρούμενοι από ισχυρή αστυνομική δύναμη δεν δέχονται να υποβληθούν σε εξετάσεις και απειλούν τους γιατρούς με μηνύσεις σε περίπτωση που τους αναγκάσουν. Ζητούν να επιστρέψουν στον Κορυδαλλό, δηλώνοντας αποφασισμένοι για όλα.

#ΠΟΛΑΡΟΥΠΑ #ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΣΑΓΩΝΑΣ #ΝΙΚΟΣΜΑΖΙΩΤΗΣ #ΑΠΕΡΓΙΑΠΕΙΝΑΣ #ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΒΙΑ #ΑΚΟΥΣΙΑΝΟΣΗΛΕΙΑ