δίκτυο

εξεγερμένων

συνειδήσεων

Εγκληματίες και απατεώνες


Ουδείς πλέον -πλην φυσικά λακέδων δαιμονίων- έχει έστω και την ελάχιστη αμφιβολία για τους πραγματικούς στόχους της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που ως εντολοδόχος των Βρυξελλών δεν επιδιώκει τίποτε άλλο παρά την πλήρη εξόντωση της κοινωνίας (και πλέον όχι μόνο σε οικονομικό επίπεδο) με αντάλλαγμα την όσο τη δυνατόν μακρότερη παραμονή της στην εξουσία. Ως εκ τούτου, μια ακόμη περίπτωση εξώφθαλμης πολιτικής αλητείας ίσως να μην εισάγει και κάτι το νέο στην ατελείωτη βάση δεδομένων με τα εγκλήματα της κυβέρνησης, ίσως και να μην αποτελεί πλέον είδηση. Ωστόσο, και παρά τον σχετικό μιθριδατισμό που δείχνει να είναι διάχυτος, είναι εξαιρετικά δύσκολο να μην παθαίνεις ένα σοκ κάθε φορά που «σκοντάφτεις» μπροστά σε χειροπιαστές περιπτώσεις, κάθε φορά δηλαδή που η γνώση σου ξεπερνά το πεδίο μιας γενικής και αόριστης υφιστάμενης κοινωνικής αδικίας και αποκτά συγκεκριμένο ονοματεπώνυμο.

Όπως αυτό της Θ.Β. από την Ηλιούπολη, μητέρας ενός ανήλικου παιδιού μονογονεϊκής οικογένειας και με πραγματικό εισόδημα 1.544 ευρώ, που τώρα πληροφορείται πως, όχι μόνον δεν δικαιούται να λάβει το περιβόητο «κοινωνικό μέρισμα» ευρισκόμενη στον απόλυτο πάτο της «τροφικής» οικονομικής αλυσίδας στη χώρα αλλά καλείται και να πληρώσει φόρο 430 ευρώ, κάτι που αν δεν αποτελούσε μια απολύτως συνειδητή εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης θα μπορούσε κάλλιστα να κινήσει το «ενδιαφέρον» πολλών οικονομικών «σχολών» αλλά και εκείνο της Ψυχιατρικής.

Διότι, όταν μια μητέρα μόνη της και με ένα παιδί «ζει» με 128,66 ευρώ τον μήνα και εσύ, αντί να φροντίσεις να την συνδράμεις άμεσα με κάθε τρόπο προκειμένου η γυναίκα αυτή να μην αναγκαστεί με το παιδί της να καταφύγει σε κάθου είδους έσχατη «λύση», της ζητάς πίσω τα 36 από αυτά, μόνο κοινός εγκληματίας μπορεί να είσαι ή και εγκληματικά ηλίθιος αν παράλληλα πιστεύεις κ όλας πως έχει τη δυνατότητα να στα δώσει. Η Θ.Β. μέσα στο 2017 εισέπραξε μόνο 1.544 ευρώ και μάλιστα τα περισσότερα από αυτά ως επιδόματα, ωστόσο με τις γνωστές αλχημείες-αλητείες το κράτος της είπε πως... έβγαλε 9.272. Και αφού «έβγαλε» (στη φαντασία της κυβέρνησης) 9.272 ευρώ και ανήκει στη... «μεσαία τάξη» σύμφωνα με την υπουργό κ. Θεανώ Φωτίου, ας πληρώσει φόρο 429,84. Προφανέστατα και απολύτως δικαιολογημένα σοκαρισμένη η γυναίκα από την κτηνώδη επίθεση που δέχεται η ίδια και το μικρό της παιδί από αυτό το κράτος, κλείνει την ανάρτησή της με ένα ερώτημα για το «πώς» και «πού» μπορεί να «εξωτερικεύσει την οργή της». Ένα ερώτημα, που όσο οι δυνάμεις της κοινωνίας, για οποιονδήποτε λόγο, «αρνούνται» να απαντήσουν, δεν θα πάψει να μοιάζει ρητορικό.