Μίκης Θεοδωράκης: «Απεχθής ενέργεια και έγκλημα κατά της Ανθρωπότητας» η πώληση όπλων της Ελλάδας στη Σαουδική Αραβία

27.11.2017

 

Νέο χαστούκι στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ από τον κορυφαίο μουσουργό και παγκόσμιο σύμβολο του αγώνα κατά του φασισμού με αφορμή το πρωτοφανές σκάνδαλο πώλησης όπλων και πυρομαχικών στη Σαουδική Αραβία κατά παράβαση κάθε διεθνούς κανόνα δικαίου αλλά και ανθρωπισμού καθώς αυτά χρησιμοποιούνται κατά άμαχου πληθυσμού της Υεμένης. 

«Η εμπορία πολεμικού υλικού σημαίνει εξαγωγή του Μαύρου Θανάτου» τονίζει ο Μίκης Θεοδωράκης σε δήλωσή του και προσθέτει: «Είναι μια πράξη που μας στιγματίζει ηθικά ως χώρα και ως λαό».

Ο Μίκης Θεοδωράκης τοποθετείται για την υπόθεση της πώλησης αμυντικού υλικού στη Σαουδική Αραβία .

«Οι οικονομικές συναλλαγές με τη διάθεση όπλων μαζικής καταστροφής καταλήγουν σε εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας και επί πλέον είναι αντίθετες με τον ειρηνικό χαρακτήρα που θα πρέπει να έχει η εξωτερική μας πολιτική» επισημαίνει ο κ. Θεοδωράκης καταγγέλλοντας ευθέως την πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. 

Ο Μίκης Θεοδωράκης τονίζει πως η πώληση όπλων που θα χρησιμοποιηθούν σε πολέμους εναντίον αμάχων συνιστά απεχθή ενέργεια. 

«Αποτελούν σήμερα (σσ. εννοεί τις οικονομικές συναλλαγές με τη διάθεση όπλων) τη μελανότερη σελίδα για τις Μεγάλες Δυνάμεις που συντηρούν πολεμικές βιομηχανίες και προσπορίζονται τεράστια οικονομικά οφέλη εξάγοντας πόλεμο. Αυτές οι απεχθείς ενέργειες είναι αντίθετες με τις δικές μας παραδόσεις και γι’ αυτό απαράδεκτες και καταδικαστέες» κλείνει η δήλωση που έκανε ο Μίκης Θεοδωράκης.

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

δίκτυο

εξεγερμένων

συνειδήσεων

© 2018 by RIPES

*Η συγγραφή και ανάρτηση ειδήσεων και άρθρων

στο site των Ριπών γίνεται εθελοντικά.