δίκτυο

εξεγερμένων

συνειδήσεων

CAAT: 5,3 δισ. ευρώ τα κέρδη της Βρετανίας από το ανθρωπιστικό έγκλημα σε βάρος της Υεμένης


Βουτηγμένα στο αίμα εκατομμυρίων αθώων αμάχων και κυρίως μικρών παιδιών αποδεικνύεται πως είναι και για μια ακόμη φορά στην Ιστορία τα χέρια της Βρετανίας αφού πίσω από την πρωτοφανούς μεγέθους ανθρωπιστική καταστροφή που συντελείται τα δυο τελευταία χρόνια στην Υεμένη βρίσκονται τα αμύθητα ποσά που εισρέουν στα δημόσια ταμεία του βρετανικού κράτους από την πώληση πυρομαχικών ευρείας καταστροφής προς τη Σαουδική Αραβία.

Συγκεκριμένα, και σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνει στη δημοσιότητα η CAAT* (Εκστρατεία κατά του εμπορίου όπλων) από τον Μάρτιο τού 2015 μέχρι και σήμερα η Βρετανία έχει πωλήσει στην Σαουδική Αραβία βόμβες και πυραύλους αξίας 4,7 δισ. λιρών (5,32 εκατ. ευρώ), ποσόν το οποίο εμφανίζεται αυξημένο κατά 457% από το αντίστοιχο των 6.8 δισ. ευρώ (6 δισ. λιρών) το οποίο ωστόσο αφορούσε μια περίοδο 7 ετών, και συγκεκριμένα από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Απρίλιο τού 2015.

Με τα βρετανικά αυτά πυρομαχικά ο στρατός της Σαουδικής Αραβίας «κατάφερε» να βυθίσει το μεγαλύτερο μέρος της χώρας στο απόλυτο χάος, με τουλάχιστον 10.000 νεκρούς, 40.000 τραυματίες, 200.000 πρόσφυγες, 3,5 εκατ. εκτοπισμένους και τον εναπομείναντα πληθυσμό να μαστίζεται από την ασιτία, την έλλειψη νερού και φαρμάκων καθώς καθώς και τη σχεδόν απόλυτη απουσία ιατρικών και νοσηλευτικών δομών αφού τα περισσότερα νοσοκομεία της χώρας έχουν ισοπεδωθεί κάτω από εκατομμύρια τόνους εκρηκτικών και φυσικά να βρίσκεται στο έλεος των λοιμωδών νοσημάτων όπως η χολέρα. Ο συντονιστής της CAAT, Tομ Μπαρνς καταγγέλλει πως «η Βρετανία εξοπλίζει όλο και περισσότερο τη Σαουδική Αραβία» και πως με τις βρετανικές βόμβες και τους βρετανικούς πυραύλους γίνονται οι θηριωδίες στην Υεμένη». * Η Εκστρατεία κατά του εμπορίου όπλων (CAAT) «Campaign Against Arms Trade (CAAT)» είναι ένας Mη Kυβερνητικός Oργανισμός με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο και στόχο την εκστρατεία για την κατάργηση του διεθνούς εμπορίου όπλων. Ιδρύθηκε το 1974 από έναν ευρύ συνασπισμό ειρηνευτικών οργανώσεων. Η CAAT πρεσβεύει ότι οι βιομηχανία και το εμπόριο όπλων έχουν καταστροφικό αντίκτυπο για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ασφάλεια. (Πηγή Wikipedia)

#ΒΡΕΤΑΝΙΑ #ΥΕΜΕΝΗ #ΕΜΠΟΡΙΟΟΠΛΩΝ