δίκτυο

εξεγερμένων

συνειδήσεων

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΚΚΛΗΣΗ: Η Κάτια πρέπει να ζήσει


Μόλις 21 ετών και μητέρα δυο μικρών παιδιών η Κάτια από τα Χανιά πρέπει άμεσα να μεταβεί σε νοσοκομείο της Γερμανίας προκειμένου να αντιμετωπίσει την προλεμφοκυτταρική λευχαιμία από την οποία χτυπήθηκε ωστόσο τα 100.000 ευρώ που απαιτούνται είναι έξω από τις όποιες δυνατότητές της. Ήδη, τόσο μέσω των ΜΜΕ όσο και των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης, έχει ξεκινήσει ένας κανονικός μαραθώνιος προκειμένου να συγκεντρωθεί το συγκεκριμένο ποσόν και, παρότι τα πρώτα δείγματα είναι περισσότερο από ελπιδοφόρα, το ποσόν που ακόμη υπολείπεται των 45.000 ευρώ επαφίεται στο περίσσευμα της ψυχής όσων έχουν έστω και την ελάχιστη οικονομική δυνατότητα. Στο πλευρό της νεαρής μητέρας βρίσκεται και η Ιερά Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου η οποία μετά από σχετικό έλεγχο των εγγράφων, βεβαιώνει πως όλα όσα αναφέρονται είναι αληθή. Απευθυνόμενη η ίδια η Κάτια στην ανθρωπιά μας, με δημόσια ανάρτησή της, παραθέτει λεπτομερώς το πρόβλημά της και ζητά την βοήθεια όλων μας διεκδικώντας το αυτονόητο, δηλαδή το δικαίωμά της να εξακολουθήσει να ζει και να φροντίζει τα παιδιά της.

Στα μόλις 20 μου χρόνια και μανούλα ενός υπέροχου κοριτσιού 15 μηνών τότε, πέρυσι τον Αύγουστο του 2016, διαγνώσθηκα με οξεία μορφή λευχαιμίας όπου έπρεπε άμεσα να τεθώ σε θεραπεία αφού όπως μας είπαν σε πανεπιστημιακο νοσοκομείο μου απέμεναν ημέρες ζωής. Με τη σωστή κατατόπιση γνωστού μας ατόμου εγώ και η οικογένεια μου αποφασίσαμε να γυρεψουμε την ελπίδα στο εξωτερικό και συγκεκριμένα σε μια εξειδικευμενη κλινική της Γερμανίας, με στόχο την ζωή! Με τις κατάλληλες εξετάσεις μας είπαν με βεβαιότητα ότι η μορφή λευχαιμίας που πασχίζω λέγεται "ΠΡΟΛΕΜΦΟΚΥΤΤΑΡΙΚΗ ΛΕΥΧΑΙΜΙΑ Τ", μια σπάνια και πολλή επιθετική μορφή η οποία στις θεραπείες τις έχει φτωχά αποτελέσματα αφού δεν ανταποκρίνεται στα χημειοθεραπευτικά φάρμακα και η μέση επιβίωση ζωής υπολογίζεται σε μήνες! Η πρώτη ενέργεια που υπήρξε ήταν η πρόληψη του Κεντρικού Νευρικού Συστήματος όπου ήδη είχε προσβληθεί και είχε δημιουργήσει προσωρινές παραλύσεις ενώ ταυτόχρονα ξεκίνησα τον πρώτο κύκλο θεραπείας με παράγοντες και συνδυασμενης χημειοθεραπειας. Το κόστος αυτό ξεπέρασε τις 100.000 € αλλά παρά την μεγάλη δυσκολία μας καταφέραμε και ανταπεξηλθαμε μόνοι μας.

Τον Μαρτιο του 2017 υποβλήθηκα σε αυτολογη μεταμοσχευση αιμοποιητικών κυττάρων γνωστή ως - μεταμοσχευση μυελου των οστών- με απροοπτες για εμάς επιπλοκές αλλά και επιπλέον χρέωση 71.000€, ζητήσαμε την βοήθεια του κόσμου μέσα από μια έκκληση και κάποιου είδους συναυλία που δεν είχε ανταπόκριση και βρέθηκα ξαφνικά μαζί με την οικογένεια μου μέσα στην απόγνωση αφού αργότερα δυστυχώς το μοσχευμα απερρίφθη από τον οργανισμό μου, το λεγόμενο "νόσος μοσχεύματος κατά του ξενιστή" (Graft Versus Host Disease - GVHD) η οποία αποτελεί την σημαντικότερη επιπλοκή. Παράλληλα ήρθε στην ζωή εμένα και του συζύγου μου ακόμα ένα ΘΕΙΟ ΔΩΡΟ, μια εγκυμοσύνη! Ένα καινούργιο μέλος που μόνο κακό δεν θα μπορούσε να κάνει στην υγεία μου, ως γνωστό για τα ιατρικά δεδομένα όταν η μητέρα δεν εκτίθεται σε χημειοθεραπεια το πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης το έμβρυο είναι απόλυτα ασφαλές και αφού η λευχαιμία δεν ειναι μεταδιδομενο νόσημα δεν υπάρχει κανένας αλλος κίνδυνος! Ταυτόχρονα για εμένα ήταν μια "σωτήριος λύση", σταμάτησαν οι ακατάσχετες αιμορραγίες εν μέρη και στη διάρκεια του τοκετού πάρθηκαν βλαστοκυτταρα και αίμα από τον πλακούντα του μωρού μου για να τα χρησιμοποιήσω στην καινούργια θεραπεία οπου είναι και η τελευταία ελπίδα για εμένα! Η θεραπεία αποτελείται από συνδιασμενη χημειοθεραπεια, μονοκλωνικό αντίσωμα Α, αυτόλογη μεταμόσχευση βλαστικών κυττάρων. Το χρηματικό ποσό που δεν έχουμε καταφέρει να συγκεντρώσουμε ανέρχεται στις 45.000€. Πρέπει άμεσα να μεταβώ στη Γερμανία και ζητάω την βοήθεια όλων για να ζήσω! Είναι η τελευταία ευκαιρία μου και θέλω να γυρίσω υγιής στα μωρά μου, παρακαλώ βοηθήστε με! Την προσπάθεια μας αυτή στηρίζει η Ιερά Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου Χανίων.

#ΚΑΤΙΑ #ΕΚΚΛΗΣΗ #ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ #ΔΗΜΟΣΙΑΥΓΕΙΑ